Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, Rezor, stang232, celibad, pluzz

Awatar użytkownika
stang67
Forumowicz
Model: 1967 Mustang A-code
Silnik: inny V8
Kolor: Candy Apple Red
Kontakt:

Re: Jesteś tu nowy, przywitaj się!

Post autor: stang67 » 2013-01-27, 22:57

Madasek pisze:- co wy z tym Foose? to tylko GT-R aczkolwiek i tak szkoda....

- no kolega wynajmował lawete 450zł an dwa dni ale bez kierowcy i paliwa

- stang67 mojego byś nie kupil :chytry: ;)
Sh-GT też jest spoko, lecz wybacz ale ten mi się bardziej podobał ;) Ale Twój wydech bym na pniu łyknął :rotfl:

_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______
Obrazek
1.1967 Mustang 289-4v V8
2.
1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

Awatar użytkownika
Evening
Forumowicz
Model: 302'cid 1975
Silnik: V8 5.0
Kolor: Medium copper metallic

Post autor: Evening » 2013-01-27, 23:00

Wiecie co ale badz co badz Stefan ma niezla odwage, zeby sie przyznac i pokazac takie zdjecia. Dlatego w.g. mnie zasluguje na big PLUS i "szacunek" :)
Wydaje mi sie ze mnostwo z nas po takiej sytuacji nie napisaloby slowa ze takie zdarzenie mialo miejsce.

Sami wiecie ze po zakupie wymarzonego auta sa emocje, tutaj ewidentnie zabraklo szczescia. Co do zimowek, nawet na zimowkach mozna spowodowac gorszy wypadek, wiec zimowki czasami niewiele sie przydaja; teraz gro osob bedzie sie madrzyc ile to mozna bylo zrobic zeby nie doprowadzic do takiej sytuacji. Najwazniejsze ze kierowca caly, a auto rzecz nabyta, bedzie inny kon i wiecej respektu albo ten zreainmowany :)

PAMIETAJCIE: KON ZAWSZE WYBIERA JEZDZCA A NIE ODWROTNIE :)
hehe :P

Mercury Comet '75
Dodge Dart '66
Chevrolet Bel Air '60
Chevrolet Impala '60 Sport Coupe
Plymouth Barracuda '68
Plymouth Barracuda '69
Porsche 912 '66
Porsche 911 '73 Targa
Porsche 911 '76 Targa
Willys - Overland 1939
;)

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2013-01-27, 23:20

Treys pisze:Witam ,nazywam się Sebastian mam 21 lat oraz jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem Czarnego Mustanga , którego zakupiliśmy od Pana Maxa :D

Małopolska okolice Nowego Targu ;) miło mi
Szybki jesteś Sebastian (Treys)
Witam serdecznie i życzę udanej zabawy z nami a i jeszcze jedno na forum nie ma Pań i Panów.

Spójrz na posta poniżej twojego, to dowód na to że Mustang to auto wymagające, krnąbrne, nietuzinkowe i oczekujące od swojego jeźdźcy nieustannej koncentracji a przede wszystkim wyobraźni.

Siadając do Mustanga czuć rywalizację jesteś ty i on czysta walka , po za przyjemnością uczestnictwa w niej chodzi jeszcze o coś, o błąd rywala.

Nie pozwól mu na takie wybryki jakie pokazał Stefana weź sobie te słowa do serca a wolne chwile poświęć na naukę jazdy, Mustang wynagrodzi ci to z nawiązką.
A przy okazji napiszę parę słów do kolejnego Klubowicza Stefana, miałeś krótką i drogą szkolę jazdy.
Chciałeś oszukać fizykę ?
Kompletny brak wyobraźni prowadziłeś tego pięknego Foosa na letnich przy temperaturze -6. Tak wiem adrenalina i niezdrowe podniecenie które towarzyszy przy kupnie auta.
Pomyślałeś o tym że poza tobą na drodze są i inni użytkownicy?
Groźnie to wygląda jeśli nikomu nic się nie stało to możesz mówić o ogromnym szczęściu!

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
Mały1973
Forumowicz
Model: Mustang Mach I 1971
Kolor: Medium Blue Metallic
Kontakt:

Post autor: Mały1973 » 2013-01-27, 23:54

MAX pisze:
Treys pisze:Witam ,nazywam się Sebastian mam 21 lat oraz jestem nowym i szczęśliwym posiadaczem Czarnego Mustanga , którego zakupiliśmy od Pana Maxa :D

Małopolska okolice Nowego Targu ;) miło mi
Szybki jesteś Sebastian (Treys)
Witam serdecznie i życzę udanej zabawy z nami a i jeszcze jedno na forum nie ma Pań i Panów.

Spójrz na posta poniżej twojego, to dowód na to że Mustang to auto wymagające, krnąbrne, nietuzinkowe i oczekujące od swojego jeźdźcy nieustannej koncentracji a przede wszystkim wyobraźni.

Siadając do Mustanga czuć rywalizację jesteś ty i on czysta walka , po za przyjemnością uczestnictwa w niej chodzi jeszcze o coś, o błąd rywala.

Nie pozwól mu na takie wybryki jakie pokazał Stefana weź sobie te słowa do serca a wolne chwile poświęć na naukę jazdy, Mustang wynagrodzi ci to z nawiązką.
A przy okazji napiszę parę słów do kolejnego Klubowicza Stefana, miałeś krótką i drogą szkolę jazdy.
Chciałeś oszukać fizykę ?
Kompletny brak wyobraźni prowadziłeś tego pięknego Foosa na letnich przy temperaturze -6. Tak wiem adrenalina i niezdrowe podniecenie które towarzyszy przy kupnie auta.
Pomyślałeś o tym że poza tobą na drodze są i inni użytkownicy?
Groźnie to wygląda jeśli nikomu nic się nie stało to możesz mówić o ogromnym szczęściu!
Na forum nie ma Pań i Panów, a na drodze nie ma zimówek i letnich to po raz kolejny powtórze, błędów kierowcy nic nie wybacza, nie całe 10 lat temu miałem prawie nowego Pontiaca Firebirda Formule z 5,7 pod maską i plastikowym nadwoziem, robiłem codziennie ponad 50 km do pracy i nic nigdy się nie stało, owszem zimówka pomoże na świezym sniegu przy ruszaniu i hamowaniu ale ile teraz u nas tego świeżego śniegu, 5h? Na świeżym śniegu wrzucałem D i uwierzcie Pontiac dokopał się do asfaltu bez grama gazu i zrywał łańcuchy dlatego to twierdzę, ze wymysł zimówki jest absurdalny, aktualnie do pracy dojeżdżam Chryslerem może to nie jest demon szos ale 150 KM przy 1100 kg wagi robi swoje, do zeszłego tygodnia jak trafiłem na wioskach naboje lodowe to zjeżdzałem do 30km/h bez kozaczenia a i tak tyłek latał, w tym tygodniu zmieniłem wahacze tylne, przednie łączniki stabilizatorów,na tej samej drodze, te same warunki, ten sam samochód i te same letnie opony jade bez strachu 60km/h i nadal ktoś powie, że to przez brak zimówek ?
Nie, to tylko wyobraźnia i przewidywanie, pojechałem na szarpaki sprawdziłem, że zawias do wymiany to jeździłem wolniej. Niestety edukacja pod tym wzgledem u nas leży, Bielek, Tom.tom i inni widzieli jak mój koń zachowywał się na mokrej nawierzchni podczas kręcenia filmu do MR, a było z plus 10 tylko deszcze troszkę kropił, aczkolwiek dojechałem, wróciłem, nawet bokiem pojeździłem bo wiem co się może zdarzyć, bo wiem jak auto się zachowuje. Niestety droga nie jest torem z pasami bezpieczeństwa,i i wiele PANUF zimówek leży po rowach bo nie uzywa właściwego organu.

- Ford Mustang Mach I 429
- Chevy Camaro Z/28 LS1
- Chrysler Voyager III CRD
- Pontiac Trans Am GTA
- Buick Electra 1971 455
- Pontiac Grand Prix Seventh Generation

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Post autor: MAX » 2013-01-28, 00:14

Nie będę kontrargumentował z Tobą Mały 1973 co do obówia, masz rację i nikt tu do ciebie nie pije .
Moja końcowa wypowiedz skierowana jest do posiadających lecz nie używających organu X .

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
Baron
Forumowicz
Model: GT Ford Perfomance
Kolor: Race Red

Post autor: Baron » 2013-01-28, 00:49

Po pierwsze bardzo współczuje koledze straty samochodu w takich okolicznościach, po drugie bardzo współczuje też poprzedniemu właścicielowi... sprzedać samochód który (jak mniemam) się kochało, naprawdę wyjątkowe auto, młodemu chłopakowi który rozbija je w kilka chwil.... no nie wyobrażam sobie co bym zrobił, przed chwilą miałem piękny samochód a teraz nie mam prawa nawet być motyla noga **** na chłopaka bo auto było już jego, no straszna bezsilność. Po trzecie nie mówię że zimówki by cokolwiek zmieniły ale jestem zdecydowanie przeciwny myśleniu że nie ma sensu zmieniać opon sezonowo i że jest to zmowa producentów, naprawdę są to dwie różne opony, wiadomo nie zapewnią nam 100% bezpieczeństwa ale każdemu zdarzy się błąd który może wynikać z wieku, brawury, zmęczenia - czegokolwiek ale jak zapewne nie jeden z nas się przekonał na drodze są sytuacje gdzie sekundy decydują o wypadku albo tylko ogromnym strachu (nie chce tu mówić życiu/śmierci ale tak też jest) decydują, sekundy, centymetry, czy minimalne prędkości, a opony zimowe są w stanie nie rzadko te minimalne wartości na naszą korzyść zdobyć.
Mamy skrzyżowanie ze światłami, jakieś znikome prędkości rzędu 50/60km/h i nikt mi chyba nie powie że jeżeli samochód przede mną zdecyduje jednak zatrzymać się (bo się nagle zapaliło żółte*) to letnie opony lepiej mi wyhamują na śniegu. Wina jest zawsze tego z tyłu* maska w nowym mustangu jest aluminiowa, komplet lamp kosztuje 1000$ więc warto raz na te kilka sezonów kupić porządne zimówki moim zdaniem, troszkę wydaje mi się cwaniakowate gadanie że można cały rok na letnich jeździć, oczywiście, że tak tylko po co?

Jeszcze raz bardzo współczuje koledze ale również podziwiam że wstawił tu zdjęcia i się nam "pochwalił" ja bym tego chyba nie zrobił.
Sam jestem w podobnym wieku (22) ale chyba przez tą miłość do konia mam do niego szacunek i trochę jeszcze strach, dlatego nie szaleje.

*w kodeksie jest napisane, że na żółtym można przejechać jeżeli zatrzymanie wymagało by gwałtownego hamowania.

Awatar użytkownika
Treys
Forumowicz
Model: Mustang
Silnik: V6 4.0
Kolor: Black Metalic

Post autor: Treys » 2013-01-28, 09:17

O cholera ale skasowany :/ wielka szkoda , jak widziałem była to produkcja od Foosa ? Naprawdę szkoda zobaczyć samochód w takim stanie :( mój będzie się grzał w garażu i czekał na suchą nawierzchnie by się nauczyć jazdy ;)

"Run my horse run"Obrazek

Awatar użytkownika
stang67
Forumowicz
Model: 1967 Mustang A-code
Kolor: Candy Apple Red
Kontakt:

Post autor: stang67 » 2013-01-28, 09:28

pela93 pisze:Hej mam na imię Paula i jestem alkoholikiem ;) . a tak na poważnie lat mam hm no prawie 20 i mam zamiar dowiedzieć się więcej o tych klasykach ;p i chyba nie jestem alkoholikiem ... :niepewny:
Skąd jesteś?? :)

Treys pisze:O cholera ale skasowany :/ wielka szkoda , jak widziałem była to produkcja od Foosa ? Naprawdę szkoda zobaczyć samochód w takim stanie :( mój będzie się grzał w garażu i czekał na suchą nawierzchnie by się nauczyć jazdy ;)
I dobrze :super: Młody i rozsądny :) szacun :D
Wielka szkoda że taki piękny Foose poszedł się yebać :rozpacz: :dobani:

_______F___U___C___K_________T___H___E_________F___U___E___L_________E___C___O___N___O___M___Y_______
Obrazek
1.1967 Mustang 289-4v V8
2.
1997 BMW e36 318ti ///M
3.1998 BMW e36 320i convertible ///M

pela93

Post autor: pela93 » 2013-01-28, 09:46

z Gorzowa Wlkp ;) , takiej tam wiochy

Awatar użytkownika
Stangdaro
Stowarzyszenie MKP
Model: GT '15
Kolor: Race Red

Post autor: Stangdaro » 2013-01-28, 10:13

zaworek1 pisze:Nie. Nie. Nie. Nie wierzę. Nie. Tak myślałem nad nim. Chciałem zamienić swojego. Błagam Cie powiedz, że to nie jest ten, którego sprzedał Ci stangdaro.
;(((((((((
odkupię od Ciebie za 10k :P
Taaa to ten mój :( :(
Najładniejszy Stang jakiego kiedykolwiek maiłem :(
Sam byłem w szoku że chcą jechać na kołach i Prosiłem ze trzy razy cegła pod pedał i max 60km/h

Awatar użytkownika
bart
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Silnik: V8 4.6
Kolor: windveil blue

Post autor: bart » 2013-01-28, 11:28

mial chlop fantazje to i 8h i po wszystkim.......
teraz trzeba sie zebrac do roboty i odbudowac, motyla noga!

http://www.facebook.com/memoriginpolska" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/balticuspolska" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Adrian
Forumowicz
Model: Brutal
Kolor: Orange
Kontakt:

Post autor: Adrian » 2013-01-28, 13:30

stefan pisze:Witam jestem nowym posiadaczem Forda Mustanga a dokładnie tego, co z niego zostało. Niestety długo się nim nie nacieszyłem, osiem godzin po jego zakupie wylądowałem na dachu. Mam nadzieje ze użytkownicy forum w razie jakiś problemów pomogą mi żebym mógł doprowadzić Mustanga do poprzedniego stanu.
Pozdrawiam
:)
Chyba od paru lat w tym dziale nie było tylu postów starych użytkowników.
Jednakże nie miła to sytuacja... Wyrazy współczucia dla nowego właściciela i nawet większe dla poprzedniego. To są bardzo wymagające samochody.
Moje zdanie jest takie, że ten kto jeździ stangiem długo i bezwypadkowo będzie lepszym kierowcą niż jakiś ścigant z Imprezy czy Evo, który wchodzi bokiem w każdy możliwy zakręt.

Co do zimówek i letnich... Ja przez chwilę próbowałem jeździć na wielosezonowych na których przypłynął. Nie chciałem kupować zimówek bo pomyślałem, że przez całą zimę to może parę razy wyjadę z garażu ale ilekroć przechodziłem koło garażu... no nie dało się wytrzymać bez jazdy koniem. Parę razy jechałem na wielosezonówkach i dało się ale tam gdzie nie mogłem przekroczyć 40km/h przy tych samych warunkach pogodowych teraz na zimówkach jadę spokojnie 100. Jest ogromna różnica we wszystkich aspektach jazdy. A zimówki udało mi się kupić po 100zł 6,7mm :)
Oczywiście najlepsze zimówki nie zastąpią myślenia, a na pewno przy mustangu, a już zwłaszcza przy pierwszej jeździe.
Ja sam wiem coś na ten temat... Jakoś na koniec kwietnia wracałem z promu... miałem nie przekraczać 120 i długo mi się to udawało bo ciągle miałem telefony jak auto itp.
Do czasu pojawienia się M3... Pomyślałem no przecież autostrada, tylko przyspieszę sobie na chwilę, zobaczę czy da radę. No i z tych 120 musiałem przyspieszyć dość konkretnie bo drugi samochód cisną, a został. Udało mi się ale nie czułem ile jadę, gdy popatrzyłem było 260, pomyślałem co ja robię i odpuściłem. Mało brakowało, a było sucho, autostrada, mały ruch.
Najlepiej wracać z kimś kto ciągle będzie mówił "wolniej", "zwolnij" :)
Do działu Porad trzeba by dodać jeszcze "Instrukcję powrotu do domu po zakupie mustanga" :wstyd:

Awatar użytkownika
stefan
Kolor: srebrno-czarny

Post autor: stefan » 2013-01-28, 14:17

Powrót do domu przebiegł spokojnie, to na trójmiejskich znanych drogach zaczęło beret zrywać. Niema się co załamywać za 2 miechy auto będzie jak nowe. Fakt problem z dachem szklanym ale można założyć standardowy reszta części dostępna tylko kwestia wynegocjowania cen. W przyszłym tygodniu już będzie rozbierany i wstawiany na ramę.
Prośba do użytkowników forum jak możecie to po przesyłajcie mi linki jakiś sklepów z częściami.

Lista potrzebnych części na pierwszy rzut oka.
Drzwi lewe
Błotnik lewy i prawy
Maska
Zderzak
Dach ze słupkami (najlepiej szklany)
Felga (foose)
W zawieszeniu chyba tylko wahacze (podłużnice chyba są całe)
Szyby przód, tył i prawe drzwi
Lusterka prawe i lewe
Z nietypowych części to plastikowy wlew oleju silnikowego, i obudowa bezpieczników.

Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
Stachu_xjr
Forumowicz
Model: GT 2016

Post autor: Stachu_xjr » 2013-01-28, 14:37

Blacharka nie problem bo pasuje. Z v6 części Allegro poszukaj jakiejś na części i weź hurtem w Białymstoku Łukasz ma ale ceny niezachecaja trzeba by targowych jak w Turcji , felgi foosa to z us na Americanmuscle są jakieś , a czy napewno chcesz jeździć autem z przespawanym dachem ?

Awatar użytkownika
stefan
Kolor: srebrno-czarny

Post autor: stefan » 2013-01-28, 19:46

Dach jak dach trudno będzie spawany, ale chłopki nie oszukujmy się, który mustang nie był bity. ;)

Felgi 20 foosa znalazłem w Warszawie jakiś koleś ma dramatu niema 1500 zł szt. od razu kupie nowe opony letnie i zimowe tak na przyszłość.

To szukamy hurtowo na allegro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porady techniczne”