drżenie silnika
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Ruby Red
Re: drżenie silnika
Chyba u mnie występuje coś podobnego co prawda nie wiem czy dokładnie po minucie ale od razu po odpaleniu przez kilkanaście sek czasami czuć że coś jest inaczej jak zwykle i nie chodzi tu o ssanie.
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Kolor: Niebieski
Panowie, robi się tutaj powoli mała paranoja.
Przed chwilą był temat o klikającej skrzyni, a teraz o drżeniu samochodu przy zimnym silniku. Drży bo mu zimno
a tak serio to silnik zawsze przed rozgrzaniem będzie się zachowywał inaczej: Termostat jest zamknięty i nie ma obiegu wody, komputer inaczej dawkuje paliwo i modyfikuje zapłon, olej spłynął do miski i nie ma jeszcze poprawnego smarowania. Dalej jest jeszcze skrzynia, w której też olej jest zimny. Jeśli odpala, nic nie strzela i potem mu przechodzi to nie ma czym się martwić

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: Ruby Red
Proste że jest tak jak piszesz jednak myślę że to nie jest pierwsze auto każdego z nas tylko ente. W żadnych z moich samochodów czy obecnych czy w przeszłości nic takiego się nie działo. Widać że we wszystkich modelach tak jest więc nie ma powodów do niepokoju
Co do skrzyni to nie wiem o co chodzi na kilka aut z automatem ten działa praktycznie idealnie ( twierdzę że jest lepszy nawet niż DSG jeśli chodzi o kulturę pracy miałem w Evo X i niestety często głupiało szarpało przy podjazdach do świateł a tutaj kulturka
)

póki co wypowiedziały się tylko dwie osoby,także nie ma co wyciągać daleko idących wniosków,że we wszystkich modelach tak jest. Jeżeli sie mylę, to proszę o kolejne opinie - może rzeczywiście nie ma powodów do niepokoju. moje poprzednie auta były wyposażone w rzędówki i o v-kach wiem niewiele.SilverTM pisze:Proste że jest tak jak piszesz jednak myślę że to nie jest pierwsze auto każdego z nas tylko ente. W żadnych z moich samochodów czy obecnych czy w przeszłości nic takiego się nie działo. Widać że we wszystkich modelach tak jest więc nie ma powodów do niepokojuCo do skrzyni to nie wiem o co chodzi na kilka aut z automatem ten działa praktycznie idealnie ( twierdzę że jest lepszy nawet niż DSG jeśli chodzi o kulturę pracy miałem w Evo X i niestety często głupiało szarpało przy podjazdach do świateł a tutaj kulturka
)
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
U mnie nic dziwnego się nie dzieje.
Może spróbujcie nagrać jakiś film i wrzucić dla porównania.
Może spróbujcie nagrać jakiś film i wrzucić dla porównania.
- swiadeka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: bordowy i białe pasy
A były robione jakieś mody? Jeżeli tak, to może coś stukać. Jaki jest przebieg?nin pisze:czym może być spowodowane drżenie zimnego silnika po około minucie po odpaleniu?
Arek
nic nie było robione. przebieg 3000 km. silnik drży na postoju po włączeniu trybu jazdy na D jak jest zimnyswiadeka pisze:A były robione jakieś mody? Jeżeli tak, to może coś stukać. Jaki jest przebieg?nin pisze:czym może być spowodowane drżenie zimnego silnika po około minucie po odpaleniu?
- swiadeka
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: bordowy i białe pasy
Skoro wsio is wposio, to znaczy, ze cos wpada w wibracje, nie koniecznie silnik. Szukaj przyczyny. U mnie drzy wszystko

Arek