Witam,czy ktos z Was słyszł o mozliwości zaślepienia lub wymontowania zaworu EGR !??! Mam V6 4.0 Podobno powoduje to zmniejszenie zuzycia paliwa i leprze osiągi
Ciekawe czy warto sie za to zabrac.Pozdrawiam
Zawór EGR
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Re: Zawór EGR
Raczej spalanie wzrosnie gdy wymontujesz system dopalania spalin!kopara pisze:Witam,czy ktos z Was słyszł o mozliwości zaślepienia lub wymontowania zaworu EGR !??! Mam V6 4.0 Podobno powoduje to zmniejszenie zuzycia paliwa i leprze osiągi
Oto przykladowy zestaw:
http://www.lethalperformance.com/03-04- ... it-p-19970" onclick="window.open(this.href);return false;
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
-
- Forumowicz
- Model: 302HO 1994 rok
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: sapphire blue
- Kontakt:
No wlasnie ja mam do wymiany w sho egr solenoid bo mi czasem wariujej i auto cheleje masakryczne ilosci paliwa. Ja tam polecam zostawic bo z tego co zauwazylem spalanie rosnie a nie maleje
302 HOooooo
- Sunny
- Forumowicz
- Model: 99' V6
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: Czarny
kopara pisze:Witam,czy ktos z Was słyszł o mozliwości zaślepienia lub wymontowania zaworu EGR !??! Mam V6 4.0 Podobno powoduje to zmniejszenie zuzycia paliwa i leprze osiągi
Autokorekta w przeglądarce nie boli

Odcinanie EGRa ma sens w dieslach, a wlasciwie w starych kopcacych dieslach. Jak go zaslepisz to mniej kopci i ma lepszego kopa. Przy dieslu akurat spalanie nie wzrasta, a jesli nawet to nieznacznie a wrecz niezauwazalnie. No i przede wszstkim..... EKOLOGIA!!!!!! Jak mozna tak zatruwac srodowisko.... to nie do pomyslenia w unii
green peace ci wsypie cukier do baku!!!!!