Kupno Mustanga
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Kupno Mustanga
Witam mam zamiar zakupic Mustanga 2005-2006 rok moje pytanie dotyczy jaki silnik najlepiej wybrać??? który polecacie??? Z góry dzieki Pozdrawiam
- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Re: Kupno Mustanga
V8 4,6diabolum pisze:Witam mam zamiar zakupic Mustanga 2005-2006 rok moje pytanie dotyczy jaki silnik najlepiej wybrać??? który polecacie??? Z góry dzieki Pozdrawiam

GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....
- Stachu_xjr
- Forumowicz
- Model: GT 2016
- Silnik: V8 5.0
tak 5.4 nie moge wogóle znaleśc jedynie sprowadzenie z USA. W polsce to wiekszość 4.0 mało tez jest 4.6. Pytanie jeszcze jedno jakie koszta sprowadzenia ze stanów mustanga tak na OKO... Wolal bym raczej w polsce kupić 

- Gabriel
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Kolor: Bordowy z biołymi paskami
poszukaj na forum o kosztach sprowadzania. Koral robil fajne rozpiski. ale wez pod uwage wzrastajacy dolar i ojro. z doswiadczenia powiem, ze jak nie masz budzetu okolo 80tys zl to w polsce ciezko o dobre GT. ja swojego szukalem 2 lata i dopiero jak ktos z forum zdecydowal sie sprzedac to wyrwalem. 4.0 mysle, ze mniejszy problem. no tylko 4.6 > 4.0 

- Stachu_xjr
- Forumowicz
jechac napewno jedzie hihi
wiadomo ze mniej mocy niz 4.6 ale ja nie musze szalec tylko jeżdzic
ważne ze MUSTANG
hihi 

- Stachu_xjr
- Forumowicz
moze przesadziłem ze nie jedzie, tj jedzie tak do 140 , potem juz mizernie przyspiesza , ja nie umiałem odejsc od 160 w zwyz bwm 320d e46 , mało tego on mnie wzioł
Wiem o co chodzi.. miałem 2 bmw zobaczymy co sie trafi jak nie bedzie 4.6 to sie wezmie 4.0 i tak potem bedzie zmiana na nowszy model 

- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007 Coupe
- Silnik: V6 4.0
- Kolor: Black Sunshine
Witam,
miałem podobny problem jak w zeszłym roku przymierzałem się do swojego konika.
Wszystko zależy do czego chcesz używać samochodu (już widzę komentarze
). Jak do codziennej jazdy, jakieś wypady tu i tam, to 4.0 jest ok, sam mam i w takim wydaniu jest ok.
Jeśli ekonomia nie jest wyznacznikiem zakupu to bież 4.6. Ja swoim przy normalnej jeździe w mieście+ klima mam ~18.5, wprawdzie dużo w korkach, ale trzeba liczyć się z takimi wartościami. Trasa to inna sprawa, poezja i tyle.
Jedno jest pewne, kupuj!
Ps. No i nie daj się wpakować w maliny, lepiej dać wiecej i mieć pewny samochód niż obijaka. Potwierdzam z doświadczenia, o mało co nie kupiłem kasacji oferowanej jako "bezwypadkowy, super stan, mało nim jeżdżę etc."
miałem podobny problem jak w zeszłym roku przymierzałem się do swojego konika.
Wszystko zależy do czego chcesz używać samochodu (już widzę komentarze

Jeśli ekonomia nie jest wyznacznikiem zakupu to bież 4.6. Ja swoim przy normalnej jeździe w mieście+ klima mam ~18.5, wprawdzie dużo w korkach, ale trzeba liczyć się z takimi wartościami. Trasa to inna sprawa, poezja i tyle.
Jedno jest pewne, kupuj!
Ps. No i nie daj się wpakować w maliny, lepiej dać wiecej i mieć pewny samochód niż obijaka. Potwierdzam z doświadczenia, o mało co nie kupiłem kasacji oferowanej jako "bezwypadkowy, super stan, mało nim jeżdżę etc."
...The wheels of his mustang exploding on the highway like a slug from a .45
True death: 400 horsepower of maximum performance piercing the night
This is black sunshine!....
- Gabriel
- Forumowicz
- Model: GT Premium
- Kolor: Bordowy z biołymi paskami
Skashgzuk pisze:Witam,
Jeśli ekonomia nie jest wyznacznikiem zakupu to bież 4.6. Ja swoim przy normalnej jeździe w mieście+ klima mam ~18.5, wprawdzie dużo w korkach, ale trzeba liczyć się z takimi wartościami.
No tu sie nie zgodze;) tzn ekonomia i 4.6 silnik nie stoja tak daleko od siebie (no taki oksymoron mi wyszedl:). tzn na przykladzie tego co piszesz mowie. Ja jezdze ostatnio bardzo duzo po miescie (i tylko po miescie) i spalanie mam na poziomie 16 litrow. Wiec te 18.5 u Ciebie w 4.0 to dla mnie duzo;) jesli mozna to tak ujac;)
- Chefofrats
- Forumowicz
- Model: 2006 V6
- Kolor: Vista Blue Metallic
Dla porównania w moim 4.0 V6 wychodzi średnio 10 litrów w trasie i 15 w mieście (Warszawa, więc dużo korków; w lecie jak korków nie ma było niecałe 12 litrów po mieście). Ale nie jeżdżę jak wariat.Gabriel pisze:No tu sie nie zgodze;) tzn ekonomia i 4.6 silnik nie stoja tak daleko od siebie (no taki oksymoron mi wyszedl:). tzn na przykladzie tego co piszesz mowie. Ja jezdze ostatnio bardzo duzo po miescie (i tylko po miescie) i spalanie mam na poziomie 16 litrow. Wiec te 18.5 u Ciebie w 4.0 to dla mnie duzo;) jesli mozna to tak ujac;)
- Skashgzuk
- Młodszy Forumowicz
- Model: 2007 Coupe
- Kolor: Black Sunshine
Zawsze zastanawiało jak można mieć tak niskie wartości w mieście...
Może to nie właściwy temat, ale dla przykładu jak jade przez most rano (skórty myślowy, żeby nie bło że tylko z 400 metrów liczę
), średnia na godzine 20-30 to mi pokazuje licznik że 18+ jest, nawet jak zrobię reset w czasie jazdy to i tak stabilizuje się na poziomie~~18.
W trasie spokojnie poniżej 10 schodzę na tempomacie ~100 km. Wiele razy testowałem, po przeglądzie wynik poniżej 10 częściej mi się pojawia (zmieniłem olej na Motul i widzę poprawę).
Oczywiście wynik z miasta nie zawsze będzie taki sam dla każdego. Ktoś stoi w korku 90% trasy, a ktoś leci na trasie szybkiego ruchu. Na "szybkim mieście" też mam 16 a nawet mniej, ale w codziennej jeźddzie w korku do pracy (lato/jesień/zima/wiosna) mam wynik w granicach 17-18. MAF czyszczony, przeglądy robione, etc.
Może to nie właściwy temat, ale dla przykładu jak jade przez most rano (skórty myślowy, żeby nie bło że tylko z 400 metrów liczę

W trasie spokojnie poniżej 10 schodzę na tempomacie ~100 km. Wiele razy testowałem, po przeglądzie wynik poniżej 10 częściej mi się pojawia (zmieniłem olej na Motul i widzę poprawę).
Oczywiście wynik z miasta nie zawsze będzie taki sam dla każdego. Ktoś stoi w korku 90% trasy, a ktoś leci na trasie szybkiego ruchu. Na "szybkim mieście" też mam 16 a nawet mniej, ale w codziennej jeźddzie w korku do pracy (lato/jesień/zima/wiosna) mam wynik w granicach 17-18. MAF czyszczony, przeglądy robione, etc.
...The wheels of his mustang exploding on the highway like a slug from a .45