Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
kosa
Młodszy Forumowicz
Model: za niedługo będzie
Silnik: V8 5.0
Kontakt:

Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??

Post autor: kosa » 2017-05-06, 09:10

Hej, jak w temacie ciekawi mnie jakie modyfikacje mogą spowodować utratę gwarancji fabrycznej.
Planowane przezemnie po odbiorze to :
Zmiany techniczne
-wymiana wydechu na MF albo Rousha
-zmiana świateł na sekwencyjne w HD Customs
- dolot powietrza -filtr
- dolozenie spoilera z tylu ( wiercenie w bagazniku )
- wymiana kierownicy na ciętą z dolu
- wymiana oswietlenia na ledowe

Tutaj wizualne wiec raczej nie bedzie ale wole zapytac
-pełne oklejenie auta
- malowanie zyaciskow
-oklejenie szyb

Awatar użytkownika
SoSo
Młodszy Forumowicz
Model: S550 GT
Kolor: Mica Shadow Black

Re: Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??

Post autor: SoSo » 2017-05-06, 10:57

Hej, była już o tym dyskusja na forum. Sam też się dowiadywałem w ASO jak sprawa wygląda i generalnie nie tracisz gwarancji na całe auto, tylko na elementy które wymieniasz. Czyli np wymieniając wydech tracisz gwarancje na wydech i katy. Modyfikując lampy tracisz gwarancje na lampy itd itp... Ponoć każda ewentualna usterka będzie rozstrzygana w kontekście wpływu danej modyfikacji na nią.

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2017-05-06, 11:27

Ale wymiana dolotu moze byc przyczyna do braku gwarancji na silnik jesli dojdzie do uszkodzenia.
I to chyba jedyny z wazniejszych punktow na tej liscie.

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz
Model: GT S550 MT
Kolor: Race Red

Post autor: deeboy » 2017-05-06, 13:02

Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot ;)

Awatar użytkownika
gmlyn
Forumowicz
Model: GT MY2017

Post autor: gmlyn » 2017-05-06, 13:27

Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.

kosa
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kosa » 2017-05-06, 14:31

SoSo pisze:Hej, była już o tym dyskusja na forum. Sam też się dowiadywałem w ASO jak sprawa wygląda i generalnie nie tracisz gwarancji na całe auto, tylko na elementy które wymieniasz. Czyli np wymieniając wydech tracisz gwarancje na wydech i katy. Modyfikując lampy tracisz gwarancje na lampy itd itp... Ponoć każda ewentualna usterka będzie rozstrzygana w kontekście wpływu danej modyfikacji na nią.
Czaje dzieki za odpowiedz
deeboy pisze:Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot ;)
no tak to wiem z czego do konca gwaranvji bede mial zrezygnowac

kosa
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kosa » 2017-05-06, 14:32

gmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.
No rozumiem wypytam jeszcze w aso o wszytsko

kosa
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kosa » 2017-05-06, 14:33

deeboy pisze:Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot ;)
No tak racja . Programu ani mapy nie mam zamiaru robic 3)

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz

Post autor: deeboy » 2017-05-06, 22:30

apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razy :) a MF który rozważasz jest dość uciążliwy

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz

Post autor: deeboy » 2017-05-06, 22:31

gmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.
Tak, ale program też można łatwo przywrócić do fabrycznego, trwa to 15 sekund :)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2017-05-06, 23:09

deeboy pisze:
Tak, ale program też można łatwo przywrócić do fabrycznego, trwa to 15 sekund :)
Ale widac ile razy byl flashowany - w stanach na tej podstawie kasuja warranty. Ale na to tez jest sposob ;)

kosa
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kosa » 2017-05-06, 23:56

deeboy pisze:apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razy :) a MF który rozważasz jest dość uciążliwy
Narazie tylko ten slyszalem na zywca ale po 10 minutach ciezko stwierdzic jak bedzie podczas codzinnej jazdy .szykam
Czegos basowego ale zeby glowa nie bolala po paru km. A co przerabiales i jakie wrazenia ?

kosa
Młodszy Forumowicz
Kontakt:

Post autor: kosa » 2017-05-06, 23:58

deeboy pisze:
No i tak narazie nie widze sensu noweho programu .jak sie obedr z stockiem to moze za jakis czas ale do normalnej jazdy na codzien to chyba zbedne

Awatar użytkownika
deeboy
Forumowicz

Post autor: deeboy » 2017-05-07, 00:52

kosa pisze:
deeboy pisze:apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razy :) a MF który rozważasz jest dość uciążliwy
Narazie tylko ten slyszalem na zywca ale po 10 minutach ciezko stwierdzic jak bedzie podczas codzinnej jazdy .szykam
Czegos basowego ale zeby glowa nie bolala po paru km. A co przerabiales i jakie wrazenia ?

Poszukaj w wątku zmiana Wydechu w mustangu GT, chyba wyczerpujący wątek. Streszczając, MF to straszny drone, mocno buczy na niskich obrotach i przy prędkości autostradowej. Bardzo irytujące. Na dłuższe trasy nie do wytrzymania, aczkolwiek są też tacy, którym to nie przeszkadza :) Ja mam Corsa Sport teraz i jestem bardzo zadowolony,

kkk
Forumowicz
Model: 2015 Fastback
Kolor: Black

Post autor: kkk » 2017-05-07, 01:38

U mnie srubki mialy znaczniki. Ale rutynowy przeglad zrobilem i zadnych pytan nie bylo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”