hej,
Od momentu kupna mam taki problem z samochodem ( automat ) - podczas postoju z wrzuconym D coś mi chrobocze w okolicach skrzyni biegów - słychać to bardzo dobrze w środku i na zewnątrz.
Czasami słychać ten chrobot też jak wjadę w jakąś dziurę - ale to tylko jednorazowe stuknięcie wtedy - najgorzej jest kiedy auto stoi.
Facet od którego to kupowałem mówił ze to jakiś wiatraczek za radiem w konsoli czy coś ( w każdym razie bzdura ) - ale byłem tak omamiony tym samochodem ze w ogóle mi to nie przeszkadzało - teraz trochę zaczęło :)
Sprawa wygląda tak, że mam wrażenie, że na zimnym silniku bardziej stuka a potem przestaje - chociaż nie zawsze. Dziś byłem u gościa który robi automaty to jak na złość nie chciało stukać... :) ale coś tam znaleźli i powiedzieli, że to krzyżaki jakieś pewnie i odesłali mnie do innego warsztatu - pojechałem...
Jak na złość jak wjechałem na podnośnik to znowu przestało stukać :) - facet nie mógł mi nic pomóc.
Kiedyś jak byłem u Mirmala to on to jakoś znalazł co to jest - nie znam się ale chyba jakaś obrączka czy coś pomiędzy skrzynią a wałem (nie wiem - może coś źle zrozumiałem) - w każdym razie odesłał mnie do speca od skrzyń...
Nie wiem czy to jest groźne czy nie bo jeżdżę już tak prawie rok i nie widzę żadnych zmian - ciągle napiernicza tak samo, skrzynia chodzi w sumie dobrze, tylko ten chrobot mnie irytuje - może to jakaś bzdura, którą da się łato usunąć :/ ?
Miał ktoś może podobny problem albo ma ktoś może jakiś pomysł co to może być ?
z góry dzięki i pozdr!
stuki / chrobotanie itp w okolicach skrzyni biegów
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
Daleko czy nie ale o dobrego fachowca ciężkopaytoplay pisze:Kraków trochę daleko- a ja myślę ze to może być jakaś pierdoła więc szkoda mi jechać tak daleko - ale jak nikt tu nie będzie potrafił tego naprawić i akurat będę się wybierał w Twoje strony to się odezwę

![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)

mustang... just a dream ...