hałas w moście
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Re: hałas w moście
nic - jak parę razy upaliłem, to przestało 

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Kamyk, u siebie wymieniłem tarczki na wersje z carbonowymi wstawkami. Przed / po spora różnica 

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
- KaMYk
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
No tak, ale to jak olej jest bez modyfikatora, ale jak olej już w sobie ma ten modyfikator, to go też dolać?
Jak pytałem wcześniej na forum, jaki olej do mostu, to było pisane tylko o tym oleju Motula z modyfikatorem?
Jak pytałem wcześniej na forum, jaki olej do mostu, to było pisane tylko o tym oleju Motula z modyfikatorem?
- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Niby jest z modyfikatorem, ale jak widać czasem to za mało i niektórzy dolewają.
Ja też chciałem dolać, ale przestało mi jęczeć.
Ja też chciałem dolać, ale przestało mi jęczeć.

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
- Bogumil1992
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2008 GT manual
- Kolor: Czerwony
- Kontakt:
A nie wydaje wam się że most z lat 60tych ma taką kulturę pracy po prostu? Bo jak czytam sobie to wszystko to zaczynam się martwić że i z moim mostem coś nie tak i ptaszek się wycia itp. ale słyszę głównie wydech i silnik. To że czasem cichutko postuka przy gwałtownej zmianie biegów to chyba normalne w tej konstrukcji. Nie oczekiwał bym zbyt cichej pracy z ułożyskowania którego luz osiowy kasowany jest poprzez zaparcie osi o wałek biegnący do niej prostopadle. Wycie to może nie jest dobry objaw ale widząc wielkość tych łożysk nie sądzę aby zbyt szybko się rozsypały i ujawniły które to tak hałasowały. A jeżeli to kwestia luzu międzyzębnego to też pewnie zbyt szybko się to nie dotrze. Bo ja tam w obrabiarkach skrawających metal widziałem dużo mniejsze koła zębate.
I co trzeba zrobić aby źle zamontować wał? Bo wydaje mi się że wszystkie błędy wzajemnego położenia kompensowane są poduszkami, gumową podporą wału i gumowym ułożyskowaniem zawieszenia. Czy jest jakaś możliwość żeby złożyć to źle? Bo za jakiś czas chciałbym wymienić sobie sprzęgło i wolałbym nic nie popsuć
I w ogóle posypał się komuś już most lub wał tak na amen?
Chodzi mi o 4.6 V8
I co trzeba zrobić aby źle zamontować wał? Bo wydaje mi się że wszystkie błędy wzajemnego położenia kompensowane są poduszkami, gumową podporą wału i gumowym ułożyskowaniem zawieszenia. Czy jest jakaś możliwość żeby złożyć to źle? Bo za jakiś czas chciałbym wymienić sobie sprzęgło i wolałbym nic nie popsuć

I w ogóle posypał się komuś już most lub wał tak na amen?

Chodzi mi o 4.6 V8
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
-
- Forumowicz
Pawel do Motula 75W140 Gear Competition dolewasz dodatkowo modyfikator, czy nie trzeba?
- KaMYk
- Stowarzyszenie MKP
- Kolor: Czarny
Paweł, dziś zmierzyłem, luz jest 1,2 mm na każdej stronie czyli nie ma się co przejmować, ewentualnie dolać modyfikatora tarcia?
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
-
- Model: V
- Kolor: Czerwone
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj.
Mój most wył jak w starym Jelczu, oddałem na rewizję i okazały się odciśnięte zęby koła talerzowego. Diagnoza, komuś pozypały się łożyska, jeździł tak i jak wymienił łożyska to było już za późno.
Mechanik polecił zorganizować nowe koło talerzowe oraz wałek atakujący.
Zakupiłem nowe Ford Racing w stanach, przyszło i oddałem auto na wymianę tego. Dzisiaj dzwoni do mnie mechanik z wiadomością, że nie jest w stanie ustawić tego, próbował kilka razy i jakby nie robił to wyje.
Mówi, że przy dodawaniu gazu jest cisza, ale jak tylko odpuszczamy gaz to słychać wycie.
Mówi że w momencie kiedy napęd idzie z ataku to się świetnie zazębia a jak idzie od koła talerzowego to bierze tylko 5-6mm zęba.
Jaka może być tego przyczyna? Wina mechanika, czy może części?
Mój most wył jak w starym Jelczu, oddałem na rewizję i okazały się odciśnięte zęby koła talerzowego. Diagnoza, komuś pozypały się łożyska, jeździł tak i jak wymienił łożyska to było już za późno.
Zakupiłem nowe Ford Racing w stanach, przyszło i oddałem auto na wymianę tego. Dzisiaj dzwoni do mnie mechanik z wiadomością, że nie jest w stanie ustawić tego, próbował kilka razy i jakby nie robił to wyje.
Mówi, że przy dodawaniu gazu jest cisza, ale jak tylko odpuszczamy gaz to słychać wycie.
Mówi że w momencie kiedy napęd idzie z ataku to się świetnie zazębia a jak idzie od koła talerzowego to bierze tylko 5-6mm zęba.
- Przemek64
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
- Silnik: inny V8
- Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
- Kontakt:
Zwykły mechanik tego nie zrobi.Badger1s pisze: ↑2019-01-09, 18:19Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj.
Jeśli ktoś ma znikome pojęcie jak się to robi to się tego nie podejmie ze zdrowego rozsądku którego zabrakło Twojemu Mechanikowi

Oddaj do kogoś kto to robi często i to z powodzeniem.
Jak masz blisko do Pawła to masz pewniaka.
Jeśli nie to napisz gdzie mieszkasz to może ktoś taki się znajdzie w Twojej okolicy kogo znamy.
Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Model: V
- Kolor: Czerwone
No właśnie to był mechanik, który to robi często i podobno nawet z powodzeniem.. Dolny Śląsk, dokładnie Jelenia Góra