Witam
Posiadam mustanga 3.7 v6 z 2012r
Mam kilka pytań odnośnie mostu:
1.Czy tam się wymienia olej i co ile ?
2.Jest możliwość jakiejś regulacji ponieważ przy dodawaniu gazu słychać taki stuk jakby się tryby uderzały z powodu zbyt dużego luzu pomiędzy nimi.
3. Mam mokry most przy kalamitce do smarowania. Na kalamitce jest kapturek. To wina nieszczelnego kapturka czy kalamitki?
4. Co skontrolować jeszcze przy wale,moście będąc już na kanale?
Most regulacja
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
Re: Most regulacja
2. ten typ tak ma
3. odpowietrznik i tak ma być , olej się rozgrzewa i rozbryzguje , trzeba sprawdzać żeby nie było zaklejone błotem i żeby kapturek był ruchomy . jeżeli będzie zaklejony to może wywalić olej przez symeryng na półosi
3. odpowietrznik i tak ma być , olej się rozgrzewa i rozbryzguje , trzeba sprawdzać żeby nie było zaklejone błotem i żeby kapturek był ruchomy . jeżeli będzie zaklejony to może wywalić olej przez symeryng na półosi
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: V
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Niebieski
- Kontakt:
1.???
Jeszcze mam coś takiego że gdy silnik schodzi z obrotów (puszcze gaz ) to czuć jak auto wibruje jakby od wału ?
Jeszcze mam coś takiego że gdy silnik schodzi z obrotów (puszcze gaz ) to czuć jak auto wibruje jakby od wału ?
"2. ten typ tak ma "
Czy jest to też normalne przy V6 4.0?
Słychać czasem u mnie podobne objawy
Czy jest to też normalne przy V6 4.0?
Słychać czasem u mnie podobne objawy
Cześć.
Wracając do tematu.
Pobawiłem się trochę oprogramowaniem z Bamy (m.in. w zakresie pracy skrzyni biegów) charakterystyka odgłosów się zmieniła.
Teraz, taki specyficzny stukot słychać prawie zawiesze przed hamowanie np przed dojazdem ze świateł przy prędkości ok. 30km/h. Pod warunkiem, że wcześniej jechało się z prędkością przynajmniej ok. 60-70h.
Przy ruszaniu i normalnej jeździe do ok 50km/h i hamowaniu odgłosu takiego nie ma.
Przy dodawaniu gazu także nie, odgłos pojawia się tylko w tym jednym konkretnym przypadku.
Przed programem słuchać to było bardziej losowo.
Czy to nie oznacza, że tematowi bliżej do skrzyni biegów (automat) niż most?
Czy takie zachowanie jest normalne czy ze skrzynią coś się dzieje i warto się temu bliżej przyjrzeć?
Prócz stuku nie ma żadnych dziwnych problemów z autem.
Wracając do tematu.
Pobawiłem się trochę oprogramowaniem z Bamy (m.in. w zakresie pracy skrzyni biegów) charakterystyka odgłosów się zmieniła.
Teraz, taki specyficzny stukot słychać prawie zawiesze przed hamowanie np przed dojazdem ze świateł przy prędkości ok. 30km/h. Pod warunkiem, że wcześniej jechało się z prędkością przynajmniej ok. 60-70h.
Przy ruszaniu i normalnej jeździe do ok 50km/h i hamowaniu odgłosu takiego nie ma.
Przy dodawaniu gazu także nie, odgłos pojawia się tylko w tym jednym konkretnym przypadku.
Przed programem słuchać to było bardziej losowo.
Czy to nie oznacza, że tematowi bliżej do skrzyni biegów (automat) niż most?
Czy takie zachowanie jest normalne czy ze skrzynią coś się dzieje i warto się temu bliżej przyjrzeć?
Prócz stuku nie ma żadnych dziwnych problemów z autem.