Przeróbka lamp z USA na EU 2010-2012
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Model: V
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: biała perła
- Stajnia: Stajnia Lubelska
Przeróbka lamp z USA na EU 2010-2012
Jak w temacie, potrzebuje pomocy przy przerobieniu instalacji tylnych lamp, szukałem ale są albo do 2010 albo po 2013, i tak, chciałem zastosować żarówki ledowe dual kolor biało-pomarańczowe w miejsca obecnych świateł cofania, i podłączyć tam kierunki, kwestia tylko podłączenia, przewód do kierunkowskazów biorę z przodu, a jak utnę przewód od oryginalnych świateł cofania to co dalej ..
- SebJaw
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2016
- Kolor: Tripple Yellow
Re: Przeróbka lamp z USA na EU 2010-2012
Ja w swoim zrobiłem tak:
W jedno miejsce świateł cofania (biały klosz) wsadziłem bardzo mocną żarówkę led pomarańczową (t20) i podłączyłem ją do przednich kierunków więc miga razem z przednim kierunkiem.
Czerwoną sekwencję pozostawiłem - wczoraj przeszedłem przegląd.
Jeśli chodzi o światło przeciwmgielne to zrobiłem z oryginalnej czerwonej żarówki w czerwonym kloszu (lewa-zewnętrzna) Zapala się z mocą migacza i świeci ciągle jako przeciwmgielna - włącznik mam w schowku - podłokietniku.
Jeśli chcesz zrobię filmik
Pozdro
Seb
W jedno miejsce świateł cofania (biały klosz) wsadziłem bardzo mocną żarówkę led pomarańczową (t20) i podłączyłem ją do przednich kierunków więc miga razem z przednim kierunkiem.
Czerwoną sekwencję pozostawiłem - wczoraj przeszedłem przegląd.
Jeśli chodzi o światło przeciwmgielne to zrobiłem z oryginalnej czerwonej żarówki w czerwonym kloszu (lewa-zewnętrzna) Zapala się z mocą migacza i świeci ciągle jako przeciwmgielna - włącznik mam w schowku - podłokietniku.
Jeśli chcesz zrobię filmik
Pozdro
Seb
-
- Model: Premium 2012
- Kolor: Wiśniowy
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Hej,
Chciałbym nieco odgrzać temat.
Dot. Mustanga premium 3.7 z 2012r.
Lampy tył.
Czy jak wywalę tę wspaniałe ledy I zamontuje standardowe żarówki to elektronika nie oszaleje?
Na kostkę lamp dochodzi 12v pod kierunki, pozycje, stopy itd. Czy jak podepnę tam standardowe żarówki to będzie OK? Zakładam, że cała elektronika jest w samych tych dziwnych wsadach ledowych w lampie... Czy jest jeszcze gdzieś jakiś wspaniały moduł sterujący tymi lampami?
Chciałbym nieco odgrzać temat.
Dot. Mustanga premium 3.7 z 2012r.
Lampy tył.
Czy jak wywalę tę wspaniałe ledy I zamontuje standardowe żarówki to elektronika nie oszaleje?
Na kostkę lamp dochodzi 12v pod kierunki, pozycje, stopy itd. Czy jak podepnę tam standardowe żarówki to będzie OK? Zakładam, że cała elektronika jest w samych tych dziwnych wsadach ledowych w lampie... Czy jest jeszcze gdzieś jakiś wspaniały moduł sterujący tymi lampami?
-
- Model: Premium 2012
- Kolor: Wiśniowy
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Hej,
Przerobiłem swoje lampy na standardowe żarówki. Efekt dla mnie jest satysfakcjonujący choć nagranie słabo wyszło że względu na ograniczone światło. Nic nie ciągnąłem od przednich kierunków. Wpinałem się jedynie w oryginalne kable z tylnej wiązki.
Jeśli ktoś chce to mogę sprzedać cały zestaw, który wyciąłem ze swojego auta.
1) żarówki z przelutowanymi diodami na żółte i czerwone. U mnie działały bardzo dobrze do samego końca
2) elektronika świateł (w jednej kostce ucieka odpowiednie napięcie stopu. Wchodzi 12v a wychodzi jakieś 1.5V. Po drugiej stronie, gdzie działa to poprawnie na wyjściu wszędzie jest po 12v.
3) płytka pod jeden wsteczny zmieniająca kolor pod przeciwmgielne...
Płytki odcięte z kablami, tak aby było widać gdzie co wlutować.
Sprzedam w cenie kompletu żarówek czyli 300pln za wszystko.
Przerobiłem swoje lampy na standardowe żarówki. Efekt dla mnie jest satysfakcjonujący choć nagranie słabo wyszło że względu na ograniczone światło. Nic nie ciągnąłem od przednich kierunków. Wpinałem się jedynie w oryginalne kable z tylnej wiązki.
Jeśli ktoś chce to mogę sprzedać cały zestaw, który wyciąłem ze swojego auta.
1) żarówki z przelutowanymi diodami na żółte i czerwone. U mnie działały bardzo dobrze do samego końca
2) elektronika świateł (w jednej kostce ucieka odpowiednie napięcie stopu. Wchodzi 12v a wychodzi jakieś 1.5V. Po drugiej stronie, gdzie działa to poprawnie na wyjściu wszędzie jest po 12v.
3) płytka pod jeden wsteczny zmieniająca kolor pod przeciwmgielne...
Płytki odcięte z kablami, tak aby było widać gdzie co wlutować.
Sprzedam w cenie kompletu żarówek czyli 300pln za wszystko.