wtyczka przy ABSie

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

wtyczka przy ABSie

Post autor: Koral » 2009-04-22, 07:45

witam, gdzie moge nabyc taka wtyczke, bo ostatnio zapalala mi sie kontrolka od ABSu i sprawdzilem na kompie i okazalo sie ze nie ma polczenia elektrycznego przy tylnym kole, sciagnalem koło(przy okazji zauwazylem ze wulkanizator odwrotnie zalozyl mi opone ;) ) i zauwazylem ze wtyczka sie przetarła i kabelki byly na wierzchu.. Zaizolowalem je i ABS zgasł, ale boje sie ze samo zaizolowanie nie pomoze i po jakims czasie moze sie tam dostac woda .. teraz ABS ani kontrola trakcji nie jest mi potrzebna a wrecz przeszkadza i denerwuje, no ale jak chce przycisnac wyłączam ja, auto na moich szerokich na 10" kolach i tak idzie jak po szynach i nie zrywa tak przyczepnosci jak na 17stkach, jednak w trakcie deszczu wollbym zeby mnie nie zawiodl ABS ..
zaizolowalem te kabelki specjalna izolacja samowulkanizujacą uzyweana do kabli wysdokiego napiecia i raczej woda sie nie powinna dostac, no ale przezornego pan Bóg strzeże ;)

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

MIRMAL
Członek Honorowy MKP
Model: Fastback 1965
Silnik: inny V8
Kolor: grafitowy
Stajnia: Stajnia Mazowiecka

Post autor: MIRMAL » 2009-04-22, 07:53

Cześć Karol.To częsta usterka te przetarcie kabelków.Ja zawsze je lutuje i wsadzam w ciasno dopasowaną izolację termokurczliwą.Robiłem tak wiele razy również z kontrolkami klocków i działa.

Awatar użytkownika
Koral
Forumowicz
Model: GT CS8 +500HP
Silnik: V8 4.6
Kontakt:

Post autor: Koral » 2009-04-22, 08:08

no ja dobrze zaizolowalem a ta izolacja sama sie kurczy na kablach, wiec mysle ze bedzie dobrze ;) ale Ci docieli w TVN turbo z tym ze nie przeszczepiles silnika V8.. ;)
sam sie zastanawiam dlaczego skoro juz chciales zrobic replike KR to czemu nie kupiles poobijanej V8 ? wtedy z kompresorem i poprawionym zawieszeniem i hamulcami bylby to prawie w 100% KR :) no i ja wtedy pierwszy bym stal w kolejce po niego :)
Ty Mirek kupowales kompletny body kit do KR czy np maske sam robiles? bo wydaje mi sie ze KR ma na masce jeszcze skrzela, no ale moze sa dwa rodzaje..

[ Dodano: 2009-04-22, 08:31 ]
mam nadzieje ze zle nie odbierasz moich pytan, z natury jestem złosliwy,żonce nonstop cos docinam a ona mi ale i tak sie kochamy ;d;d;)
a My Mirek musimy sie kiedys napic i pozartowac przy piwku ;)
pozdro

Koral tel.+48 792-33-55-65
http://www.facebook.com/US.AutoimportKS
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”