Czy warto kupić??

porady dla kupujących Mustanga V generacji

Moderatorzy: Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
kwinto77
Młodszy Forumowicz

Czy warto kupić??

Post autor: kwinto77 » 2015-05-11, 17:03

Cześć,
przymierzam się do zakupu.
Chciałbym coś po liftingu. Znalazłem dwa typy w moim pułapie cenowym:

http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-o ... pbc93.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://otomoto.pl/oferta/ford-mustang-4 ... y4b7l.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Wiem, że to stare V6, ale identyczny silnik mam w explorerze i chodzi to całkiem, całkiem jak na ponad dwie tony masy :)
Ponadto robię duże przebiegi i prawdopodobnie wrzucę gaz (sorry dla purystów).
Może ktoś coś wie na temat tych aut.
Osobiście skłaniam się ku białemu :)
Chyba, że ktoś ma inne propozycje ;)

Awatar użytkownika
Rezor
Forumowicz
Model: SN95 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: Niebieski

Re: Czy warto kupić??

Post autor: Rezor » 2015-05-11, 18:53

Co do 1szego najpierw spytałbym o realność tej mocy, skąd się wzieła etc. Taka kwota to wg mnie już spore przedsięwzięcie więc VIN od sprzedawców, popytać na forum w odpowiednim temacie, a jak nie będzie odzewu to carfax. Prawda jest taka, że jeśli już ucierpiałeś na chorobę mustanga to wybór pomiędzy białym i szarym jest żaden. Pewnie nawet nie szukasz zalet szaraka, a będziesz szukał w czym jest gorszy od białego ;)
V6ka jeśli nie planujesz grzebać (a po planach z gazem widzę, że nie) będzie idealna i dla Twojego portfela i będziesz miał frajdę.
Jeśli chodzi o gaz to cóż... Jeżdżę dieselem, czasem wsiadłem w benzynę i zawsze twierdziłem, że gaz to taki złoty środek i ludzie tylko ze sceptyzmu lub z zazdrości nabijają się z gaziarzy... Do zeszłego tygodnia:
viewtopic.php?f=52&t=9435&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnie kilka postów ;)
Ale jak w przypadku kupna konia: jak będziesz chciał to nikt Ci nie przetłumaczy i będziesz uważał, że wszystkie prawdopodobne problemy z samochodem załatwią magiczne lubryfikatory ;) Z tego co śledzę po forum jak gaz w koniu to do canniga ;)

Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać

kwinto77
Młodszy Forumowicz

Post autor: kwinto77 » 2015-05-11, 21:59

Myślę, że z tą mocą to ktoś się zagalopował ;)
Jutro zadzwonię i wypytam.
Biały bardziej wizualnie mi się podoba i tyle :cool:
Co do gazu to mam w explorerze i nie ma żadnej różnicy. Śmigam tak już kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i nic się nie dzieje. Oczywiście wszystkie przeglądy robię na czas :)
Znam ten silnik i dlatego :)

Awatar użytkownika
MaciekW
Stowarzyszenie MKP
Model: MY 2014 GT
Silnik: V8 5.0
Kolor: black
Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk

Post autor: MaciekW » 2015-05-11, 23:26

Szary to wersja bazowa, co nie znaczy że uboga w europejskim znaczeniu, ale przy białym premium po prostu wysiada. Dodaj do tego rzetelniejszy opis, zweryfikuj na ile to możliwe jego prawdziwość i chyba masz odpowiedź...
A gazu bym się nie obawiał, zwłaszcza jeśli zamontujesz dobrą instalację i będziesz dbał o jej prawidłową regulację - sam nie mam, bo przy przebiegach, które robię rocznie to się nie kalkuluje - choć należę do nurtu purystów, pewnie w innym wypadku bym się skusił. Caniggia to doskonały adres.

ODPOWIEDZ

Wróć do „19. kupowanie samochodu”