Właściciele Zabytków z Poznania poszukiwani - DETAILING

nadwozie, blacharka, malowanie, polerowanie, woskowanie

Moderatorzy: Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc, Pavulon_, Rezor, pluzz, Przemek64, Piotrek86skc

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Właściciele Zabytków z Poznania poszukiwani - DETAILING

Post autor: Evening » 2012-08-28, 19:54

Music Man pisze:Cześć!

Krótko i na temat - jak niektórzy z Was wiedzą, zajmuję się m.in. profesjonalną kosmetyką samochodową. Tak jak to forum zrzesza maniaków lowirderów i im podobnych, tak ja siedzę na wielu poświęconych tematowi detailingu.

Żeby przybliżyć to pojęcie osobom które z nim się wcześniej nie spotkały, pozwolę sobie wkleić kilka zdjęć z moich projektów, byście wiedzieli o jakich efektach rozmawiamy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do rzeczy.

W Poznaniu działa grupa moich znajomych, zapaleńców detailingu którzy założyli ekipę non profit "we're4detailing".

Tutaj możecie zapoznać się z ich projektem, prezentacją pracy, fotorelacją i opisem przeprowadzonych zabiegów.

detailingclub.pl/viewtopic.php?f=11& ... amp;t=2059

Jeden z członków tej ekipy wspomniał mi ostatnio, że marzeniem jego byłoby zrobić Mustanga z 1965r. Wiem że mamy takich w kraju sporo, jest też wiele pobliskich roczników. Mało tego, po zdjęciach z Poznańskich zlotów widzę że jest dużo ciekawych fur przeróżnych marek. I takich zajebistych samochodów i właścicieli szukamy ;)
"Ma być stare i jare. Chcemy zrobić auto komuś kto ma pasję tak jak my i przede wszystkim doceni nasz trud i zaangażowanie"
Here's the deal.

Koszty przedsięwzięcia w przypadku oddania do firmy detailingowej pokroju Car Spa czy Swissvax - za kompleksową usługę wewnątrz i zewnątrz to okolice 2,5-4tys złotych. W mojej firmie były to okolice 1400zł - 1600zł, ale jak wiadomo - to Siemianowice, nie Warszawa, Poznań czy Kraków.

Koszty do pokrycia przez chętnego, to jak napisał mi jeden z członków ekipy:
Paliwo, żarcie,coś na chemię i lokal - 4osoby (czyli grosze)
Robimy NON PROFIT.
Warunek to sesja foto podczas prac z prawem do publikacji.
Przekalkulujcie sobie czy warto - moim zdaniem, zdecydowanie tak. Ekipa ma niesamowitą chęć do działania, mają już umiejętności, są niesamowitymi pasjonatami - ja, zajmując się tym profesjonalnie dzień w dzień przez dwa lata, zdążyłem poczuć się już lekko zmęczony. Oni czerpią z tego radość i satysfakcję.

Apeluję więc do wszystkich posiadaczy zabytków z Poznania i okolic - dajcie znać w tym temacie co i jak, napiszcie kilka słów o samochodzie, wrzućcie kilka zdjęć, info o warunkach (garaż, nocleg) które możecie zapewnić. Gwarantuję że będziecie zadowoleni, Wasze autko odżyje, zyska na wartości i będziecie mieli tego piękną dokumentację.

Pozdrawiam,
Adam
Skopiowane z innego forum, może ktoś zainteresowany, bo oferta w.g. mnie dobra ;)

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Re: Właściciele Zabytków z Poznania poszukiwani - DETAILING

Post autor: Evening » 2012-08-28, 20:00

specjalnie pisze pod spodem posta zeby oddziecic najwazniejsze informacje:

Najważniejsze wycięte z tego posta powyżej:
[...] marzeniem byłoby zrobić Mustanga z 1965r. Wiem że mamy takich w kraju sporo, jest też wiele pobliskich roczników.[...]

Koszty przedsięwzięcia w przypadku oddania do firmy detailingowej pokroju Car Spa czy Swissvax - za kompleksową usługę wewnątrz i zewnątrz to okolice 2,5-4tys złotych[..]
Koszty do pokrycia przez chętnego, to jak napisał mi jeden z członków ekipy:
Paliwo, żarcie,coś na chemię i lokal - 4osoby (czyli grosze)
Robimy NON PROFIT. Warunek to sesja foto podczas prac z prawem do publikacji.

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

Awatar użytkownika
Piotrek86skc
Forumowicz
Model: coupe 1966
Silnik: V8 4.6
Kolor: signal flare red
Kontakt:

Re: Właściciele Zabytków z Poznania poszukiwani - DETAILING

Post autor: Piotrek86skc » 2012-08-29, 09:09

To chyba Pavulon pasuję do tego jak w mordę strzelił;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „13. nadwozie”