Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

Panorama

Re: Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Post autor: Panorama » 2016-03-15, 02:10

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam 54 lata i mieszkam w Karpaczu. Tutaj prowadzę pensjonat. Jestem miłośnikiem Mustanga ( zamierzam go kupić ) i dlatego tutaj jestem. Będę u Was szukał porad i informacji na temat zakupu tego auta.
Pozdrowienia z Karpacza - Darek :D

aarcuda
Model: Ford Torino 2dr `68
Silnik: inny V8
Kolor: I - Lime Gold - teraz Custom black cherry

Post autor: aarcuda » 2016-03-15, 12:59

Cześć wszystkim !!

Tomek z Poznania, właściciel `68 Forda Torino 2 dr hatdtop - większego brata Mustanga ;) W niedalekiej przyszłości planuję zakup Fox body Mustanga (GT od `87 wzwyż) ;)

Awatar użytkownika
Dezo
Forumowicz
Model: BULLITT
Silnik: V8 4.6
Kolor: HG
Kontakt:

Post autor: Dezo » 2016-03-15, 13:38

Cześć Tomek! Długo Ci zajęło dotarcie do nas :).
Koleżanki i koledzy - Tomek ma zacięcie organizatorskie - warto zachęcić do współpracy. ;)
Witam i pozdrawiam

Samotny Wilk

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2016-03-15, 22:28

aarcuda pisze:Cześć wszystkim !!

Tomek z Poznania, właściciel `68 Forda Torino 2 dr hatdtop - większego brata Mustanga ;) W niedalekiej przyszłości planuję zakup Fox body Mustanga (GT od `87 wzwyż) ;)
Czołem !

No no foxik mówisz :) czekamy ! Bedzie drugi w POZ

aarcuda
Model: Ford Torino 2dr `68
Kolor: I - Lime Gold - teraz Custom black cherry

Post autor: aarcuda » 2016-03-16, 16:17

Pavulon_ pisze:
aarcuda pisze:Cześć wszystkim !!

Czołem !

No no foxik mówisz :) czekamy ! Bedzie drugi w POZ
No i jest już ten foxik namierzony ;)

Toffcia86
Model: 2001 coupe
Silnik: V6 3.8
Kolor: Silver

Post autor: Toffcia86 » 2016-03-18, 01:28

Hejka wszytkim :-) jestem Kate - od ponad dwóch tygodni szczęśliwą posiadaczką pierwszego konika - 2001 V6 3.8. To chyba była moja najszybsza i najbardziej spontaniczna decyzja w życiu, ale koniki były mi już znane wcześniej. Dzięki Pawik za pomoc i wsparcie!

czubku

Post autor: czubku » 2016-03-20, 02:47

Witam.
Jakub z Międzyrzecza lat ~30. Jestem tutaj bo się zakochałem...

Matt84
Forumowicz
Model: 2013
Silnik: V6 3.7

Post autor: Matt84 » 2016-03-20, 15:25

Cześć wszyscy,

tutaj Mateusz, właściciel czarnego konia v6 2013, 32 lata, Górny Śląsk, nałogów brak ;)

adriatom

Post autor: adriatom » 2016-03-22, 12:07

Witam gorąco Wszystkich forumowiczów !
Mieszkam w Oławie, wiek 39 i pół ;-)
Jestem tu nowy. Bez Mustanga ( jeszcze) ;-)
Oprócz dwóch aut do jazdy dzienej ( dom- szkoła dzieci- praca- dom) i amerykańskiego motocykla marzymy o Mustangu cabrio na weekendowe wypady , zawsze był cabro jako trzeci wóz w domu, ale nie Mustang.
Czas na KONIA ! American Dream musi trwać !
I tu mam kilka pytań, czy ktoś ma/zna/wie o takim na sprzedaż ? Myślę o modelu w roczniku 2000 do 2003 ( musi być cabrio), rozważam też nowszy, ale muszę się nadźwigać w tym przypadku z buddżetem, decyzji jeszcze nie ma, zależy co mi doradzicie ;-)))
Oglądałem już jeden egzemplarz ( wczoraj), niestety właściciel, za nim go kupię, musi poprawić dwie, mam nadzeję małe usterki, świeci ABS i zapieczne klocki w przednim kole.
Wciąż jedank nie wiem czy na niego sie zdecuduję, nie ma na aukcjach za dużego wyboru, a ja wolę miec porównanie.
Po za tym, ajko laik, na co zwrócić przed zakupem uwagę ? Na co byc przygotowanym podczas jazdy próbenj a nawet w późniejszej eksploatacji ?
Pomożecie coś ?
Pozdro !

siwuchna
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: Czarny

Post autor: siwuchna » 2016-03-23, 23:46

Witam wszystkich! :)

Jestem Mateusz, 23 lata, od jakiegoś czasu czaję się na mustanga gt 2005-2009 i mam nadzieję, że już niedługo stanę się jego właścicielem ;) Dzięki za wszystkie pomocne tu rady w zakupie swojego konika :) Pozdrawiam serdecznie

czarek300
Model: IV
Silnik: V6 4.0
Kolor: czerwony

Post autor: czarek300 » 2016-03-24, 22:49

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

czarek300
Model: IV
Silnik: V6 4.0
Kolor: czerwony

Post autor: czarek300 » 2016-03-24, 22:51

Witam serdecznie forumowiczów!

Wiercin
Młodszy Forumowicz
Kolor: Race Red

Post autor: Wiercin » 2016-03-25, 14:14

Witam wszystkich po dłuższej przerwie!:) Dla niewtajemniczonych moja sprawa dotyczyła czerwonego Ecoboosta w pakiecie premium, na którego odbiór czekałem 8 miesięcy a przy odbiorze auta wynająłem rzeczoznawcę i okazało sie na podnośniku, że w wyniku niedostatecznego zabezpieczenia antykorozyjnego doszło do korozji kilkunastu elementów podwozia (głownie zawieszenie), podwozie było pomalowane prowizorycznie czarną masą bitumiczną, ktora w dodatku pobrudziła czerwony lakier nakładki zderzaka tylnego, zostało rowniez stwierdzone zle spasowanie elementów nadwozia do tego stopnia ze prawe drzwi miały centymetrową przerwę względem elementu nadkola! Niestety stwierdzono rowniez dwa ubytki w powłoce lakierniczej! Auto było zakupione w Opolu u Dealera BCH Chwaliński jednak ze względu na przedłużony czas oczekiwania zostało przetransportowane w stanie jak powyżej od razu z Niemiec do Warszawy bo zależało mi na wygodniejszym odbiorze. Dzięki rzeczoznawcy zostały wykryte te niedoskonałości, ktore wpłynęły na moją decyzje o nie odebraniu auta. Przyznam ze byłem załamany i nigdy nie spodziewałem sie takiego scenariusza! Rozważałem juz nawet decyzje o zakupie innego pojazdu, innej marki. Jednak czekałem na Mustanga aż ponad 8 miesięcy i ciezko było mi pogodzić sie z myślą o rezygnacji. Na szczescie firma BCH Chwaliński z Opola i Pan Krzysztof Stolecki stanęli na wysokości zadania! Zabrali auto do Opola, gdzie przeprowadzona została profesjonalna regulacja elementów nadwozia, czarna masa bitumiczna została zmyta z lakieru i podwozia a całość podwozia przeszło konserwacje z doczyszczeniem elementów z nalotu korozji.
Przy odbiorze auta, tym razem w Opolu oczywiscie ponownie wszystko sprawdziłem na podnośniku. Na prawdę jestem zadowolony z obsługi i dealera w Opolu a w szczególności Pana Krzysztofa Stoleckiego, który zadbał o, jak to nazwał oficjalnie dealer "udoskonalenie" auta:) Samochód jest świetny! Kupiłem go do jazdy codziennej i jestemstrasznie zadowolony z silnika 2.3 turbo. Po zaledwie 7 dniach mam juz przejechane ponad 1600 km a średnie spalanie 10.9 w cyklu mieszanym miasto/zabawa/trasa. Mogę śmiało powiedzieć że trafiam do szczęśliwych nabywców Mustanga mimo tych "przygód". Samochód jest teraz super spasowany i jeździ rewelacyjnie! Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów i fanów Mustanga!

Szeraaa
Model: Base
Silnik: V6 3.7
Kolor: Szary Medalik

Post autor: Szeraaa » 2016-03-25, 20:18

Cześć

Witam Wszystkich użytkowników Mustangów :D

Pozdrawiam Damian

Awatar użytkownika
Przemek64
Stowarzyszenie MKP
Model: 1964 1/2 ,MACH1 i GT
Kolor: wimbledon white,Competition Orange i Deep Forest Green
Kontakt:

Post autor: Przemek64 » 2016-03-25, 20:34

Wiercin pisze:Witam wszystkich po dłuższej przerwie!:) Dla niewtajemniczonych moja sprawa dotyczyła czerwonego Ecoboosta w pakiecie premium, na którego odbiór czekałem 8 miesięcy a przy odbiorze auta wynająłem rzeczoznawcę i okazało sie na podnośniku, że w wyniku niedostatecznego zabezpieczenia antykorozyjnego doszło do korozji kilkunastu elementów podwozia (głownie zawieszenie), podwozie było pomalowane prowizorycznie czarną masą bitumiczną, ktora w dodatku pobrudziła czerwony lakier nakładki zderzaka tylnego, zostało rowniez stwierdzone zle spasowanie elementów nadwozia do tego stopnia ze prawe drzwi miały centymetrową przerwę względem elementu nadkola! Niestety stwierdzono rowniez dwa ubytki w powłoce lakierniczej! Auto było zakupione w Opolu u Dealera BCH Chwaliński jednak ze względu na przedłużony czas oczekiwania zostało przetransportowane w stanie jak powyżej od razu z Niemiec do Warszawy bo zależało mi na wygodniejszym odbiorze. Dzięki rzeczoznawcy zostały wykryte te niedoskonałości, ktore wpłynęły na moją decyzje o nie odebraniu auta. Przyznam ze byłem załamany i nigdy nie spodziewałem sie takiego scenariusza! Rozważałem juz nawet decyzje o zakupie innego pojazdu, innej marki. Jednak czekałem na Mustanga aż ponad 8 miesięcy i ciezko było mi pogodzić sie z myślą o rezygnacji. Na szczescie firma BCH Chwaliński z Opola i Pan Krzysztof Stolecki stanęli na wysokości zadania! Zabrali auto do Opola, gdzie przeprowadzona została profesjonalna regulacja elementów nadwozia, czarna masa bitumiczna została zmyta z lakieru i podwozia a całość podwozia przeszło konserwacje z doczyszczeniem elementów z nalotu korozji.
Przy odbiorze auta, tym razem w Opolu oczywiscie ponownie wszystko sprawdziłem na podnośniku. Na prawdę jestem zadowolony z obsługi i dealera w Opolu a w szczególności Pana Krzysztofa Stoleckiego, który zadbał o, jak to nazwał oficjalnie dealer "udoskonalenie" auta:) Samochód jest świetny! Kupiłem go do jazdy codziennej i jestemstrasznie zadowolony z silnika 2.3 turbo. Po zaledwie 7 dniach mam juz przejechane ponad 1600 km a średnie spalanie 10.9 w cyklu mieszanym miasto/zabawa/trasa. Mogę śmiało powiedzieć że trafiam do szczęśliwych nabywców Mustanga mimo tych "przygód". Samochód jest teraz super spasowany i jeździ rewelacyjnie! Pozdrawiam wszystkich Klubowiczów i fanów Mustanga!
Jestem ciekawy co by było gdybyś kupował Mustanga tak jak to zazwyczaj się do tej pory robiło czyli przez sieć z licytacji lub od kogoś ze zdjęć a po 2 miesiącach otwierasz kontener :szok:
Fajnie jest poczuć ten dreszczyk emocji :cwaniak:
W salonie to nie to samo (sam sprzedaje nowe)

Gratuluje i do zobaczenia na zlocie :ok:

Pozdrawiam
Przemek
502 319 299
http://slubzmustangiem.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=80&t=6763" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=84&t=10801" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”