Samoczynne otwieranie szyb
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Avantgarde
- Forumowicz
- Model: Po prostu Mustang ;)
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Mineral Grey
Re: Samoczynne otwieranie szyb
A to różnie. W większości przypadków rozbijam "granat" firmy MOJE AUTO albo LIQUI MOLY. To jest taki jakby dezodorant co jak się go wciśnie za fotelami to przez kilka minut psika a nawiew na obiegu wewnętrznym to zaciąga. Jak to nie daje rady to są takie pianki ze słomką co wsadzasz w kratki nawiewu i tam rozbryzgujesz tą pianę.
-
- Forumowicz
- Model: Mustang 2015
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Black
Zastanawiałem się czy taki dezodorant jest skuteczny... mam taki nieprzyjemny zapach z klimy i nie wiem czy nie musze pianki użyć.
- Avantgarde
- Forumowicz
Dzisiaj jeździłem trochę i powiem szczerze że dało rade to MOJE AUTO. Tylko kluczowa rzecz żeby auto było rozgrzane żeby osuszyło chłodniczkę nagrzewnicy. Dać wtedy gorące powietrze i obieg wewnetrzny. I wtedy gdy auto chodzi odpalić ten dezodorant. Liqui moly jest lepszy ale dużo droższy.
- Avantgarde
- Forumowicz
Dzisiaj jak jeździłem to też mi się tak stało. Zamykałem drzwi wkładką bo pilot mi padł i później szyby poszły znowu w dół. Akurat miałem chwilę żeby to przetestować i dopóki nie przekręciłem wkładką zamka to szyby za każdym razem po wyłączeniu zapłonu się opuszczały. Pokręciłem wkładką pare razy na zamknięcie i otwarcie i jest ok tak więc na 99% to zamek ma zwarcie. Wilgoci w aucie brak wszystko ok. Może temat się komuś kiedyś przyda