Nabyłem cały zestaw tylnich zacisków i gratów do tego z gt 500 i chciałbym zamontować w v6 2008 czy potrzebna jest większa przeróbka ? Jesli tak to prosiłbym o podpowiedz i pomoc
Pozdrawiam

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Z 2011.wydaje mi sie ze i tu rowniez bedzie potrzeba wyjęcia pół osi zeby zamontować.nomad pisze:Pytanie z którego GT500?
Jeśli z 2013-2014, czyli tarcze 13,8" to powinieneś mieć w zestawie mocowania do zacisków - będą pasować p&p tylko wymagają rozpięcia i wyjęcia półosi do montażu.
Jeśli z wcześniejszych GT500 to niestety/stety tylne hamulce są takie same jak w V6
nomad pisze:Jeśli 2011 to chyba trochę Cię rozczaruję, bo tylne hamulce w GT500 są de facto identyczne jak w Twoim V6 - taki sam rozmiar tarcz 300 mm, takie same klocki i zaciski.
Pytanie co z przednimi? Tylnych raczej się nie rusza. Chyba, że przednie idą o kilka cali większe i nawala rozkład siły hamowania.Szosti pisze:Witam
Nabyłem cały zestaw tylnich zacisków i gratów do tego z gt 500 i chciałbym zamontować w v6 2008 czy potrzebna jest większa przeróbka ? Jesli tak to prosiłbym o podpowiedz i pomoc
Pozdrawiam
Rezor pisze:Pytanie co z przednimi? Tylnych raczej się nie rusza. Chyba, że przednie idą o kilka cali większe i nawala rozkład siły hamowania.Szosti pisze:Witam
Pozdrawiam