2014 gt 5.0 dławi sie
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Model: 2014 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Deep Impact Blue
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
2014 gt 5.0 dławi sie
Podczas przyspieszania delikatnie szarpie, a przy około 5 tys obrotów przydusza go tak jakby odłączyło mu na chwile paliwo. Ktoś z okolic Śląska ma może możliwość podłączyć pod kompa, albo poleca kogos sprawdzonego. Nadmieniam, iż na biegu jałowym i podczas wolnej jazdy wszystko jest jak powinno i chodzi na wszystkie cylindy. Próbowałem zmieniać paliwo tankując na różnych stacjach oraz dolewałem preparaty czyszące uklad paliwowy ale nic nie pomoglo. Odpinalem też przepływke i próbowałem jechać z odpiętą, ale wtedy jest w trybie awaryjnym i nie ma mocy. Później postaram sie wrzucić filmik z objawami. Z góry dzięki za pomoc.
- Janosik
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang V manual
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: czarny diament
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Re: 2014 gt 5.0 dławi sie
A jak sytuacja ze świecami? Wymieniałeś je? Wydaje mi się że takie objawy mogą być od zużytych świec.
Czarny Diament V6 2012 manual http://forum.mustangklub.pl/forum/viewt ... 85&t=13404" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Przyjrzę im się, ale wydaje mi sie ze wtedy problem by występował caly czas. Nie brałem ich pod uwagę bo auto ma 38 tys km nalotu.
-
Nie wymieniałem. Jedni piszą ze jest razem z pompą i wymienia się tylko jak pompa padnie. Zamowie go dzisiaj i zobaczymy czy cos pomoże w co wątpię. Do podpięcia jest wymagany jakis specjalny program czy zwykły uniwersalny typu delphi da rade?
-
Podpięty pod kompa. Żadnych błędów. Wykręciłem 3 losowe świece. Wyglądają jak nówki. Żadnego osadu itd. Zastanawia mnie tylko fakt, że po odłączeniu i podłączeniu przepływki na odpalonym silniku nie ma absolutnie żadnej reakcji. Czy to normalne? Jutro przyjdzie filtr paliwa to wymienię i dam znać. Jeśli miałby ktoś jakiś pomysł proszę o napisanie. Każda wskazówka się przyda.
-
Dla potomnych problem rozwiązany. Masy na pasie przednim u góry od strony pasażera nie stykały dobrze. Przeczyszczone i wszystko dziala jak należy.