Mam automatyczną skrzynię. Od pewnego czasu w losowych momentach zaczyna mi mrugać na lewym zegarze pomarańczowa kontrolka "O/D OFF". Zmiana trybu z Overdrive na nieekonomiczny nadal działa prawidłowo (widac po obrotach) jednak nie da sie poznać po kontrolce jaki aktualnie jest uaktywniony. Co i gdzie przydałoby się sprawdzić / zrobić?
Z tego co kojarze to pierwszy raz pojawiło sie to po wjechaniu w wielką dziurę.... ale może to jakis zbieg okoliczności. Nie zauważyłem jakiegoś większego szarpania przy zmianie biegów. Nie zauważyłem też czegokolwiek podejrzanego w zachowaniu auta.
Mrugający O/D OFF (overdrive off)
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Dobrze by było podłączyć Twojego stanga do kompa i sprawdzić kod błędu.
Może być np tak, że taśma trzymająca przewody się rozleciała i przewody dotykając gorących części przepalają się. Może być też tak, że masz problem z konwerterem momentu obrotowego w swojej skrzyni automatycznej. A może alternator powoduje jakieś zwarcia. A może to z SJB idzie błędny sygnał na Twoją deskę. Może to być również kwestia czujnika w skrzyni (nie powiem jakiego, aż tak się nie znam). Poszukaj w naszych postach kto kogo poleca do skrzyni automatycznych i się tam wybierz.
Jeszcze jedno. Jaki masz przebieg? To miganie może też oznaczać, że grzeje się Tobie skrzynia, więc albo z olejem, albo z chłodnica może być coś nie halo.
Może być np tak, że taśma trzymająca przewody się rozleciała i przewody dotykając gorących części przepalają się. Może być też tak, że masz problem z konwerterem momentu obrotowego w swojej skrzyni automatycznej. A może alternator powoduje jakieś zwarcia. A może to z SJB idzie błędny sygnał na Twoją deskę. Może to być również kwestia czujnika w skrzyni (nie powiem jakiego, aż tak się nie znam). Poszukaj w naszych postach kto kogo poleca do skrzyni automatycznych i się tam wybierz.
Jeszcze jedno. Jaki masz przebieg? To miganie może też oznaczać, że grzeje się Tobie skrzynia, więc albo z olejem, albo z chłodnica może być coś nie halo.
.::
my other ride is your mom
::.