Kupno mustanga '66 fastback
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Kupno mustanga '66 fastback
Witam
Chciałbym kupić mustanga '66 V8 fastback tutaj mam dwa które znalazłem, moglibyście mi coś powiedzieć na ich temat??
http://www.geevers-classic-cars.com/inv ... stback_398" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hemmings.com/classifieds/dea ... 81573.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Chciałbym kupić mustanga '66 V8 fastback tutaj mam dwa które znalazłem, moglibyście mi coś powiedzieć na ich temat??
http://www.geevers-classic-cars.com/inv ... stback_398" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hemmings.com/classifieds/dea ... 81573.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Model: coupe 1966
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: signal flare red
- Kontakt:
Re: Kupno mustanga '66 fastback
Ten biały wygląda jakby nic nie trzeba było przy nim robić, ale to wersja bez klimy, wspomagania hamulców i chyba kierownicy. Do tego automat, więc nie wiem czy cena nie jest trochę przesadzona nawet jak na fastbacka. Ten drugi ma chociaż wspomaganie kierownicy ale w wyraźnie gorszym stanie. Tak po zdjęciach to ciężko coś powiedzieć. Na pewno przy takich pieniądzach nie kupuj w ciemno. Niech ktoś obejrzy auto nim zapłacisz. W każdym bądź razie musisz dysponować budżetem około 100k PLN, więc zastanów się czy nie lepiej kupić coś do totalnego remontu i mieć pewność jak to auto jest zrobione.
masz tutaj zbiór tematów:
viewtopic.php?f=56&t=1271" onclick="window.open(this.href);return false;
na pewno przeczytaj ten:
viewtopic.php?t=309" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodatkowo można sprawdzić. Włączyć silnik i sprawdzić, czy wszystkie zegary działają. Posłuchać jak pracuję kompresor od klimy i czy działa radio.
To są pierdoły, ale ludzie często wsadzają nie działające kompresory, radia, zeby dostać lepszą cenę za auto. Więc jeśli wykryjesz coś niedziałającego z wyposażenia to zawsze można się potargować.
masz tutaj zbiór tematów:
viewtopic.php?f=56&t=1271" onclick="window.open(this.href);return false;
na pewno przeczytaj ten:
viewtopic.php?t=309" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodatkowo można sprawdzić. Włączyć silnik i sprawdzić, czy wszystkie zegary działają. Posłuchać jak pracuję kompresor od klimy i czy działa radio.
To są pierdoły, ale ludzie często wsadzają nie działające kompresory, radia, zeby dostać lepszą cenę za auto. Więc jeśli wykryjesz coś niedziałającego z wyposażenia to zawsze można się potargować.
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
ja byłem w Someren już 3 razy w ciągu ostatniego miesiąca muszę podskoczyć do tej wioski obok zobaczyć mustangi
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 1965 Convertible
- Silnik: inny V8
- Kolor: Prairie Bronze
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
Pieter_97 pisze:Witam
możesz trochę rozwinąć temat ? jaki masz budżet na samo auto ? liczyłes opłaty i transport z usa ? ma być gotowe do drogi czy liczysz się z tym że trzeba będzie coś robić ? sądząc po pierwszym linku odpowiedz brzmi tak...
W holandii u Geeversa jest dużo fajnych aut ale ogólnie to jest ... drogo ... za 20-23 tys. USD mozesz kupić w USA fastbacka po niezłej renowacji gotowego do jazdy, do tego dojdzie transport + opłaty. U Geeversa będzie prościej ale za tyle już nie kupić, trzeba liczyć 20-23 ale eur i będzie to auto przy ktorym coś tam trzeba będzie zrobić. Takie gotowce to mają zwykle za 25 eur i wyżej. Plus jest taki że oni są w europie zawsze mozna podjechać i obadać auto, oraz fakt że starają się wybierać auta ze zdrową blacharką.
Moja rada jest taka, nie koncentruj się na tych dwóch egzemplarzach, odpowiedz na pytania powyżej zwłaszcza dotyczące budżetu, przy takich kwotach masz dużo opcji, byle nie za szybko

Na samo auto (bez opłat) mam około 80 tyś. Oczywiście liczę się z tym, że coś trzeba będzie przy nim zrobić, a jak trzeba będzie to jestem gotowy na remont takiego samochodu. Oczywiście nie koncentruje się tylko na tych dwóch modelach, cały czas przeszukuje oferty i szukam innych.
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
Dysponujesz zatem sporym budzetem (okolo 22 tys USD) więc wybór masz spory ale ... w USA, można oczywiscie szukać auta w Europie ale w tych pieniądzach masz z pewnością duzo więszy wybór za kałużą.
W Europie jest jeden fajny egzemplarz w firmie którą już wcześniej przywołałeś, u Geeversa. Jest to Fastback z 67 roku z oryginalnym silnikiem S-code czyli big block 390 cali (6,4 l), rzadka i pożądana wersja. http://www.geevers-classic-cars.com/inv ... gta-390_83" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto miało przygodę w tyłek ale poza tym jest w oryginalnym stanie, jeśli udałoby się cenę stargować do 60k PLN za 20k PLN robisz remont blacharski i lakierniczy i masz wspaniałego rodzynka. Zaletą tego rozwiązania jest też to że odpada transport z USA czyli sporo opłat a wersja auta jest nietuzinkowa. Gdybym dysponował takim budzetem jak Ty bardzo bym rozważył takie rozwiązanie.
pozdrawiam
Paweł
W Europie jest jeden fajny egzemplarz w firmie którą już wcześniej przywołałeś, u Geeversa. Jest to Fastback z 67 roku z oryginalnym silnikiem S-code czyli big block 390 cali (6,4 l), rzadka i pożądana wersja. http://www.geevers-classic-cars.com/inv ... gta-390_83" onclick="window.open(this.href);return false;
Auto miało przygodę w tyłek ale poza tym jest w oryginalnym stanie, jeśli udałoby się cenę stargować do 60k PLN za 20k PLN robisz remont blacharski i lakierniczy i masz wspaniałego rodzynka. Zaletą tego rozwiązania jest też to że odpada transport z USA czyli sporo opłat a wersja auta jest nietuzinkowa. Gdybym dysponował takim budzetem jak Ty bardzo bym rozważył takie rozwiązanie.
pozdrawiam
Paweł
- Piotrek86skc
- Forumowicz
- Model: coupe 1966
- Kolor: signal flare red
- Kontakt:
A przypadkiem ściągając z UE też nie ponosimy opłat celnych jak to jest w przypadku USA??
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
opłaty celne są takie same w sensie 8% VAT przy rejestracji na żółte tablice. Nie ma za tak dużych kosztów transportu, oplat portowych, sadu i takich innych. Tylko laweta z Holandii do Polski 

- 6t07t
- Forumowicz
- Model: 1966-2008
- Kolor: Silver Blue, Black
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Bardzo fajny jest ten Fastback. Poza uszkodzonym tyłem ogólnie w ładnym stanie, najważniejsze, że nie remontowany. Dużo pocji ma no i najważniejsze , że S-code. Bardzo dobra oferta
Gdyby jeszcze był "highland green" to jest to wtedy wzór najlepszego Mustanga ze wszystkich

Gdyby jeszcze był "highland green" to jest to wtedy wzór najlepszego Mustanga ze wszystkich

1966 Silver-Blue Coupe od nowości w PL
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
2008 Black Bullitt 3620
Ex: 1964-1/2, 1965, 1966, 1967, 1968, 1971, 1972, 1973, 1995, 2007
- Pavulon_
- Stowarzyszenie MKP
Za podobna cenę można mieć s-code 390 cali dlatego ta oferta imho nie jest atrakcyjna