Kontrolka niezakręconego korka wlewu paliwa
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Mustang 2008
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: granatowy
Kontrolka niezakręconego korka wlewu paliwa
Witam wszystkich,
Kilka dni temu całkowicie bez przyczyny podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka niezakręconego korka wlewu paliwa. Kontrolka świeci się przez cały czas,pomimo oczywiście prawidłowo zakręconego korka. Korek wprawdzie jest kupiony w PL i dedykowany do Volkswagena to jednak przez ponad rok jego jego użytkowania ta kontrolka nigdy się nie zapaliła. Poza tym zamiana na korek fabryczny nic nie dała-kontrolka się świeci nadal. Wnioskuję że mógł popsuc się czujnik, na przykład z powodu wilgoci...
Mam pytanie do forumowiczów: Czy ktoś miał z tym już problem? I czy może ktoś wie gdzie taki czujnik jest dokładnie umiejscowiony?
Z góry dzięki za porady.
Kilka dni temu całkowicie bez przyczyny podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka niezakręconego korka wlewu paliwa. Kontrolka świeci się przez cały czas,pomimo oczywiście prawidłowo zakręconego korka. Korek wprawdzie jest kupiony w PL i dedykowany do Volkswagena to jednak przez ponad rok jego jego użytkowania ta kontrolka nigdy się nie zapaliła. Poza tym zamiana na korek fabryczny nic nie dała-kontrolka się świeci nadal. Wnioskuję że mógł popsuc się czujnik, na przykład z powodu wilgoci...
Mam pytanie do forumowiczów: Czy ktoś miał z tym już problem? I czy może ktoś wie gdzie taki czujnik jest dokładnie umiejscowiony?
Z góry dzięki za porady.
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Rocky, zabrudzić się czujnik nie miał jak. Podejrzewam, że to jednak wina korka i możesz mieć problem ze szczelnością. To, że wcześnie było dobrze nie znaczy, że będzie tak zawsze. Może nie pasuje tak jak należy i tyle. Idź urwij kaesowi i wkręć sobie, tak w celu sprawdzenia. 

.::
my other ride is your mom
::.

- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
Ten korek od bodajże któregoś golfa? U mnie tak było praktycznie od samego początku.. pojeździłem może z 2-3 tygodnie i kuc się obciał, że mu jakiegoś bullshit'a do faszystowskiego samochodu chce upchać
Kupiłem wtedy (również paru innym osobom z klubu) na Rockauto dedykowany korek z kluczykami. Od tej pory auto nie skarży się na korek

Kupiłem wtedy (również paru innym osobom z klubu) na Rockauto dedykowany korek z kluczykami. Od tej pory auto nie skarży się na korek

You can never have too much power, just not enough traction.
Rocky, Jest to standardowy Blad . Jezeli korek jest ok to jest to win aodpowietrzenia paliwa z ukl paliwowego. Cos takiego.
Przejrzyj pod autkiem czy aby sie jakis waz od odpow paliwa sie nei przetarl, rozerwal etc.. Ja to mialem w innym amer aucie i mam do teraz i za cholere niemoge znalezc przyczyny. Jezeli odepniesz klemy powinien ci blad zgasnac , ale przy tankowaniu znowu sie zapalic .. Sprawdz to ...
Przejrzyj pod autkiem czy aby sie jakis waz od odpow paliwa sie nei przetarl, rozerwal etc.. Ja to mialem w innym amer aucie i mam do teraz i za cholere niemoge znalezc przyczyny. Jezeli odepniesz klemy powinien ci blad zgasnac , ale przy tankowaniu znowu sie zapalic .. Sprawdz to ...
-
- Forumowicz
- Model: GT500 & FAST'67
- Silnik: inny V8
- Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Polecam taki korek. Kupiłem do swojego qnia.Żadnych problemów!
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Stant-10 ... ccessories
Model 10502; cena 15$; shipping 10,76$ to super cena bierz migiem!
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Stant-10 ... ccessories
Model 10502; cena 15$; shipping 10,76$ to super cena bierz migiem!
alski
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
It's Never Too Late to Have a Happy Childhood
Mr Jackson założenie konta na ebay to maksymalnie 5 minutmrjackson pisze:Jakby ktoś kupował, to weźcie mi też, nie ma konta na e-bay-u.
Kasę, jak coś to od razu przeleję..
pozdr

Mi wszystko powiedział Alski (za to