Jesteś tu nowy, przywitaj się!
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Re: Jesteś tu nowy, przywitaj się!
Witam wszystkich forumowiczów wielbicieli Mustangów. Co prawda nie jestem właścicielem Mustanga lecz posiadam Lincolna Mark IV w wersji Cartier 1976 oraz 2 Cadillaci convertible 1973 oraz 1966. Przypuszczam że kilku z was mnie zna a różnych spotkań. Na forum się zalogowałem ponieważ dotarła do mnie wspaniała wiaadomość iż planujecie w przyszłym roku zorganizować spotkanie w okolicach Bydgoszczy, ponieważ jako przewodniczący sekcji pojazdów zabytkowych automobilklubu bydgoskiego tą wiadomość otrzymałem od naszego klubowego kolegi Roberta ( niebieski Mach 1 1969) a w sekcji mamy 5 mustangów z lat 60 bardzo mnie to zainteresowało. powziąłem pewne działania we władzach Bydgoszczy oraz Koronowa.
W czwartek mam spotkanie w sprawie zlotu z władzami Bydgoszczy oraz z zarządem dróg miejskich i komunikacji, a wprzyszłym w połowie miesiąca z władzami Koronowa oraz z prezesem Banku Spółdzielczego w Koronowie. Pani Prezes BS jest zainteresowana pomocą w organizacji i przypuszczam że jakiś mały sponsoring z jej strony jest pewny.
Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i będę informował o oprzebiegu negocjacji
W czwartek mam spotkanie w sprawie zlotu z władzami Bydgoszczy oraz z zarządem dróg miejskich i komunikacji, a wprzyszłym w połowie miesiąca z władzami Koronowa oraz z prezesem Banku Spółdzielczego w Koronowie. Pani Prezes BS jest zainteresowana pomocą w organizacji i przypuszczam że jakiś mały sponsoring z jej strony jest pewny.
Pozdrawiam wszystkich jeszcze raz i będę informował o oprzebiegu negocjacji
- patryho
- Młodszy Forumowicz
- Model: Grande
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: jeszcze nie wybrany
Witajcie!
Właśnie kupiłem Stanga Grande 1971 302V8. Stan jakby to powiedzieć - opłakany
ale tak i już!
Zakupu dokonałem przez ebay'a, a teraz przede mną kwestie dużo trudniejsze bo cała akcja związana ze sprowadzeniem.
Znalazłem już firmę spedycyjną (Rinkens z USA), a odprawiać będę w Rotterdamie. Ciekaw jestem jak temu podołam
Gdyby ktoś miał jakieś pomocne uwagi dotyczące całej akcji to bardzo chętnie ich wysłucham (poczytam)

Właśnie kupiłem Stanga Grande 1971 302V8. Stan jakby to powiedzieć - opłakany

Zakupu dokonałem przez ebay'a, a teraz przede mną kwestie dużo trudniejsze bo cała akcja związana ze sprowadzeniem.
Znalazłem już firmę spedycyjną (Rinkens z USA), a odprawiać będę w Rotterdamie. Ciekaw jestem jak temu podołam

Gdyby ktoś miał jakieś pomocne uwagi dotyczące całej akcji to bardzo chętnie ich wysłucham (poczytam)
Ostatnio zmieniony 2013-10-08, 09:17 przez patryho, łącznie zmieniany 1 raz.
- Suchy95
- Młodszy Forumowicz
- Model: COUPE 1965
- Silnik: inny V8
- Kolor: SZARA MYSZA
Witam wszystkich
Jestem z kuj.pom. z miasteczka miedzy Bydgoszcza i Toruniem. Moj Mustang to: 289, 1965r automat, caly wypiaskowany,zabezpieczony i pomalowany .Technicznie ok,zostalo pare drobiazgow ,na ktore czas przyjdzie zima.Prowadze warsztat samochodowy,wiec wszystkie prace przy nim wykonuje sam(w wolnych chwilach-najczesciej w nocy z soboty na ndzl
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i mam nadzieje ze spotkamy sie w 2014 w Koronowie

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i mam nadzieje ze spotkamy sie w 2014 w Koronowie

- romanus1970
- Forumowicz
- Model: GT V gen.
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: grabber orange
- Stajnia: Stajnia Łódzka
witaj Suchy95-widzę ,że klasyki rosną w siłę-niedługo będzie lepiej niż w Stanach

romanus1970(pozdrawiam) ---- tel.503 978 210
- bart
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: windveil blue
witaj suchy!!
http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;
- jb_filip
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT 1994 Manual Coupe
- Kolor: Yellow
Witam Wszystkich
Filip, Swarzędz, 32 lata.
Jeszcze nie mam Mustanga, ale powaznie rozwazam zakup. Na I i II w dobrym stanie mnie na razie nie stac (chociaz pewnie na starosc sobie kupie), wiec szukam IV, lub V w manualu, nie chce cabrio i silnik musi miec ok. 5 pojemnosci. Rozwazam tez automat, ale najpierw musze sie przejechac i zobacze czy mi przypasuje. Jak cos kupie, to sie pochwale
Pozdrawiam
Filip, Swarzędz, 32 lata.
Jeszcze nie mam Mustanga, ale powaznie rozwazam zakup. Na I i II w dobrym stanie mnie na razie nie stac (chociaz pewnie na starosc sobie kupie), wiec szukam IV, lub V w manualu, nie chce cabrio i silnik musi miec ok. 5 pojemnosci. Rozwazam tez automat, ale najpierw musze sie przejechac i zobacze czy mi przypasuje. Jak cos kupie, to sie pochwale

Pozdrawiam
-
- Model: MustangII
- Silnik: inny V6
- Kolor: żółto-zielony
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów. Jestem z woj kuj-pom okolic Koronowa, w temacie siedzę od kilkunastu lat, od zawsze na capri.pl
Fajnie, że taka stronka powstała!
Mój Mustang to generacja II na silniku V6 skrzynia C4, całość w wersji Ghia.
Fajnie, że taka stronka powstała!
Mój Mustang to generacja II na silniku V6 skrzynia C4, całość w wersji Ghia.
elektryk, elektronik, mechanik z zamiłowaniem do zabytków. Od zawsze na capri.pl
- stang232
- Forumowicz
- Model: stang'95
- Kolor: czarny
- Stajnia: Stajnia Łódzka
Witam nowych użytkowników
Kriss_MustangII, pochwal się swoją dwójką w galerii viewforum.php?f=82" onclick="window.open(this.href);return false; i opisz co tam z nią robisz.
Jak zauważyłeś Mustang II, na naszym forum to większa rzadkość niż SHELBY .
Zbliża się 50lecie Mustanga i fajnie by było abyś pojawił się na jakimś zlocie - uzupełnił byś nasze stadko...
Kriss_MustangII, pochwal się swoją dwójką w galerii viewforum.php?f=82" onclick="window.open(this.href);return false; i opisz co tam z nią robisz.
Jak zauważyłeś Mustang II, na naszym forum to większa rzadkość niż SHELBY .
Zbliża się 50lecie Mustanga i fajnie by było abyś pojawił się na jakimś zlocie - uzupełnił byś nasze stadko...

-
Witam
. Bartek Kasprzak z Ostrowa Wlkp. Nie posiadam Mustanga, ale mam kolegę, zapalonego miłośnika mustangów. Niedługo obchodzi swoje 30 urodziny. Teraz moje pytanie, czy jest na forum ktoś z południowej wielkopolski ew. lub w promieniu 150 km od Ostrowa Wlkp., kto zgodziłby sie przewieść swoim autem mojego kumpla
?? Pozdrawiam Bartek

- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Hej Bartek - myślałem, że szukasz kogoś, kto chce sprzedać, żeby koledze miły prezent urodzinowy trzasnąć 
Południe Polski to ziemie urodzajne w Mustangi - ktoś powinien się znaleźć

Południe Polski to ziemie urodzajne w Mustangi - ktoś powinien się znaleźć

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691
-
- Model: 2003
- Silnik: V6 3.8
- Kolor: czerwony
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: 1966 Coupe
- Silnik: inny V8
- Kolor: zółty
Jestem nowy chociaż tak w zasadzei to stary . By nie dopadł mnie Prostamol postnowiłem postawić na prostownik i stąd zanabyłem Mustanga Coupe 1966 V8
Jako ze ie lubię iść na łatwiznę jest to rozgrezbany przez jankesów projekt . Przybyłem podobnie jak kolega Kriss_MustangII z capri.pl i mieszkam też w kuj-pomorskim tylko w Tucholi .Pozdarwiam wszystkich ;-)
Jako ze ie lubię iść na łatwiznę jest to rozgrezbany przez jankesów projekt . Przybyłem podobnie jak kolega Kriss_MustangII z capri.pl i mieszkam też w kuj-pomorskim tylko w Tucholi .Pozdarwiam wszystkich ;-)
Witam, nie mam jeszcze Mustanga ale rozważam zakup jakiejś nienajgorszej wersji, nie wiem jakie są wasze zdania o tych V6. W każdym razie rozpoczynam przygodę z amerykańskim horsem 

- Tom.Tom
- Forumowicz
- Model: X-CHARGED
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: bordo + czarny mat
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Hej Ostach, ja poszedłem drogą V6, choć wielu mówiło dozbieraj i kup od razu V8. W sumie ciężko mi powiedzieć, czy zrobiłbym jeszcze raz tak samo - są plusy i minusy. Jak kupisz V8, to masz od razu V8
to oczywiście więcej kasy. Ja trafiłem na taką V6, która mi się bardzo spodobała i miała już sporo fajnych modyfikacji. Teraz zakładam do niej kompresor. Nawet z kompresorem będę poniżej ceny V8 ale bez modyfikacji. Na pewno jeszcze w przyszłości zmienię na 2013 V8. Jedno jest pewne - seryjna V6 jest moim zdaniem za słaba do swojej masy - CAI i zmiana programu to minimum, żeby jeździła 

:: PAN TOMASZ ZOSTAŁ BOHATEREM W SWOIM GARAŻU - SAM ZAMONTOWAŁ KOMPRESOR! :: viewtopic.php?f=13&t=5243&start=150#p137691