Przegląd okresowy nowy system - reflektory przednie
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
Re: Przegląd okresowy nowy system - reflektory przednie
Panowie a co powiecie na to ogloszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/ford-must ... 10b0e1d337" onclick="window.open(this.href);return false;
Niby z Japonii z europejskimi swiatlami!! Czy to mozliwe czy tylko wlasciciela ponioslo?
Bo jesli to prawda to tylko pozostaje szukanie lamp w Japonii;)
Niby z Japonii z europejskimi swiatlami!! Czy to mozliwe czy tylko wlasciciela ponioslo?
Nawet gdyby , to w Japonii jest ruch lewostronny.patrykr1 pisze:Panowie a co powiecie na to ogloszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/ford-must ... 10b0e1d337" onclick="window.open(this.href);return false;
Janek
tel. 600936566
tel. 600936566
Cytat ze STRADALE Classics "Dlaczego europejskie samochody sprowadzamy z Japonii?
Posiadanie niemieckiego samochodu z kierownicą po lewej, czyli niewłaściwej dla Japończyków stronie w Japonii uznawane jest za szczyt luksusu i prestiżu. Ponadto kultura dbania o samochód i jego regularnego i właściwego serwisowania jest dużo wyższa niż w Europie i jest sprawą honoru dla Japończyków. Kochają oni szczególnie niemieckie samochody i pedantycznie o nie dbają. Z uwagi na to, iż kierownica jest po lewej stronie, bardzo trudno jeździ się takimi samochodami w ruchu lewostronnym, jaki obowiązuje w Japonii. Każdy przejazd przez bramki na autostradach czy na parkingach to duże utrudnienie. Z tego powodu samochody takie są bardzo rzadko używane (głównie weekendowe przejażdżki lub uczestnictwo w zlotach). Dzięki temu nawet kilkudziesięcioletnie pojazdy mają bardzo niskie przebiegi i doskonały stan techniczny oraz wizualny.
Niemieckie samochody z kierownicą po lewej stronie z rynku japońskiego modelowo nie różnią się od wersji europejskich. Są tylko bardziej zadbane."
A kto ogladal ich na TVN Turbo wi ze sprowadzaja tylko "europejskie" samochody z Japonii.
Posiadanie niemieckiego samochodu z kierownicą po lewej, czyli niewłaściwej dla Japończyków stronie w Japonii uznawane jest za szczyt luksusu i prestiżu. Ponadto kultura dbania o samochód i jego regularnego i właściwego serwisowania jest dużo wyższa niż w Europie i jest sprawą honoru dla Japończyków. Kochają oni szczególnie niemieckie samochody i pedantycznie o nie dbają. Z uwagi na to, iż kierownica jest po lewej stronie, bardzo trudno jeździ się takimi samochodami w ruchu lewostronnym, jaki obowiązuje w Japonii. Każdy przejazd przez bramki na autostradach czy na parkingach to duże utrudnienie. Z tego powodu samochody takie są bardzo rzadko używane (głównie weekendowe przejażdżki lub uczestnictwo w zlotach). Dzięki temu nawet kilkudziesięcioletnie pojazdy mają bardzo niskie przebiegi i doskonały stan techniczny oraz wizualny.
Niemieckie samochody z kierownicą po lewej stronie z rynku japońskiego modelowo nie różnią się od wersji europejskich. Są tylko bardziej zadbane."
A kto ogladal ich na TVN Turbo wi ze sprowadzaja tylko "europejskie" samochody z Japonii.
- Rezor
- Forumowicz
- Model: SN95 GT
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Niebieski
Japonia dopuszcza pojazdy z kierownicą po lewej, przykładem są sn95 exportowane do Japonii, mają jedynie kierunki z tyłu pomarańczowejango68 pisze:
Nawet gdyby , to w Japonii jest ruch lewostronny.
Mój mustang jest jak pies:
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
Ciągle się z nim bawię
Kobieta wypomina ile mam przez niego wydatków i problemów
Dzieci go lubią
Matka ma go dość bo przeorał jej podwórko
Ojciec zwie bo olał mu kostkę na podjeździe
Znajomi wciąż muszą o nim wysłuchiwać
- ROMEO
- Młodszy Forumowicz
- Model: Base
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Black
Temat badałem jakiś czas temu i prowadziłem rozmowy z różnymi Japońcami na IGpatrykr1 pisze:Panowie a co powiecie na to ogloszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/ford-must ... 10b0e1d337" onclick="window.open(this.href);return false;

Kierunki mają homologacje (boczne) i lusterka składane (oba z forda mondeo,focusa itp), światła są oryginalne z homologacją dot sae.
Oni mają tam inne przepisy przeglądowe - podobnie jak w niemczech TUV i po kłopocie

przykład takich lamp mają:
@hi_ro_ko165
@hisakazu231
@masaru_mustang
A tu masz przykład takiej lampy japońskiej z modelu 2010-2012:

zewnętrzne światła cofania posiadają kolor pomarańczowy i służą jako kierunki

Chyba sobie odpuszcze kupno Mustanga. Jak ja mam sie zastanawiac przy kazdej kontroli policji czy mi dowodu nie zabiora, a potem szukac diagnosty ktory podbije przeglad to slabo to widze 

- KaMYk
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Czarny
słuszna koncepcja, mustang jest dla fanów auta, to nie jest auto dla niezdecydowanych 

- BaPit
- Forumowicz
- Model: GT
- Kolor: black mat
- Kontakt:
Cześć! Szukałem info o tych lampach od dłuższego czasu, ale nie znalazłem jakiejkolwiek informacji potwierdzającej ich asymetryczność. W tej aukcji też o tym nie ma słowa. Tekst "TOWAR NIE POSIADA HOMOLOGACJI EUROPEJSKIEJ NORMA E ALE SPEŁNIA WSZYSTKIE EUROPEJSKIE STANDARDY ORAZ JEST PRZYSTOSOWANY DO RUCHU PRAWOSTRONNEGO" niewiele wnosi. Najlepiej, jakby sprzedający je podłączył pod 12V i pokazał, jak świecą...Krystian75 pisze:czy te lampy są rzeczywiście asymetryczne ? http://allegro.pl/reflektor-lampa-day-l ... 01296.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT CS 2008
- Kolor: biały
- Stajnia: Stajnia Pomorze
- Kontakt:
wysłałem wiadomość do sprzedającego jestem ciekawy co odpisze 

-
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT CS 2008
- Kolor: biały
- Stajnia: Stajnia Pomorze
- Kontakt:
nowy system przeglądu będzie poprawiony z końcem roku ,mianowicie znajduje się tam zapis cyt. Wylosowane pojazdy będą ponownie sprawdzane przez pracowników Transportowego Dozoru Technicznego
klops na całej linii 

- StarszyWajchowy
- Stowarzyszenie MKP
- Model: 73 Mach 1 429
- Silnik: inny V8
- Kolor: yellow hornet
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Grunt to dobre nastawienie, to pochwalamKaMYk pisze:słuszna koncepcja, mustang jest dla fanów auta, to nie jest auto dla niezdecydowanych

To co znamy z przeszłości już nie jest zwykłą zabawą w ciuciubabkę.
Ustawodawstwo w tym kraju jest popi...przone i nie zdziwię się jak będzie jeszcze gorzej.
Obym był złym prorokiem...
A te projekty by zakazać wjazdu do Centrów miast, autom nie spełniających (na papierze) norm E.... szkoda gadać...
Wk...wia mnie to wszystko, bo motoryzacja jest powoli kastrowana by ją przekształcić w coś miałkiego i dającego tyle adrenaliny co oglądanie M jak Miłość ze szklanką ciepłego kakao w ręku

Tomek
- jaco
- Forumowicz
- Model: Cobra 01
- Kolor: Czarny
Jeżdżę SN95. Szukałem trochę lamp do tego modelu. Z tego co udało mi się znaleźć wnioskuję, że jeśli ktoś sprzedaje do IV gen po lifcie lampy 'EURO' to oznacza to 'euro look', po PL soczewkę. Nigdzie nie znalazłem informacji, z której wynikałoby, że ma to cokolwiek wspólnego z asymetrycznością. Zresztą jeżdżą w PL SN95 z takimi lampami i asymetrycznie nie świecą.BaPit pisze:Cześć! Szukałem info o tych lampach od dłuższego czasu, ale nie znalazłem jakiejkolwiek informacji potwierdzającej ich asymetryczność. W tej aukcji też o tym nie ma słowa. Tekst "TOWAR NIE POSIADA HOMOLOGACJI EUROPEJSKIEJ NORMA E ALE SPEŁNIA WSZYSTKIE EUROPEJSKIE STANDARDY ORAZ JEST PRZYSTOSOWANY DO RUCHU PRAWOSTRONNEGO" niewiele wnosi. Najlepiej, jakby sprzedający je podłączył pod 12V i pokazał, jak świecą...Krystian75 pisze:czy te lampy są rzeczywiście asymetryczne ? http://allegro.pl/reflektor-lampa-day-l ... 01296.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Remember, There Is Life Beyond Grip
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Kolor: Deep Impact Blue
@arekkr - a mógłbyś opisać szczegółowo, jaki to kłopoty miałeś z homologacją w kwestii lamp ?zaufaj mi ja to miałem nieprzeciętny kłopot z homologacją (6 msc bez DR)
Kierunki mają homologacje (boczne) i lusterka składane (oba z forda mondeo,focusa itp), światła są oryginalne z homologacją dot sae.
Oni mają tam inne przepisy przeglądowe - podobnie jak w niemczech TUV i po kłopocie
I jak sprawa się skończyła i jaki nauki dla potomnych ?
Też jest na etapie zakupu auta i temat homologacji i znaczków E/e może skutecznie zepsuć nie tylko humor...
pzdr Nix
- Michał P.
- Forumowicz
- Model: Mustang V GT/CS
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Czerwony
- Stajnia: Stajnia Górny Śląsk
Ja dziś/jutro kończę moją przeróbkę prawej lampy, będzie asymetria oraz oznaczenie E9 (hiszpania) . Po złożeniu lece do diagnosty na test, oby się udało 

Mustang 3.7l - 2012 Black Beauty 2017 - 2021
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
Mustang 5.0 l - GT/VS 2012 2021 -
-
- Forumowicz
- Model: MY 2016
- Kolor: Deep Impact Blue
To trzymamy kciuki!
Jak będzie pozytywnie ( bo będzie !!! ) to zapodaj proszę garść szczegółów dot. przeróbki
no i pochwal się skąd wytrzasnąłeś szkło reflektora ???
A masz jakiego konika - przedlifta-polifta I czy polifta II ?
pzdr Nix
Jak będzie pozytywnie ( bo będzie !!! ) to zapodaj proszę garść szczegółów dot. przeróbki
no i pochwal się skąd wytrzasnąłeś szkło reflektora ???
A masz jakiego konika - przedlifta-polifta I czy polifta II ?
pzdr Nix