Olej olej a będzie "ojej!"
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Satin Silver Metallic
[b:ea416ecb40]horse[/b:ea416ecb40] ja jestem (znaczy się mój Mustang
) niedawno po wymianie oleju.. ale myślę że tak przełom kwiecień/maj będę się przystawiał do tego. Do mnie przylatują zamówione rzeczy w czasie +/- 10 dni (podają mi samolotem) także to tylko chwilka od złożenia przeze mnie zamówienia. W takim razie przed zamawianiem konkretnej ilości dam znać 

You can never have too much power, just not enough traction.
- Darenty
- Forumowicz
- Model: S197 GT
- Kolor: Satin Silver Metallic
[b:f0dbfb3f37]alfatech[/b:f0dbfb3f37] luzik, bedę się kontaktował w sprawie tego oleju z wami umówmy się - powiedzmy tak po zlocie już. I zapytam typa co mi to bierze ile na raz może dla mnie wziąść, w razie czego zrobimy dostawy na serie w rozpiętości tak jak pisałem max 10 dni 

You can never have too much power, just not enough traction.
- escalar
- Forumowicz
- Model: GT Premium Bullitt
- Kolor: czarny metalik
- Kontakt:
[quote:21a606142d="alfatech"][b:21a606142d]horse[/b:21a606142d], u Ciebie jest 5w30 a występuje taki Royal ? [b:21a606142d]DarentyV8[/b:21a606142d], a czy mógłbym też się podpiąć ? Lałem Quakera 5w20 w piwnicy mam motorcrafta 5w20 no ale skoro tak wszyscy zachwalają RP
[/quote:21a606142d]
5w30 royal purple jak najbardziej produkuje i to w obu wersjach: SAE i XPR

5w30 royal purple jak najbardziej produkuje i to w obu wersjach: SAE i XPR

Może i ja bym sobie zadał do silnika royala xpr? Obecnie jeżdżę na mobilu 5w50. A według książki powinien być wlany 5w30. Tylko czy da się go kupić? Może ktoś z was będzie zamawiał to bym się dołączył? Wymiana szykuje mi się czerwiec-lipiec, jest jeszcze troche czasu.
http://www.case-studio.pl/
https://www.facebook.com/internalquietfanpage
www.internalquiet.com
https://www.facebook.com/internalquietfanpage
www.internalquiet.com
- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: SREBRNY
[quote:a631d6a08d="Filip"]Strasznie długi ten wątek. Może pokusilibyśmy się o podsumowanie.
Panowie, jaki olej w końcu lać do GT?
Royal Purple XPR 5w-20 na allegro sprzedają po 146 zl za kwartę, do GT potrzeba 6 kwart, co daje 876 zl...... heh...
dzięki i pozdrawiam...[/quote:a631d6a08d]
Jak sam się przekonałeś, to jedno z najtrudniejszych pytań na jakie można otrzymać jednoznaczną odpowiedź.
Decyzja jaki olej wlać zależy od wielu czynników, że wymienię parę: od kasy, przekonań, wiary, doświadczeń, stylu jazdy, opinii forumowiczów
, opinii kolegów, własnego zdania, przebiegu km, uznawania czy też nie uznawania norm producenta aut
itd., itp. . Nie ma forum, na którym wszyscy będą mieli jedno tożsame zdanie na temat wyboru konkretnego oleju.
Jedno jest tylko pewne, to truizm, ale decyzję Ty musisz podjąć po przeprowadzeniu wnikliwej oceny własnych potrzeb i przekonań
Ja zalałem Quaker'em Horse'em, a tera będę zalewał Motocraftem.
Panowie, jaki olej w końcu lać do GT?
Royal Purple XPR 5w-20 na allegro sprzedają po 146 zl za kwartę, do GT potrzeba 6 kwart, co daje 876 zl...... heh...
dzięki i pozdrawiam...[/quote:a631d6a08d]
Jak sam się przekonałeś, to jedno z najtrudniejszych pytań na jakie można otrzymać jednoznaczną odpowiedź.
Decyzja jaki olej wlać zależy od wielu czynników, że wymienię parę: od kasy, przekonań, wiary, doświadczeń, stylu jazdy, opinii forumowiczów

Jedno jest tylko pewne, to truizm, ale decyzję Ty musisz podjąć po przeprowadzeniu wnikliwej oceny własnych potrzeb i przekonań

Ja zalałem Quaker'em Horse'em, a tera będę zalewał Motocraftem.
Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...