Tylni most jak regenerowac ?? co robic ??
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
Re: Tylni most jak regenerowac ?? co robic ??
Mój tylni most juz ogranięty , zamówiłem wszytkie czesci na AM z Ford Racing , plus osobno na CjPony łozyska pół osi , Wszystko do kupy poskładał mi Canniga , moje wrażenia po montażu - szpera dużo mocniej łapie niz stock , nie ma wougle wycia po odpuszczniu gazu i hamowaniu silnikem,ogólnie dziwnie cicho ,znikły stuki przy zmianie biegów, no i zmienione zostało przełoznie z niespotykanej wartosci jak na manual 3.31 na 3.55 , zrywa trakcje dużo bardziej no i jest szybszy
bo licznik kantuje o prawkei 20 km/h ale ma Paweł mi to w przyszłosci zminic , Tak wiec wszystko poszło po mojej myśli demontaz mostu zajoł z 1,5 h , Paweł trzymał go dobe , i montaz 1,5h , aaa i po remoncie weszło prawie 2,5l oleju , wszytkie potrzebne czesci koszt około 500S
, tak wiec nie ma co kupowac używanego w PL za 3 tys bo ten zrobiony jest zajebisty 
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Odlej 0.5l, nie leje się pod korek. Tak ok 6mm poniżej korka. Choć u Ciebie jest inny dekiel, może musi być trochę więcej.
-
robacek
- Młodszy Forumowicz
- Model: Shelby
- Kontakt:
tez mam czasem lekki przeskok po wcisnieciu gazu. nie zeby jakos to technicznie przeszkadzalo ale wkurza mnie jak nie wszystko jest tip top w aucie. ktos moglby mi ogarnac ten temat w wawie?
-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
Ku przestrodze.Stachu_xjr pisze:tak wiec nie ma co kupowac używanego w PL za 3 tys bo ten zrobiony jest zajebisty
Jak się okazało po 3500 km poodkręcały się śruby mocujące koło. Całe szczęście że nic się nie stało.
Pierwszy raz użyłem śrub z nowego zestawu zamiast oryginalnych. Wszystkie puściły.
To był chyba zestaw montażowy Motive.
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
jak się nie klei konkretnym klejem śrub to tak jestcaniggia pisze:Ku przestrodze.Stachu_xjr pisze:tak wiec nie ma co kupowac używanego w PL za 3 tys bo ten zrobiony jest zajebisty
Jak się okazało po 3500 km poodkręcały się śruby mocujące koło. Całe szczęście że nic się nie stało.
Pierwszy raz użyłem śrub z nowego zestawu zamiast oryginalnych. Wszystkie puściły.
To był chyba zestaw montażowy Motive.

-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
Czerwony loctite uważasz za słaby?
Te śruby nie mają prawa się rozkręcić bez kleju. Ale jak są z gumy to nic dziwnego.
Te śruby nie mają prawa się rozkręcić bez kleju. Ale jak są z gumy to nic dziwnego.
- Magic
- Forumowicz
- Model: RTR 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: BLACK
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
- Kontakt:
słaby czy nie słaby, często jak jest słabo odtłuszczony gwint to i tak nie będzie trzymać i ja stosuję silikon reinz ale to mój patent wiec...caniggia pisze:Czerwony loctite uważasz za słaby?
co do miękkości śrub motive już z 4 razy rozkręcałem przełożenia i nigdy nie było luźnych śrub przy odkręcaniu ale wieniec z 30min dokręcałem wszystkie śruby i nie było mowy o zerwaniu gwintu wiec niema mowy że są śruby z gumy.

-
caniggia
- Stowarzyszenie MKP
Ja w każdym razie skręciłem kilkanaście mostów na oryginalnych śrubach i jeden na tych z zestawu i ten jeden się rozkręcił.
Fabrycznie czyste, bo nowe, zero oleju na gwintach, oczywiście i tak czyszczone.
A szczerze mówiąc, to nie wiem czy gwint by wytrzymał sporo więcej niż fabryczny moment, fabryczne się lepiej czuje przy dokręcaniu. Tak było przynajmniej w tym przypadku.
Fabrycznie czyste, bo nowe, zero oleju na gwintach, oczywiście i tak czyszczone.
A szczerze mówiąc, to nie wiem czy gwint by wytrzymał sporo więcej niż fabryczny moment, fabryczne się lepiej czuje przy dokręcaniu. Tak było przynajmniej w tym przypadku.