Serwisowe urządzenie diagnostyczne
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- celibad
- Członek Honorowy MKP
- Model: GT 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: yellow triple
- Kontakt:
Serwisowe urządzenie diagnostyczne
Rozglądam się od paru miesięcy z orginalnym urządzeniem diagnostycznym do naszych mustangów , dzisiaj mój kolega który zajmuje się takimi sprawami dał mi sygnał że u naszych wschodnich sąsiadów pojawił się interfejs z kablami i płytą do diagnostyki Forda USA ( dodatkowo Jaguar, Land Rover) cena chyba 3000 zł , urzadzenie ponoć obsługuje wszystkie systemy tj SRS ABS TCS itd można zmieniać ustawienia , warianty po prostu wszystko co robią w serwisie ... słyszał Ktoś może już o czymś takim ? tylko nie wrzucajcie linków do jakiś interfejsików z aledrogo .....
- MAX
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Fastback GT V8 68
- Kolor: Blue & Black
- Stajnia: Stajnia Małopolska
- Kontakt:
Re: Serwisowe urządzenie diagnostyczne
Celi kupuj, zycie klubowiczow z MKP z tym gadzetem stanie sie latwiejsze 

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max
Celi juz bylo o takim urzadzeniu - mozna nim wszystko.celibad pisze:Rozglądam się od paru miesięcy z orginalnym urządzeniem diagnostycznym do naszych mustangów , dzisiaj mój kolega który zajmuje się takimi sprawami dał mi sygnał że u naszych wschodnich sąsiadów pojawił się interfejs z kablami i płytą do diagnostyki Forda USA ( dodatkowo Jaguar, Land Rover) cena chyba 3000 zł , urzadzenie ponoć obsługuje wszystkie systemy tj SRS ABS TCS itd można zmieniać ustawienia , warianty po prostu wszystko co robią w serwisie ... słyszał Ktoś może już o czymś takim ? tylko nie wrzucajcie linków do jakiś interfejsików z aledrogo .....
FORD VCM - IDS DIAGNOSTYKA INTERFEJS
- sobanek
- Forumowicz
- Model: GT 2007
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Black
...Always remember you're unique, just like everyone else...
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
..>> sobanek.pl - blog pisany sprawnie inaczej <<..
Dokladnie to - wykrywa wszystko i to jest urzadzenie strosowane w serwisie .
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 3.7 v6
- Silnik: V6 3.7
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Witam potrzebuje jakiegos urządzenia diagnozującego do mustanga z roku 2016 do kodowania lamp juz po przerobieniu
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2013 r
- Kolor: biały
UCDScelibad pisze: ↑2011-08-18, 19:39Rozglądam się od paru miesięcy z orginalnym urządzeniem diagnostycznym do naszych mustangów , dzisiaj mój kolega który zajmuje się takimi sprawami dał mi sygnał że u naszych wschodnich sąsiadów pojawił się interfejs z kablami i płytą do diagnostyki Forda USA ( dodatkowo Jaguar, Land Rover) cena chyba 3000 zł , urzadzenie ponoć obsługuje wszystkie systemy tj SRS ABS TCS itd można zmieniać ustawienia , warianty po prostu wszystko co robią w serwisie ... słyszał Ktoś może już o czymś takim ? tylko nie wrzucajcie linków do jakiś interfejsików z aledrogo .....

https://www.ebay.pl/itm/UCDS-UCDSYS-FOR ... 3m3PvR0oeA
możliwości bardzo duże,ale jeśli chodzi o mustanga to dopiero po 2015 r sporo ogarnia,ale wszystkiego też nie zrobisz

Jeśli chodzi o typową serwisówkę to IDS lub VCM ale tu ofline do 2013 r a później większość funkcji zaawansowanych tylko przez dostęp online na serwerach Forda,skończyły się już dawno czasy,że kupując głowicę serwisową prywatnie,można sobie było wszystko ogarniać,teraz bez wykupionej licencji na programowanie w serwisie niewiele zrobisz,szczególnie w nowych autach tzn powiedzmy np po 2015 r

-
- Młodszy Forumowicz
Witam. chcę kupić diagnostyka do mojego konia i co powiecie na tego kompa? "Tuner SCT Performance X4 Ford Mustang 2005 - 2017" muszę zrobić reset, kalibrację czujnika położenia wału itp.
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
SCT to są raczej programatory jeżeli chodzi o mapę, małe zmiany w sofcie pod tytułem kalibracja obrotomierza (zmiana przełożenia, wielkości kół) ale nie widziałem funkcji kalibracji czujnika.
Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
-
- Młodszy Forumowicz
A to może wiesz jaki komp byłby do tego odpowiedni i gdzie go pozyskać ?
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Wiesz co nie każdy na codzień programuje kalibrację czujnika położenia wału, pytasz o bardzo szczegółowe i fachowe czynności, gdzie 70% wpisów to są problemy "jak dobrać dystans", "jak zgasić oświetlenie wewnątrz kabiny bo się non stop świeci" , "jaki kolor pasów wybrać bo nie mam pomysłu". Z mojej strony dałem Ci raczej cenną informację bo programator SCT to koszt 400$+ a tym byś tego nie załatwił, niestety dzięki czemu możesz dokonać kalibracji Ci nie pomogę bo nie mam takiej wiedzy i obawiam się, że to już wiedza od specjalisty/mechanika. Także nie złość się na brak odpowiedzi bo myślę, że spora część forumowicznów nawet nie wie co to jest czujnik położenia wału
Osobiście nawet nie wiedziałem, że się kalibruje taki czujnik dla fabrycznego sterownika i silnika ale człowiek się uczy cały czas.

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021