Mam na imię Łukasz jestem z okolic Oświęcimia i od niedawna jestem posiadaczem niekompletnego fastbacka z 1967 roku (oryginalnie był to 4.7 V8 manual i taki też ma być). Generalnie samochód (jeżeli tak można go nazwać na ten moment

1. Kupuję pozostałe części z USA np przez mustangunlimited czy CJponycars czy z innej firmy
lub
2. Znajduję dawcę z tego samego rocznika w wersji coupe, kompletnego i ładnego i przekładam co się da
Byłem nastawiony na kompletowanie wszystkiego szukając części w sieci, ale mogło by mi życia nie starczyć, a licząc koszt brakujących części np z katalogu mustangunlimited, to stwierdziłem, że można za to kupić ładne coupe...
I teraz mam kilka pytań do szanownych forumowiczów, którzy mają na pewno większą wiedzę ode mnie:
- czy znajdując V8 coupe w manualu z tego samego rocznika podejdą bez problemu wszystkie części (silnik/skrzynia/wał, hamulce, układ kierowniczy, zawieszenie, wiadomo: tylna kanapa, podsufitka, tylna szyba, plastiki tył i klapa bagażnika NIE)?
Pytam, bo słyszałem już różne opinie na ten temat.. bardzo proszę o pomoc w tej kwestii bo mam na oku kupno ładnego coupe w dobrej cenie. Czy taka transplantacja jest możliwa i logiczna czy lepiej wybić to sobie z głowy i powoli kompletować części?
Pozdrawiam
Łukasz