Zmiana wydechu w Mustangu GT
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, SECHUBU
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Alloy Grey
Zmiana wydechu w Mustangu GT
Hej,
mam zamówionego nowego Mustanga GT, jednak chciałbym od razu zmienić wydech na inny. Niestety ten seryjny no powiem delikatnie jest niezadowalający.... Czy macie jakieś już doświadczenia co zmian w tym modelu? Patrzyłem trochę na YT i na stronkach w USA i dosyć podoba mi się ROUSH V8 Quad Tip. Udało się dogadać z dealerem, że oni wymienią wszystko, tak aby gwarancja była zachowana.
http://www.roushperformance.com/parts/2 ... t-Kit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o tym sądzicie? Może jakaś podpowiedź?
mam zamówionego nowego Mustanga GT, jednak chciałbym od razu zmienić wydech na inny. Niestety ten seryjny no powiem delikatnie jest niezadowalający.... Czy macie jakieś już doświadczenia co zmian w tym modelu? Patrzyłem trochę na YT i na stronkach w USA i dosyć podoba mi się ROUSH V8 Quad Tip. Udało się dogadać z dealerem, że oni wymienią wszystko, tak aby gwarancja była zachowana.
http://www.roushperformance.com/parts/2 ... t-Kit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o tym sądzicie? Może jakaś podpowiedź?
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Shadow Black
Re: Zmiana wydechu w Mustangu GT
Witam, też się zastanawiam nad wymianą wydechu, bardzo podoba mi się wydech z GT350.
Na stronach Amerykańskich już można dostać te wydechy lub zamienniki razem z tym dolnym dyfuzorem, który jest w GT350 lecz troche kosztowna to zabawa i pytanie czy nie będzie to za głośne, już nawet nie chodzi o przepisy tylko o komfort użytkowania.
Więc jeszcze myślę nad alternatywą, otóż cuś takiego:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Na stronach Amerykańskich już można dostać te wydechy lub zamienniki razem z tym dolnym dyfuzorem, który jest w GT350 lecz troche kosztowna to zabawa i pytanie czy nie będzie to za głośne, już nawet nie chodzi o przepisy tylko o komfort użytkowania.
Więc jeszcze myślę nad alternatywą, otóż cuś takiego:
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Alloy Grey
Tak, ten też przeglądałem.
tu jest mega fajne porównanie standardu vs Roush Axle-Back - " onclick="window.open(this.href);return false;
tu jest mega fajne porównanie standardu vs Roush Axle-Back - " onclick="window.open(this.href);return false;
- kevbo
- Młodszy Forumowicz
- Kolor: Race Red
Bardzo ładnie brzmią - rewelka - ile one kosztują?ksd2003 pisze:Tak, ten też przeglądałem.
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550
- Kolor: Shadow Black
550 dolarów z tego co widzę.
Jest to na pewno jeden z pierwszych modów jaki zamierzam wykonać ale najpierw muszę przerobić światła do jazdy dziennej bo te halogeno-świeczki są tak brzydkie, że cały czas na xenonach jezdze
Jest to na pewno jeden z pierwszych modów jaki zamierzam wykonać ale najpierw muszę przerobić światła do jazdy dziennej bo te halogeno-świeczki są tak brzydkie, że cały czas na xenonach jezdze

-
- Forumowicz
- Model: GT 2015 - Recaro M6
- Kolor: race red
ja wlasnie sie waham miedzy ford racing sport a magnaflow competition. Ktos ma juz doswiadczenie z ktoryms z nich? jakby co magnaflow jest w baaaaardzo dobrej cenie;) (jesli dobrze slyszalem to jakas firma miala blad w zamowieniu i maja kilka sztuk w mega promocji!)
01/2015 Zamówienie
06->07->08->09/2015 Odbiór
-
- Forumowicz
ja poki co wymienilem zarowki ktore swieca razem z xenonami na diody by mialy ten sam kolor a teraz szukam diodowych zamiennikow dla zarowek dziennych ale problem w tym ze sa one ustawione pionowo a diodowe wersje wtedy brzydko wygladaja bo sa zaprojektowane do montowanie glownie w poziomie.bigul pisze:550 dolarów z tego co widzę.
01/2015 Zamówienie
Dzien dobry,
rowniez czekam na odbior gt (wrzesien) i tez chcialbym zmienic wydech. Jesli bedziesz pierwszy to napisz prosze jak wyszlo, zwlaszcza czy da sie normalnie jezdzic, jak z gwarancja i kosztem.
rowniez czekam na odbior gt (wrzesien) i tez chcialbym zmienic wydech. Jesli bedziesz pierwszy to napisz prosze jak wyszlo, zwlaszcza czy da sie normalnie jezdzic, jak z gwarancja i kosztem.
- KGT
- Młodszy Forumowicz
- Model: s550 GT 2015
- Kolor: MAGNETIC
zalasz pisze:
ja poki co wymienilem zarowki ktore swieca razem z xenonami na diody by mialy ten sam kolor a teraz szukam diodowych zamiennikow dla zarowek dziennych ale problem w tym ze sa one ustawione pionowo a diodowe wersje wtedy brzydko wygladaja bo sa zaprojektowane do montowanie glownie w poziomie.
Mógłbyś podpowiedzieć jakie dokładnie żarówki kupiłeś do tych co świecą razem z xenonami i jak je wymienić?? Ja próbowałem ale mi nie poszło, tzn bałem się coś urwać.
-
- Forumowicz
Jesli chodzi o wydech a gwarancje to z tego co wiem to nie ma zadnego wplywu. Obecnie od 2 tyg jezdze z Magnaflow Competition... i tak jak wczesniej ludzie sie przygladali co to za auto...to teraz wygladaja co jedzie z 1km;P chodzi cudownie! wreszcie V8 oddycha pelna piersia:D
Gdyby ktos byl zainteresowany to dla znajomego ta wersja jest troche za glosna i chetnie odstapi w dobrej cenie caly uklad albo koncowki (info priv)
Gdyby ktos byl zainteresowany to dla znajomego ta wersja jest troche za glosna i chetnie odstapi w dobrej cenie caly uklad albo koncowki (info priv)
01/2015 Zamówienie
-
- Forumowicz
ja kupilem takie:KGT pisze:zalasz pisze:
ja poki co wymienilem zarowki ktore swieca razem z xenonami na diody by mialy ten sam kolor a teraz szukam diodowych zamiennikow dla zarowek dziennych ale problem w tym ze sa one ustawione pionowo a diodowe wersje wtedy brzydko wygladaja bo sa zaprojektowane do montowanie glownie w poziomie.
Mógłbyś podpowiedzieć jakie dokładnie żarówki kupiłeś do tych co świecą razem z xenonami i jak je wymienić?? Ja próbowałem ale mi nie poszło, tzn bałem się coś urwać.
http://allegro.pl/zarowka-led-dioda-cre ... 00526.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i polecam!
Wymiana wymaga zdjecia oslony silnika i wymiany przez odkrecenie gniazda w ktorej jest zarowka postojowa. (ciezko mi to opisac w wiadomosci) -> mi to akurat zrobili przy okazji zmiany oleju przy 3,5 tys (zalecane na forum US)
01/2015 Zamówienie
czy oferta jest aktualna?zalasz pisze:Jesli chodzi o wydech a gwarancje to z tego co wiem to nie ma zadnego wplywu. Obecnie od 2 tyg jezdze z Magnaflow Competition... i tak jak wczesniej ludzie sie przygladali co to za auto...to teraz wygladaja co jedzie z 1km;P chodzi cudownie! wreszcie V8 oddycha pelna piersia:D
-
- Forumowicz
Moj wydech ma juz nowego wlasciciela. Ja niestety przezywam meki gdyz czuje sie teraz jakbym mial focusa 1.0 ecoboost:-/ ale czekam juz na nastepny:D
Jakby ktos byl zainteresowany to dostalem info od dostawcy ze ma jeszcze kilka sztuk Magnaflow competition i Street w super cenie. Moge je miec za 5 tys brutto wiec jakby ktos chcial to piszcie na info. Wiem ze ich ilosc jest ograniczona.
Jakby ktos byl zainteresowany to dostalem info od dostawcy ze ma jeszcze kilka sztuk Magnaflow competition i Street w super cenie. Moge je miec za 5 tys brutto wiec jakby ktos chcial to piszcie na info. Wiem ze ich ilosc jest ograniczona.
01/2015 Zamówienie