Poduszki powietrzne Mustang VI
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: Pony
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Bialy
- Stajnia: Stajnia Małopolska
Poduszki powietrzne Mustang VI
Witam. Mam pytanko czy jak wymieniłem wystrzelone poduszki powietrzne tzn kurtyny i poduszke kolanową na nowe to mogę podłączyć akumulator i pożniej pojechać do fachowca żeby mi wykasował błędy w sterowniku. Chodzi czy jak podłącze akumulator to te nowe poduszki mi nie wystrzelą??
- kilos1981
- Młodszy Forumowicz
- Model: Pony
- Kolor: Biały
- Stajnia: Stajnia Dolny Śląsk
Re: Poduszki powietrzne Mustang VI
czujniki uderzenia też wymieniłeś?
Jeśli tak to podłączaj aku
Co nie zmienia faktu że kontrolka na zegarach wciąż będzie się świecic
Jeśli tak to podłączaj aku
Co nie zmienia faktu że kontrolka na zegarach wciąż będzie się świecic
-
- Model: FORD MUSTANG VI
- Kolor: BIAŁY
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Dawids777 wymieniałeś czujniki uderzenia? Jak wyglądała procedura po wymianie poduszek? Podłączyłeś akumulator i potem resetowałeś sterownik?
-
- Model: GT
- Silnik: V8 5.0
Witam. Odświeżam temat...
Jestem nowy w temacie aut z USA ale właśnie przygalopował mój Mustang 2021 po niewielkich przejściach (prawy przedni narożnik)... Przewertowałem forum, sklepy i serwisy z częściami zamiennymi i oryginałami. Udało mi się dowiedzieć, że nowe poduszki powietrzne dostępne w EU nie pasują do wersji USA, ponieważ za oceanem są dwa przewody i dwa naboje... Czy to prawda? A jak z pasami bezpieczeństwa?
Zatem nie da się kupić nowej takiej z wyjątkiem demontażu (ale to już używana)?
A może jednak części EU pasują i wystarczy je wpiąć...
A jak wygląda regeneracja tych elementów w Polsce? Ktoś z Was może słyszał, że to zadziałało przy następnym zderzeniu/kolizji.
Podsumowując, poproszę jeszcze raz krok po korku o wytłumaczenie, co zrobić, aby ten system bezpieczeństwa znowu "wyglądał" i działał jak nowy.
Dziękuję i do zobaczenia na drogach, jak już przez te wszystkie zawiłości naprawczo- dostosowawcze przebrnę
Jestem nowy w temacie aut z USA ale właśnie przygalopował mój Mustang 2021 po niewielkich przejściach (prawy przedni narożnik)... Przewertowałem forum, sklepy i serwisy z częściami zamiennymi i oryginałami. Udało mi się dowiedzieć, że nowe poduszki powietrzne dostępne w EU nie pasują do wersji USA, ponieważ za oceanem są dwa przewody i dwa naboje... Czy to prawda? A jak z pasami bezpieczeństwa?

A może jednak części EU pasują i wystarczy je wpiąć...

A jak wygląda regeneracja tych elementów w Polsce? Ktoś z Was może słyszał, że to zadziałało przy następnym zderzeniu/kolizji.

Podsumowując, poproszę jeszcze raz krok po korku o wytłumaczenie, co zrobić, aby ten system bezpieczeństwa znowu "wyglądał" i działał jak nowy.
Dziękuję i do zobaczenia na drogach, jak już przez te wszystkie zawiłości naprawczo- dostosowawcze przebrnę

- RAFAŁ (GROSZEK)
- Stowarzyszenie MKP
- Model: był SN95 jest GT2011
- Kolor: SREBRNY
które poduszki masz wywalone ?ManiekLodz pisze: ↑2021-10-05, 20:32Witam. Odświeżam temat...
Jestem nowy w temacie aut z USA ale właśnie przygalopował mój Mustang 2021 po niewielkich przejściach (prawy przedni narożnik)... Przewertowałem forum, sklepy i serwisy z częściami zamiennymi i oryginałami. Udało mi się dowiedzieć, że nowe poduszki powietrzne dostępne w EU nie pasują do wersji USA, ponieważ za oceanem są dwa przewody i dwa naboje... Czy to prawda? A jak z pasami bezpieczeństwa?![]()
A może jednak części EU pasują i wystarczy je wpiąć...![]()
A jak wygląda regeneracja tych elementów w Polsce? Ktoś z Was może słyszał, że to zadziałało przy następnym zderzeniu/kolizji.![]()
Dziękuję i do zobaczenia na drogach, jak już przez te wszystkie zawiłości naprawczo- dostosowawcze przebrnę![]()
-
- Model: GT
Dotyczy poduszki kierownicy oraz kolanowej lewej...
Podobno jest jeszcze jest jakiś nabój w kolumnie kierownicy... O co tu chodzi?
Podobno jest jeszcze jest jakiś nabój w kolumnie kierownicy... O co tu chodzi?