Problem z elektryką w przedniej części auta

Informacje i porady specyficzne dla silników V8

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
alexil
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2006
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny

Problem z elektryką w przedniej części auta

Post autor: alexil » 2011-05-04, 13:40

Witam

Na początek chciałem wszystkich przywitać w tym temacie, ponieważ wątek z powitaniami jest zamknięty :D

A teraz do rzeczy. Pacjent to GT 2006 po lekkim dzwonie w lewą stronę. Auto zostało naprawione blacharsko i mechanicznie. Silnik odpala normalnie, cała tylna część oświetlenia działa bezbłędnie, we wnętrzu również porządek. Problem jest głównie ze światłami i kierunkami. Po włączeniu świateł silnik gaśnie.... Przy włączonych kierunkach prawy działa normalnie, a lewy ledwo co mruga. Poza tym zdarza się, że np. kompresor klimy załącza się w rytm kierunków :D Dodam, że auto normalnie jeździ, działa ABS itp.
Ma ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu? Może jakieś schematy elektryczne? Niestety mam złe doświadczenie z wszelakiej maści mechanikami i wole najpierw sam zgłębić temat.
Na moje oko winowajcą będę jakieś przetarte kable robiące zwarcia ale chętnie poznam opinię kogoś kumatego.

Pozdrawiam
Tomek

Bolek
Forumowicz
Silnik: V6 3.7
Kolor: Silver
Kontakt:

Re: Problem z elektryką w przedniej części auta

Post autor: Bolek » 2011-05-04, 20:19

http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php?t=832" onclick="window.open(this.href);return false; Sprawdź też SJB co tam się dzieje( jest po prawej stronie tam gdzie nogi pasażera)

alexil
Młodszy Forumowicz
Model: GT 2006
Silnik: V8 4.6
Kolor: czarny

Re: Problem z elektryką w przedniej części auta

Post autor: alexil » 2011-05-05, 00:16

Niestety żaden z linków podanych w powyższym temacie nie działa... Co do SJB to zerknę przy najbliższej okazji.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „4,6 V8 2005 - 2010”