Mustang Tuning SCT Predator Flashpaq
Moderatorzy: caniggia, caniggia
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
Re: Mustang Tuning SCT Predator Flashpaq
Roush.
Fabrycznie jedzie na zapłonie takim, że nie doładowany nie jest w stanie bez spalania stukowego na takim jechac, crazy...
Najprawdopodobniej ma wyłączoną obsługę czujników spalania stukowego, ale jaki mają w tym cel, to nie wiem...
Po dołożeniu filtra Ford Racing i zapłonie bardzo bezpiecznym, 90NM na dole więcej, trochę po środku mniej, na górze więcej.
To wszystko na zapłonie 10stopni mniej niż fabryczny zapłon Rousha.
Fabrycznie jedzie na zapłonie takim, że nie doładowany nie jest w stanie bez spalania stukowego na takim jechac, crazy...
Najprawdopodobniej ma wyłączoną obsługę czujników spalania stukowego, ale jaki mają w tym cel, to nie wiem...
Po dołożeniu filtra Ford Racing i zapłonie bardzo bezpiecznym, 90NM na dole więcej, trochę po środku mniej, na górze więcej.
To wszystko na zapłonie 10stopni mniej niż fabryczny zapłon Rousha.
- barteke
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT Premium
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Candy Red
czy dla bazy w postaci seryjnego GT V8 2012 możesz zaproponować coś ciekawego ?
na ten moment raczej sam program, chyba że bez dodatkowych zmian nie ma to najmniejszego sensu... tu oparł bym się na wiedzy fachowca
Chciałbym okres zimowy wykorzystać na lekkie zmiany
:D:D Do Opola mam droge prostą, nawet w zimie...
na ten moment raczej sam program, chyba że bez dodatkowych zmian nie ma to najmniejszego sensu... tu oparł bym się na wiedzy fachowca

Chciałbym okres zimowy wykorzystać na lekkie zmiany

-
- Stowarzyszenie MKP
Dolot w tym modelu fabrycznie jest bardzo dobry, więc wystarczy programator i program, ten zmienia ten samochód dopiero w dynamiczny.
- barteke
- Stowarzyszenie MKP
słyszałem że przy automacie, program potrafi również poprawić pracę skrzyni... możesz to potwierdzić bo podobno to informacja jest po programie od Ciebie...caniggia pisze:Dolot w tym modelu fabrycznie jest bardzo dobry, więc wystarczy programator i program, ten zmienia ten samochód dopiero w dynamiczny.

- lamina
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT390 1968
- Silnik: inny V8
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
oj potrafi.....
sporo walczylismy nad optymalnymi ustawieniami :0... ale bylo warto..
-
- Stowarzyszenie MKP
Tak jak Lamina napisał, do nowych modeli mam dopracowany program super właśnie dzięki testom na jego samochodzie
.
W us nie mają takich programów, to jest robione na takiej zasadzie jak dopracowalem program do poprzedniego modelu.

W us nie mają takich programów, to jest robione na takiej zasadzie jak dopracowalem program do poprzedniego modelu.
- barteke
- Stowarzyszenie MKP
przekonales mnielamina pisze:oj potrafi.....

- Mobius00
- Forumowicz
- Model: był 2009...
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Vista Blue
V6, 2009, w zasadzie stock, zmienilismy tylko dolot na JLT i filtr stozkowy.
Cala akcja zajela ~3 godziny podczas ktorych Caniggia wgrywal rozne programy i optymalizowal je specjalnie pod moj samochod!
Efekt jest taki, iz auto zdecydowanie bardziej dynamiczne/elastyczne, przyspieszenie na pewno na +, a podczas 'kickdown'a' i zmiany biegow odrzuca glowe do tylu
.
Jezdze tak dopiero od tygodnia, ale juz szczesliwy i jako bonus spodziewam sie delikatnie (ale zawsze, bo przeciez po takich zmianiach moglo byc odwrotnie) zmniejszonego spalania dzieki Pawla ustawieniom!
Mod + dolot = circa +30HP
moze mniej, moze wiecej... dokladnie nie powiem bo mam automat!
Serdeczne dzieki Pawel za wszystkie modyfikacje, a niezdecydowanym smialo i z czystym sercem polecam Opole!
PS. W innych watkach napisalem wlasnie takze o innych uslugach Pawla z ktorych jestem niezmiernie zadowolony!
PS2. aha! Dodatkowo konswerwacja podwozia zostala u mnie zrobiona przez 'HD-Customs' (czyli znowu Caniggia
). Po raz kolejny: Firma bardzo rzetelna a klient zadowolony! - Z tego co pamietam to JAACA wrzucil na forum zdjecia z akcji na jego samochodzie.
dzieki!
Cala akcja zajela ~3 godziny podczas ktorych Caniggia wgrywal rozne programy i optymalizowal je specjalnie pod moj samochod!
Efekt jest taki, iz auto zdecydowanie bardziej dynamiczne/elastyczne, przyspieszenie na pewno na +, a podczas 'kickdown'a' i zmiany biegow odrzuca glowe do tylu

Jezdze tak dopiero od tygodnia, ale juz szczesliwy i jako bonus spodziewam sie delikatnie (ale zawsze, bo przeciez po takich zmianiach moglo byc odwrotnie) zmniejszonego spalania dzieki Pawla ustawieniom!
Mod + dolot = circa +30HP

Serdeczne dzieki Pawel za wszystkie modyfikacje, a niezdecydowanym smialo i z czystym sercem polecam Opole!
PS. W innych watkach napisalem wlasnie takze o innych uslugach Pawla z ktorych jestem niezmiernie zadowolony!
PS2. aha! Dodatkowo konswerwacja podwozia zostala u mnie zrobiona przez 'HD-Customs' (czyli znowu Caniggia

dzieki!
Mój 2009 V6 - viewtopic.php?f=85&t=8569
-
- Stowarzyszenie MKP
Promocja, jeżeli ktoś podstawi mustanga 5.0 w automacie na kilka dni na testy programu, ma go gratis:) Temat do ustalenia po 20 września
- Koral
- Forumowicz
- Model: GT CS8 +500HP
- Kontakt:
a nie moze byc 5.0 Manual ?
ma wydech i dolot Rousha i pewnie na amerykanskim programie na ich paliwo dostrojony ,takze poprawilbys Ameryke troszke
chociaz na oponach 255 i tak nei chce sie zebrac wiec najpierw musialbym szersze zakupic,bo wogole nie idzie nim przyspieszac bez zrywania przyczepnosci..no ale jak za free to moglbym sie skusic
bo tak to mocy az nadmiar 

-
- Stowarzyszenie MKP
Manuala mam opanowanego, automat z grubsza też, ale najważniejsze są takie ostatnie szlify, a to zabiera dużo czasu i nie da się zrobić na poczekaniu, stąd automata potrzeba....
- barteke
- Stowarzyszenie MKP
No to zajęte i zaklepanecaniggia pisze:Promocja, jeżeli ktoś podstawi mustanga 5.0 w automacie na kilka dni na testy programu, ma go gratis:) Temat do ustalenia po 20 września

-
- Stowarzyszenie MKP
Dzięki Tomasowi i jego potrzebom wytestowaliśmy nowe ustawienia skrzyni, co daje finalnie kombinację agresywniejszej skrzyni przy położeniu przepustnicy pow 24% i i bardzo ekonomiczne i lightowe ustawienia poniżej. Finalny efekt jest taki, że auto przy łagodnym operowaniu przepustnicą działa prawie jak fabryczne, mniej pali w jeździe po mieście, w trasie, a jak ktoś chce depnąć, ogień:)
Thnx Tomas za poświęcony czas:)
Dotyczy GT 05-10. Wszystkim moim klientom z takimi autami usprawnienie wgrywam gratis:)
Dotyczy GT 05-10. Wszystkim moim klientom z takimi autami usprawnienie wgrywam gratis:)
- empi1955
- Forumowicz
- Model: GT 2006 ; 1978 KC
- Kolor: Satin Silver ; Bright Red
Czy mam rozumieć, że to coś innego niż u mnie?caniggia pisze:Dzięki Tomasowi i jego potrzebom wytestowaliśmy nowe ustawienia skrzyni, co daje finalnie kombinację agresywniejszej skrzyni przy położeniu przepustnicy pow 24% i i bardzo ekonomiczne i lightowe ustawienia poniżej. Finalny efekt jest taki, że auto przy łagodnym operowaniu przepustnicą działa prawie jak fabryczne, mniej pali w jeździe po mieście, w trasie, a jak ktoś chce depnąć, ogień:)
Jedyne moje:
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
- słuszny, wolnossący GT 4,6 V8; 431 Hp; 569 Nm; tuned by HD-Customs
- taki na forum; Mustang II King Cobra 1978; 302 V8; 141 Hp; 339 Nm; import by As-Profi
- z kompresorem; GT500 5,4 V8; 600+ Hp; 800+ Nm; tuned by HD-Customs
-
- Stowarzyszenie MKP