Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz
-
- Młodszy Forumowicz
- Model: za niedługo będzie
- Silnik: V8 5.0
- Kontakt:
Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??
Hej, jak w temacie ciekawi mnie jakie modyfikacje mogą spowodować utratę gwarancji fabrycznej.
Planowane przezemnie po odbiorze to :
Zmiany techniczne
-wymiana wydechu na MF albo Rousha
-zmiana świateł na sekwencyjne w HD Customs
- dolot powietrza -filtr
- dolozenie spoilera z tylu ( wiercenie w bagazniku )
- wymiana kierownicy na ciętą z dolu
- wymiana oswietlenia na ledowe
Tutaj wizualne wiec raczej nie bedzie ale wole zapytac
-pełne oklejenie auta
- malowanie zyaciskow
-oklejenie szyb
Planowane przezemnie po odbiorze to :
Zmiany techniczne
-wymiana wydechu na MF albo Rousha
-zmiana świateł na sekwencyjne w HD Customs
- dolot powietrza -filtr
- dolozenie spoilera z tylu ( wiercenie w bagazniku )
- wymiana kierownicy na ciętą z dolu
- wymiana oswietlenia na ledowe
Tutaj wizualne wiec raczej nie bedzie ale wole zapytac
-pełne oklejenie auta
- malowanie zyaciskow
-oklejenie szyb
- SoSo
- Młodszy Forumowicz
- Model: S550 GT
- Kolor: Mica Shadow Black
Re: Modyfikacje Nowego Mustanga a utrata gwarancji??
Hej, była już o tym dyskusja na forum. Sam też się dowiadywałem w ASO jak sprawa wygląda i generalnie nie tracisz gwarancji na całe auto, tylko na elementy które wymieniasz. Czyli np wymieniając wydech tracisz gwarancje na wydech i katy. Modyfikując lampy tracisz gwarancje na lampy itd itp... Ponoć każda ewentualna usterka będzie rozstrzygana w kontekście wpływu danej modyfikacji na nią.
-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
Ale wymiana dolotu moze byc przyczyna do braku gwarancji na silnik jesli dojdzie do uszkodzenia.
I to chyba jedyny z wazniejszych punktow na tej liscie.
I to chyba jedyny z wazniejszych punktow na tej liscie.
- deeboy
- Forumowicz
- Model: GT S550 MT
- Kolor: Race Red
Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot 

Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Czaje dzieki za odpowiedzSoSo pisze:Hej, była już o tym dyskusja na forum. Sam też się dowiadywałem w ASO jak sprawa wygląda i generalnie nie tracisz gwarancji na całe auto, tylko na elementy które wymieniasz. Czyli np wymieniając wydech tracisz gwarancje na wydech i katy. Modyfikując lampy tracisz gwarancje na lampy itd itp... Ponoć każda ewentualna usterka będzie rozstrzygana w kontekście wpływu danej modyfikacji na nią.
no tak to wiem z czego do konca gwaranvji bede mial zrezygnowacdeeboy pisze:Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
No rozumiem wypytam jeszcze w aso o wszytskogmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
No tak racja . Programu ani mapy nie mam zamiaru robic 3)deeboy pisze:Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot
- deeboy
- Forumowicz
apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razy
a MF który rozważasz jest dość uciążliwy

- deeboy
- Forumowicz
Tak, ale program też można łatwo przywrócić do fabrycznego, trwa to 15 sekundgmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.

- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Ale widac ile razy byl flashowany - w stanach na tej podstawie kasuja warranty. Ale na to tez jest sposobdeeboy pisze:Tak, ale program też można łatwo przywrócić do fabrycznego, trwa to 15 sekundgmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.

-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
Narazie tylko ten slyszalem na zywca ale po 10 minutach ciezko stwierdzic jak bedzie podczas codzinnej jazdy .szykamdeeboy pisze:apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razya MF który rozważasz jest dość uciążliwy
Czegos basowego ale zeby glowa nie bolala po paru km. A co przerabiales i jakie wrazenia ?
-
- Młodszy Forumowicz
- Kontakt:
No i tak narazie nie widze sensu noweho programu .jak sie obedr z stockiem to moze za jakis czas ale do normalnej jazdy na codzien to chyba zbednedeeboy pisze:Tak, ale program też można łatwo przywrócić do fabrycznego, trwa to 15 sekundgmlyn pisze:Ale ze tune byl pod dolot robiony to juz moga zobaczyc. Generalnie temat sliski i ostatecznie wszystko zalezec moze od dobrej, sredniej lub zlej woli aso.
- deeboy
- Forumowicz
kosa pisze:Narazie tylko ten slyszalem na zywca ale po 10 minutach ciezko stwierdzic jak bedzie podczas codzinnej jazdy .szykamdeeboy pisze:apropo wydechu, przemyśl to dokładnie bo ja zmieniałem już trzy razya MF który rozważasz jest dość uciążliwy
Czegos basowego ale zeby glowa nie bolala po paru km. A co przerabiales i jakie wrazenia ?
Poszukaj w wątku zmiana Wydechu w mustangu GT, chyba wyczerpujący wątek. Streszczając, MF to straszny drone, mocno buczy na niskich obrotach i przy prędkości autostradowej. Bardzo irytujące. Na dłuższe trasy nie do wytrzymania, aczkolwiek są też tacy, którym to nie przeszkadza

-
- Forumowicz
- Model: 2015 Fastback
- Kolor: Black
U mnie srubki mialy znaczniki. Ale rutynowy przeglad zrobilem i zadnych pytan nie bylodeeboy pisze:Zmiana dolotu powrotnie na Fabryczny rozwiązuje problem w razie awarii. Przecież nikt ci nie udowodnij że wczoraj miałeś inny dolot