STUKOT !?

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

ODPOWIEDZ
FLIPPER
Model: Mustang 3,8V6 '97
Kolor: Saphire Blue

STUKOT !?

Post autor: FLIPPER » 2009-04-10, 10:14

Witam
Pojawił się ostatnio w moim stangu niepokojący objaw którego przyczyny nie udało mi się zlokalizować. A mianowicie: Kilka minut po ruszeniu na dojeżdzie do skrzyżowania po przyhamowaniu coś walneło (odgłos identyczny z dzwiękiem towarzyszącym "wyskoszeniu" biegu) - do tego stopnia że dałem się nabrać i próbowałem drugi raz wrzucić jedynkę :D.
Ruszyłem i wszysko ok, aż do następnego czerwonego światła. Tu przy hamowaniu odgłos jakby mi ktoś w zadek wjechał lub coś ciężkiego w bagażniku się przesuneło. A po ruszeniu "niespodzianka" w postaci głośnego stukotu pojawiającego się przy ujmowaniu gazu lub hamowaniu, przy przyspieszaniu wszystko jest ok.
Do tej pory wyeliminować udało sie konflikt na linii wydech - wał co sugerowała niedawna wymiana katalizatorów.
Jak na łożysko mostu za cich ciut stuka. Zastanawiam sie nad krzyżakiem ale nie mam pojęcia jak go zdjagnozować.

Może ktoś miał podobne "przygody" ze swoim kucykiem? Proszę poradźcie jak ustalić przyczynę.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Radek
Młodszy Forumowicz
Model: Brak
Silnik: inny V8
Kontakt:

Post autor: Radek » 2009-04-10, 12:23

FLIPPER, podjedż do FeuVert ul.Zamieniecka. Uwierz mi że profesjonalnie zrobią oględziny.

Może być dyfer, wał, krzyżak, mocowanie dyfra, odkręcona śruba wału, wypadnięcie - uszkodzenie klocka, odkręcenie się zacisku i milion innych rzeczy, trudno cokolwiek powiedzieć po poście.

Polecam FeuVert.

Był Mustang... czy będzie znowu? Kto wie... Ja, nie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”