WJECHAŁEM W DZIURĘ - PADŁO ZAWIESZENIE
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: 2007 Coupe
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Biel/Czerń
WJECHAŁEM W DZIURĘ - PADŁO ZAWIESZENIE
.
Ostatnio zmieniony 2014-07-15, 14:13 przez Lopez, łącznie zmieniany 1 raz.
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Re: WJECHAŁEM W DZIURĘ - PADŁO ZAWIESZENIE
jak wpadłeś w tą dziurę? którym kołem? Najpierw przód potem tył?Lopez pisze:Witam. W sobotę podczas deszczu wjechałem w kałużę gdzie była mega dziura że aż autko wybiło w górę. Była Policja,fotki zrobione.
Dobrze że felgi "zimowe" na balonach bo tak to na bank byłoby gorzej.
Jadąc do domu zauważyłem że kierownica jest skręcona w lewo i gorzej się skręca. W poniedziałek w warsztacie złapałem się za głowę![]()
Uszkodzone z przodu dwa drązki lewa i prawa strona,uszkodzona felga,wyciek z amortyzatora i kolumny kierowniczej. Na pewno dostało łożysko.
Mam też dziwne huczenie i chrobotanie z tyłu które nasila się na zakrętach i dlatego mam pytanko:
Czy coś mogło się uszkodzić w tylnym moście?
Pytam bo w poniedziałek przyjeżdża gościu z PZU gdzie ubezpiecza się Zarząd Dróg i gołym okiem nic nie widać.
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
-
- Forumowicz
.
Ostatnio zmieniony 2014-07-15, 14:13 przez Lopez, łącznie zmieniany 1 raz.
- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Mogła się półosśka skrzywić co powoduje wycie i wibracje. Łożysko też mogło dostać...
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
-
- Forumowicz
A jaka jest metoda żeby to sprawdzić,czy tylko po zdemontowaniu koła można coś zauważyć ,czy trzeba półoś wyciągać?
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
tył żeby sprawdzić czy masz krzywą półoś wystarczy podnieś z obu stron , aby koła były w powietrzu włącz sobie na jedynkę delikatnie żeby się koła kręsiły nie za szybko i jak masz automata to nie gazuj i zobaczysz czy ci koło wichruje
-
- Forumowicz
Dzięki bardzo za podpowiedź. Jutro sprawdzę i dam znać jak poszło z Pzu
-
- Forumowicz
.
Ostatnio zmieniony 2014-07-15, 14:14 przez Lopez, łącznie zmieniany 1 raz.
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
omfg powodzenia będzie ci potrzebne 

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
-
- Forumowicz
Teraz czekam na szczegółową ocenę,jak coś nie tak ,a na pewno będzie
to odwołanie a na końcu swój rzeczoznawca.
Napiszę jutro po oględzinach tylnego zawieszenia. Pozdrawiam

Napiszę jutro po oględzinach tylnego zawieszenia. Pozdrawiam
-
- Forumowicz
.
Ostatnio zmieniony 2014-07-15, 14:14 przez Lopez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
Adwokat , wycenna w jakims Aso, odwołanie , mi baba w Cayenna wjechała w dupe , Warta wyceniła na 1500zł a zrobiłem bezgotówkowo w servisie w Warszawie koszt 17 000zł / zderzak, dyfuzor , wypełninie i listwa ozdobna i zapłacili jedyne co to niechcą mi oddac za końcówke wydechu bo wg ubezpieczciela to czesc wydechu która sie zamortyzowała czy jakostak koszt 1500zł
Jezeli dostales wycene to sie odwolaj. To co Ci powiedzial to jakas kpina. Co on mysli ze na frajera trafil?
Po pierwsze na jakiej podstawie gosciu uwaza ze uszkodzenia byly wczesniej? Kiedy miales przeglad techniczny?
Nie musiz na razie brac rzeczoznawcy. Napisz pismo ze sie nie zgadzasz z wycena. Masz prawo naprawic uszkodzenia i przedstawic fakrury. Aha... Jesli odpisza ze sie nie zgadzaja to mozesz im napisac ze przedatawisz opinie innego rzeczoznawcy i jezeli tamten wyrazi inna opinie to oni poniosa jego koszt.
O tylnej osi tez powinoenes powiedziec. Nie daj sie naciagnac. Jezeli jakas czesc wymaga wymiany to powinna byc zaplacona po cenach nowych elementow. Amortyzator drazki itp.... Wszystko nowe.
Z felgami moze byc faktycznie problem bo jak masz noname to gosciu ma racje chyba ze masz fakture za ta felge a ona byla wypasiona i droga to tez mozesz powalczyc. Aluminium raz skrzywione jest juz na zawsze oslabione.
Napisz takie pismo ofensywne ze sie nie zgadzasz i napisz litanie co ci sie uszkodzilo. Nie uzywaj tylko slow "zepsulo". Powinienes dostac kilka kafli. Ja mam w tym doswiadczenie moze nie z samochodami ale z uszkodzonym mieniem przez kierowcow. Zawsze probuja mniej wyplacac ale jak przedstawisz faktury za naprawy to wyplacaja.
Po pierwsze na jakiej podstawie gosciu uwaza ze uszkodzenia byly wczesniej? Kiedy miales przeglad techniczny?
Nie musiz na razie brac rzeczoznawcy. Napisz pismo ze sie nie zgadzasz z wycena. Masz prawo naprawic uszkodzenia i przedstawic fakrury. Aha... Jesli odpisza ze sie nie zgadzaja to mozesz im napisac ze przedatawisz opinie innego rzeczoznawcy i jezeli tamten wyrazi inna opinie to oni poniosa jego koszt.
O tylnej osi tez powinoenes powiedziec. Nie daj sie naciagnac. Jezeli jakas czesc wymaga wymiany to powinna byc zaplacona po cenach nowych elementow. Amortyzator drazki itp.... Wszystko nowe.
Z felgami moze byc faktycznie problem bo jak masz noname to gosciu ma racje chyba ze masz fakture za ta felge a ona byla wypasiona i droga to tez mozesz powalczyc. Aluminium raz skrzywione jest juz na zawsze oslabione.
Napisz takie pismo ofensywne ze sie nie zgadzasz i napisz litanie co ci sie uszkodzilo. Nie uzywaj tylko slow "zepsulo". Powinienes dostac kilka kafli. Ja mam w tym doswiadczenie moze nie z samochodami ale z uszkodzonym mieniem przez kierowcow. Zawsze probuja mniej wyplacac ale jak przedstawisz faktury za naprawy to wyplacaja.
Dokladnie. Jak juz pisma nic nie pomoga to do prawnika i on Ci wywalczy drugie tyle :-) ubezpieczyciel pismo od prawnika tez potraktuje powaznie bo bedzie sie bal. Jak ty napiszesz ladnie to tez sie beda bali :-) ja drogach jest kasa frajerow ktorych im sie udaje tak splawiac....Stachu_xjr pisze:Adwokat , wycenna w jakims Aso, odwołanie , mi baba w Cayenna wjechała w dupe , Warta wyceniła na 1500zł a zrobiłem bezgotówkowo w servisie w Warszawie koszt 17 000zł / zderzak, dyfuzor , wypełninie i listwa ozdobna i zapłacili jedyne co to niechcą mi oddac za końcówke wydechu bo wg ubezpieczciela to czesc wydechu która sie zamortyzowała czy jakostak koszt 1500zł
-
- Forumowicz
Jutro jadę na geometrię , a także "zamawiam" niezależnego rzeczoznawcę i dopiero będę coś więcej wiedział. Jeśłi różnica w wycenach będzie znaczna, a Pzu dalej będzie mnie miało
za Idiotę to postawię do serwisu i koniec. To co Pzu mi wyceniło to jest jakiś totalny absurd. Jedyne czego nie chcę to batalii sądowych,ale w jajo też nie dam się robić.
za Idiotę to postawię do serwisu i koniec. To co Pzu mi wyceniło to jest jakiś totalny absurd. Jedyne czego nie chcę to batalii sądowych,ale w jajo też nie dam się robić.