Uchwyt na smarton. KUDA - moje odkrycie. Mustang 05-09.

emblematy, wykończenia, listwy chromy itp

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
raffachi
Forumowicz
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny

Uchwyt na smarton. KUDA - moje odkrycie. Mustang 05-09.

Post autor: raffachi » 2017-03-15, 18:06

Dla mnie wnętrze Mustanga 05-09 jest genialne w swej prostocie, w tym miejscu chylę czoła projektantom Forda. :padam:
No właśnie, ale gdzie umieścić smartfona aby nie szpecił wnętrza?
Umieszczanie uchwytów typu przyssawka gdzieś na pulpicie czy szybie nie wchodzi w grę, zaraz pojawia się plątanina kabli nie mówiąc o utrudnionym dostępie do komórki, do której trzeba sięgać ręką, rozpraszając się przy okazji, no i ta przyssawka na szybie w Mustangu... uhmm.
I tu właśnie pojawia się rozwiązanie problemu: KUDA.
To nie jest wcale nowy pomysł, ale jak dla mnie znakomicie pasuje do deski rozdzielczej konika, tworząc jednolitą całość, a jednocześnie to bardzo funkcjonalny gadżet: umiejscowienie tuż przy dźwigni biegów umożliwia bezproblemowy dostęp i obsługę smartfona, brak okablowania na wierzchu - ja schowałem w tunelu kabel zasilający, można też puścić kabel LINE IN ale ja zdecydowałem się na transmiter Bluetooth - ten w zapalniczce. Kuda pokryta jest skórą, identyczną jak fotele. Do kudy można zamocować uchwyty do danego modelu telefonu lub przyciski sterujące np. pneumatycznym zawieszeniem, nitro, itp.
A tak to wygląda:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2018-08-18, 16:39 przez raffachi, łącznie zmieniany 1 raz.

dtox
Forumowicz

Re: Uchwyt na smarton. KUDA - moje odkrycie. Mustang 05-09.

Post autor: dtox » 2017-03-15, 21:11

Mozesz podac jakies bezposrednie linki gdzie nabyles?

Awatar użytkownika
empi1955
Forumowicz
Model: GT 2006 ; 1978 KC
Kolor: Satin Silver ; Bright Red

Post autor: empi1955 » 2017-03-15, 21:21

O i to jest dobre, też mi sie podoba.
Z zakupem to pewnie można tu: http://www.uchwyty-samochodowe.pl/ford- ... p-372.html" onclick="window.open(this.href);return false; lub bezpośrednio od Niemca : http://www.kuda-phonebase.de/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs

dtox
Forumowicz

Post autor: dtox » 2017-03-15, 21:27

Niestety sa tylko czarne :kwasny: ale dziekuje za linki.

Awatar użytkownika
raffachi
Forumowicz

Post autor: raffachi » 2017-03-15, 21:44

empi1955 pisze:O i to jest dobre, też mi sie podoba.
Z zakupem to pewnie można tu: http://www.uchwyty-samochodowe.pl/ford- ... p-372.html" onclick="window.open(this.href);return false; lub bezpośrednio od Niemca : http://www.kuda-phonebase.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu właśnie nabyłem, w Polsce.

Awatar użytkownika
raffachi
Forumowicz

Post autor: raffachi » 2017-03-15, 21:48

dtox pisze:Niestety sa tylko czarne :kwasny: ale dziekuje za linki.
Sądzę, że tapicer bez problemu wymieni skórkę na inny kolor.

Feniks
Forumowicz
Model: GT Premium
Silnik: V8 5.0
Kolor: Ruby Red

Post autor: Feniks » 2017-03-19, 17:14

Kiedyś widzialem juz u kogos w Mustangu ten uchwyt, wyglada dobrze :)

Ja zwyczajny magnetyczny od zawsze :)

http://allegro.pl/uchwyt-samochodowy-sp ... 48757.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
kaukaz md
Forumowicz
Kolor: Race Red
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: kaukaz md » 2017-03-29, 21:12

raffachi pisze:Dla mnie wnętrze Mustanga 05-09 jest genialne w swej prostocie, w tym miejscu chylę czoła projektantom Forda. :padam:
No właśnie, ale gdzie umieścić smartfona aby nie szpecił wnętrza?
Umieszczanie uchwytów typu przyssawka gdzieś na pulpicie czy szybie nie wchodzi w grę, zaraz pojawia się plątanina kabli nie mówiąc o utrudnionym dostępie do komórki, do której trzeba sięgać ręką, rozpraszając się przy okazji, no i ta przyssawka na szybie w Mustangu... uhmm.
I tu właśnie pojawia się rozwiązanie problemu: KUDA.
To nie jest wcale nowy pomysł, ale jak dla mnie znakomicie pasuje do deski rozdzielczej konika, tworząc jednolitą całość, a jednocześnie to bardzo funkcjonalny gadżet: umiejscowienie tuż przy dźwigni biegów umożliwia bezproblemowy dostęp i obsługę smartfona, brak okablowania na wierzchu - ja schowałem w tunelu kabel zasilający, można też puścić kabel LINE IN ale ja zdecydowałem się na transmiter Bluetooth - ten w zapalniczce. Kuda pokryta jest skórą, identyczną jak fotele. Do kudy można zamocować uchwyty do danego modelu telefonu lub przyciski sterujące np. pneumatycznym zawieszeniem, nitro, itp.
A tak to wygląda:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cześć,
Sprawiłem sobie taką do modelu 2016, ale mam 2 pytania:
- jaki patent na zamocowanie jej bez zdewastowania tapicerki? metalowe płaskie wypustki, które mają wejść w szczeliny tapicerki nie dają umieścić sie zbyt głeboko i konsola wcale nie przylega..
- nie wiedziałem też, że konsola przychodzi bez tego fajnego uchwytu na telefon, który masz na zdjęciach. poprosiłbym o link

Dzięki,
Radek

Pozdrawiam,
Radek

Awatar użytkownika
raffachi
Forumowicz

Post autor: raffachi » 2017-03-29, 22:13

Nie wiem jak wygląda mocowanie w modelu do 2016, u mnie była taka blaszka mocująca, którą wywaliłem bo słabo usztywniała kudę i mocowanie było niepewne, przykręciłem bezpośrednio na 1 wkręt u dołu do płyty podłogowej (mała dziurka zrobiona wiertarką przez wykładzinę, po zdjęciu nawet jej nie widać), u góry kuda jest spasowana na wcisk - więc nie ma śrub, po przykręceniu dolnego wkręta całość trzyma się bardzo stabilnie. Do wewnętrznej "pustki", gdzie idą kable, umieściłem gąbkę aby podczas jazdy nie stukały w plastiki. Zaletą kudy jest demontaż bez jakichkolwiek śladów.
Na wierzchu mam przykręcony uchwyt marki Brodit - mają też takie z wbudowanym kablem lub systemem zasilającym http://www.brodit24.pl/

Pozdrawiam
Raffachi

Awatar użytkownika
kaukaz md
Forumowicz
Kolor: Race Red
Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kontakt:

Post autor: kaukaz md » 2017-03-30, 07:48

Dzieki Raffachi !

Pozdrawiam,
Radek

ODPOWIEDZ

Wróć do „14. wnętrze i detale”