klipsy do tapicerki

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rzabsky
Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: Mineral Grey

klipsy do tapicerki

Post autor: rzabsky » 2012-01-29, 12:08

Czy ktos z Was ma doswiadczenie w kupowaniu klipsow do tapicerki? Chodzi przede wszystkim o dwa duze klipsy do panelu bagażnika w rejonie tylnych świateł. Są one przykrecane do srub znajdujacch sie pod panelem. Jednej mi brakuje i panel odstaje z jednej strony. Nie umiem niczego dopasowac. Szukalem po forum i nie znalazlem zeby temat byl wczesniej poruszany.
Doradzi ktos?

Taki jak na zdjeciu

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-01-29, 15:15 przez rzabsky, łącznie zmieniany 1 raz.

alski
Forumowicz
Model: GT500 & FAST'67
Silnik: inny V8
Kolor: Aktualnie Qnia brak na stanie...
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Re: klipsy do tapicerki

Post autor: alski » 2012-01-29, 14:43

Mam chyba jedną, napisz do mnie na priv!
Pozdro :papa:

alski

It's Never Too Late to Have a Happy Childhood

Awatar użytkownika
rzabsky
Forumowicz
Silnik: V6 4.0
Kolor: Mineral Grey

Re: klipsy do tapicerki

Post autor: rzabsky » 2012-02-02, 20:45

Po licznych nieskutecznych próbach kupienia lub odkupienia oryginalnej części w rozsądnej cenie :/ udało mi się dosztukować coś co najbardziej pasuje.

Nazywa się to fachowo "mocowanie do ścian gipsowo-kartonowych". gwint M6, długość 37mm.

Koszt 6zł za opakowanie za 3szt., więc spoko!

Obrazek

Obrazek

Jedyne co trzeba zrobić, to wygiąć w drugą stronę zacięcia w łbie, żeby przy wkręcaniu nie uszkodzić plastiku. Można naciąć łeb brzeszczotem żeby łatwiej się wkręcało śrubokrętem. Trzonek trochę ścisnąć kombinerkami, żeby zgrubienie zniwelować.

Pasuje jak ulał! Można maznąć czarną farbą, żeby się nie rzucało w oczy, ale tam tego i tak nie widać. A wygląda jak fabryczna część :) I trzyma lepiej niż oryginalny plastik :)

Mam nadzieję, że komuś się ta informacja kiedyś przyda.

pozdro :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”