Klima na przednia szybe
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Tungsten Gray
Klima na przednia szybe
troche denerwuje mnie ta opcja ze jak wlacze nawiew na przednia szybe to zawsze musi byc z wlaczona klima. jest to fajne jak chce sie szybko odparowac szyby ale caly czas nie potrzebuje klimy, wystarczylby sam nawie zeby nie parowaly. o ile w lecie bylo ok jak nie mialem nawiewu na szybe to teraz non stop mi paruje wszystko.
jest opcja zeby to wylaczyc?
jest opcja zeby to wylaczyc?
Re: Klima na przednia szybe
Nie ma
, chyba wszystkie fordy tak mają
.
Jak będzie zimniej to klima się już nie będzie załączać, a przynajmniej nie powinna.

Jak będzie zimniej to klima się już nie będzie załączać, a przynajmniej nie powinna.

dubi dubi duba, dubi dubi duba... agent Pe!
- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 05 premium manual
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Sonic Blue
To trochę dziwne, że Ci ciągle paruje. Może lepiej poszukaj przyczyny tego parowania, bo ja nawiew na szybę włączam bardzo rzadko.
- marek zwara
- Młodszy Forumowicz
- Model: Ford Mustang 2006
- Kolor: czerwony
miałem ten sam problem
wymieniłem filtr kabinowy - różnica nieziemska
wystarczy kilka sekund i widoczność znakomita. 

wymieniłem filtr kabinowy - różnica nieziemska

Co do parowania to też się przyłączę, co prawda nie w Mustangu, ale też w fordzie, może okażę się to samo - paruję cholernie, filtr wymieniany, na szybie z środka jak się przejedzie palcem to czuć takie "górki" w różnych miejscach, tak jakby był pasek brudu a dalej nie (coś a'la jak są takie wizytówki i np. logo jest takie śliskie i czuć wypuklenie w dotyku)
niewazne czy umyje, czy nie 

- pavlito
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT 05 premium manual
- Kolor: Sonic Blue
poszukaj trochę w starszych postach, bo o tym parowaniu szyb już kiedyś się rozpisywaliśmy
mam:
http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php?p=39479#39479" onclick="window.open(this.href);return false;
i
http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.p ... %85#p28786" onclick="window.open(this.href);return false;
a biorąc pod uwagę, kto w tych postach znalazł przyczynę i rozwiązanie, to zadzwoń do niego i może okaże się, że problem jest łatwy do rozwiązania, może coś się rozszczelniło
mam:
http://www.mustangklub.pl/viewtopic.php?p=39479#39479" onclick="window.open(this.href);return false;
i
http://mustangklub.pl/forum/viewtopic.p ... %85#p28786" onclick="window.open(this.href);return false;
a biorąc pod uwagę, kto w tych postach znalazł przyczynę i rozwiązanie, to zadzwoń do niego i może okaże się, że problem jest łatwy do rozwiązania, może coś się rozszczelniło
-
- Forumowicz
- Model: Pony
- Kolor: Tungsten Gray
bylem na myjni recznej i po umyciu szyb jest lepiej
prawie wcale nie paruja pomimo nawiewu NIE na szybe.

- YoDa
- Forumowicz
- Model: V6 3,7 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Performance White
- Kontakt:
Natomiast ja mam problem z klimą w stangu mojej żony , jak się daje nawiew na szybę to idzie jakiś duszący suchy smród . Wymieniałem filtr kabinowy , odgrzybiłem instalację specjalnym preparatem i dalej to samo. Co to może być?
Pozdrawiam
Yoda

Yoda
Stare skarpetki, czy może charakterystyczny zapach płynu?

- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007 Coupe
- Kolor: Black Sunshine
U mnie był podobny zapach. Zauważyłem, że się nie pojawia, jak zostawiam samochód z ustawieniem nawiewu na kabinę.
Zawsze miałem, jak zostawiałem na szybę. Oczywiście klima czysta, nowy filtr.
Pojeździłem z miesiąc tym sposbem i teraz nie ma nic, mogę zostawić jak chce i jest ok.
W ostateczności zostaje cudowne "Wunderbaum"
Zawsze miałem, jak zostawiałem na szybę. Oczywiście klima czysta, nowy filtr.
Pojeździłem z miesiąc tym sposbem i teraz nie ma nic, mogę zostawić jak chce i jest ok.
W ostateczności zostaje cudowne "Wunderbaum"

...The wheels of his mustang exploding on the highway like a slug from a .45
True death: 400 horsepower of maximum performance piercing the night
This is black sunshine!....
True death: 400 horsepower of maximum performance piercing the night
This is black sunshine!....
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Kolor: satin silver
Klimę można wyłączyć gdy jest na szybę i na nogi, ale i w tym ustawieniu włączona jest domyślnie, choć nie pokazuje, trzeba przyciskiem włączyć aby się zaświeciła i wyłączyć.
W GT po pierwszym deszczu miałem wodę na podłodze, wada fabryczna.
W GT też mi parują mocniej niż w innych autach, choć pierwsze co zrobiłem to uszczelnienie podszybia i w środku jest sucho, dokładnie tak jak XerofaN ma już zrobione.
W GT po pierwszym deszczu miałem wodę na podłodze, wada fabryczna.
W GT też mi parują mocniej niż w innych autach, choć pierwsze co zrobiłem to uszczelnienie podszybia i w środku jest sucho, dokładnie tak jak XerofaN ma już zrobione.