Radziu pisze:czy program pod V6 3,7 również daje zbliżone rezultaty? moc + 10-15km, szybsza skrzynia itp?
Poczytaj wcześniej, tak, program na 98 w 3.7 to 20 koni, z dolotem to 40. Skrzynia oczywiście też zmieniona
Moderatorzy: caniggia, caniggia
Radziu pisze:czy program pod V6 3,7 również daje zbliżone rezultaty? moc + 10-15km, szybsza skrzynia itp?
Ja mam wystrojony na 95 i nie żałuje - powód jest dość dla mnie ważny, choć wyszedł zupełnie przypadkiem. Po prostu zamiast nalać 98 nalałem 95 i z taką zupą przyjechałem do Pawła.Radziu pisze:a jest sens strojenia pod 95?
Pewnie jest tak jak mówisz, ale ja generalnie nie żałuję, że mam Twoje strojenie na 95. Podejrzewam, że i tak częściej lałbym zupę 95 niż 98 z racji bujania się po Polsce. Mustang ma mały zbiornik, a to powoduje że jak włącza się komornik w baku, to lepiej zjechać na najbliższą stację, a nie szukać wrażeń czy aby wystarczy do następnej. Ja akurat mam złe doświadczenia, kiedy zabrakło mi benzyny na trasie pod Warszawą, i skończyłem na dowozie paliwa - 278 PLN za 10 litrówcaniggia pisze:Każdy mój program na 95 wykorzysta potencjał 98, tylko w mniej dynamiczny sposób.
Programy na 98 są na tyle bezpieczne, że Normana jazda na 95 nie szkodzi silnikowi.