Olej olej a będzie "ojej!"
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
[quote:37688d77ce="Radek"]Quakera pamiętam z dawnych lat jako tani olej dla taksówkarzy... Bardzo źle go reklamowali w Polsce, tzn. do innej grupy odbiorców niż byłem ja... i mam złe skojarzenia...[/quote:37688d77ce]
W latach 90 lałem go do Camaro i Corvetty i nie było żadnego problemu, zresztą oba moje byłe jeżdżą do dziś bez jakiejkolwiek przymusowej ingerencji w silnik
Akurat jeśli chodzi o olej zaryzykuję, również dlatego, iż posiada normę opisaną w "manual'u"
W latach 90 lałem go do Camaro i Corvetty i nie było żadnego problemu, zresztą oba moje byłe jeżdżą do dziś bez jakiejkolwiek przymusowej ingerencji w silnik

Akurat jeśli chodzi o olej zaryzykuję, również dlatego, iż posiada normę opisaną w "manual'u"

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
- Radek
- Młodszy Forumowicz
- Model: Brak
- Silnik: inny V8
- Kontakt:
Dal przypomnienia, w naszych koniach wymienia się:
-olej w silniku
-płyn (olej) w układzie wspomagania
-olej w tylnym moście (dyfrze)(w większości chyba z Track Lock, czyli szperą czyli LSD - Limited Slip Dif.)
-olej w skrzynie biegów
-płyn w układzie wspomagania

-olej w silniku
-płyn (olej) w układzie wspomagania
-olej w tylnym moście (dyfrze)(w większości chyba z Track Lock, czyli szperą czyli LSD - Limited Slip Dif.)
-olej w skrzynie biegów
-płyn w układzie wspomagania

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...
-
- Forumowicz
- Model: Mustang GT Bullitt '08
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: highland green
[quote:b5ccdcfc9a="AluStar"]A mozesz podac jeszcze nam z kad ( gdzie kupowales ) . Bo nie wszyscy wysylaja olej poczta. Pytam bo potrzebuje 5w50 Motorcrafta.[/quote:b5ccdcfc9a]
http://myworld.ebay.com/thorntonfab" onclick="window.open(this.href);return false;
http://myworld.ebay.com/thorntonfab" onclick="window.open(this.href);return false;
[quote:9f8f947590="alfatech"][b:9f8f947590]LIZZARD[/b:9f8f947590], i jak z tym olejem ,zalałeś już motur, jak wrażenia ? Nie wiem kiedy załatwię purpla więc pewnie kupię to co TY
[/quote:9f8f947590]
Jasne, zalałem, byłem u Celibada w odwiedzinach, podłączył mi lampy z GB i wymienił oliwkę, szczęśąliwie wróciłem do domku, żadnych niespodzianek
, hmmm no może poza jedną-fruwająca maska
muszę cuś z tym zrobić bo cały czas miałem obawę, że mi odpadnie
powyżej 160/g ale na bardzo nierównej drodze.
Słuchaj, IMHO, nie ma co się zastanawiać, oliwka z US, spełnia normy i jest nowej generacji, ile km robisz na rok? a za rok i tak musisz zmienić. Takie moje zdanie

Jasne, zalałem, byłem u Celibada w odwiedzinach, podłączył mi lampy z GB i wymienił oliwkę, szczęśąliwie wróciłem do domku, żadnych niespodzianek

Słuchaj, IMHO, nie ma co się zastanawiać, oliwka z US, spełnia normy i jest nowej generacji, ile km robisz na rok? a za rok i tak musisz zmienić. Takie moje zdanie

-
- Forumowicz
- Model: 2005 DżiTi
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czrny XTRMNTR
- Kontakt:
[quote:c95dc5dcb1="LIZZARD"]Słuchaj, IMHO, nie ma co się zastanawiać, oliwka z US, spełnia normy i jest nowej generacji, ile km robisz na rok? a za rok i tak musisz zmienić. Takie moje zdanie
[/quote:c95dc5dcb1] no masz rację
chociaż jeszcze nie minął miesiąc a walnąłem ponad 2 tyś km ................. ale to pewnie z podniecenia
Kupiłeś 6 flaszek czy więcej ? Nie wiem czy brać na 2 wymiany + ewentualna dolewka ( chociaż nic nie ubyło ) czy tylko 6 flakonów
Pozostało mi do wymiany około 2 tyś mil a jak sprawdzałem wczoraj z ciekawości poziom oleju to ......wygląda jak nówex ,nie śmigany olej
A filtra jakiego zapodałeś ?

Kupiłeś 6 flaszek czy więcej ? Nie wiem czy brać na 2 wymiany + ewentualna dolewka ( chociaż nic nie ubyło ) czy tylko 6 flakonów

Pozdrawiam
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
Tomek http://www.alfa-tech.com.pl/kontakt/
[quote:a7a2228f71="alfatech"]Kupiłeś 6 flaszek czy więcej ? Nie wiem czy brać na 2 wymiany + ewentualna dolewka ( chociaż nic nie ubyło ) czy tylko 6 flakonów
Pozostało mi do wymiany około 2 tyś mil a jak sprawdzałem wczoraj z ciekawości poziom oleju to ......wygląda jak nówex ,nie śmigany olej
A filtra jakiego zapodałeś ?[/quote:a7a2228f71]
Wziąłem dwa boxy (12 but.) i butelkę na dolewkę
, filtr oryginał Motocrafta FL-820S za 4$ 

Wziąłem dwa boxy (12 but.) i butelkę na dolewkę