Materiały graficzne

Sprawy organizacyjne. Dział widoczny dla organizatorów.
Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Model: Fastback GT V8 68
Silnik: V8 5.0
Kolor: Blue & Black
Stajnia: Stajnia Małopolska
Kontakt:

Re: Materiały graficzne

Post autor: MAX » 2013-07-16, 23:09

Jeff's wysłał umowy Rafał podpisuj !

Siara będą zmiany pomiędzy 12-15 mamy być u nich w Katowicach przepraszam za zmiany lecz papu jest ważne czyż nie ?
Po za Wieliczką i odcinkiem Wieliczka - Kudowa Zdrój nie ma zmian z mojej strony, poza tym musicie umieścić Logo typy na Starcie i Mecie MR 2013
PROSZE o uwzględnienie tych faktów Jeff's jest skrupulatny !

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
Zrealizowane marzenia: IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIII IIII
www.asprofi.pl
https://www.facebook.com/import.usa.max

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP
Model: GT 05 premium manual
Silnik: V8 4.6
Kolor: Sonic Blue

Post autor: pavlito » 2013-07-16, 23:12

Podsumujmy materiały:
1. Koszulki po akceptacji Jeffs można już robić. Realizację ogarnia Rafał, tak? (może zrób trochę w rezerwie różnych rozmiarów, bo to zawsze drażliwy temat). Rafał, podaj też koszt całości.
2. Numery boczne po akceptacji Jeffs można zamawiać. Hominis, może prześlij do Sławka W projekt numeru, żeby mógł potwierdzić wycenę i czas realizacji u kolegów (robił wstępną wycenę magnetyków).
3. ID spróbuję sam ogarnąć, ale raczej w wersji do wypisania nicku flamastrem, bo będzie znacznie prościej. Postaram się bezkosztowo.
4. Czy ktoś ma kontakty na produkcję smyczy? Hominis, proszę wrzuć ze 2 projekty (np. rozciągnięte logo MR i nierozciągnięte logo MKP nad zapinką - wersja mono, kolor). Tu może być krucho z czasem.
5. Plakaty - możemy ujednolicić rozmiar, żeby ułatwić produkcję. Jeśli Max woli szereg B, to niech będzie B, np. B2 i B3. Ja sobie sam kilka wydrukuję, bo nie zakładam masowej produkcji. I tak przyjdzie więcej ludzi, niż potrzeba. Ten, kto potrzebuje spersonalizowane plakaty musi sam ogarnąć ich wydruk, bo nie ma czasu na wysyłki po Polsce.
6. Roll-upy - proszę wszystkich o określenie potrzeb. Po jednym na miasto wystarczy? Jedna treść, czy coś z plakatu? Może coś wydrukuję jak dostanę projekty (ze 2-3). Konstrukcja byłaby do zwrotu po MR.
7. Czy ktoś ogarnia produkcję książki drogowej? Mam na myśli druk, bo skład robi Bedzin. Jeśli druk też robi Bedzin, czy znany jest koszt?

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP
Model: Ford Mustang GT 2005
Kolor: Czerwony

Post autor: hominis » 2013-07-16, 23:14

No, są skrupulatni :D ... o ile z t-shirtami nie będzie totalnego problemu (na czarnym od bólu niebieski będzie jakoś widoczny...) o tyle na numerach startowych będzie totalna lipa (niebieskie napisy z logo JEFF'S na niebieskim tle numeru startowego) ... czy ich logo na numerze startowym musi bezwzględnie być? ...

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: MAX » 2013-07-16, 23:20

Jeff's krzyczy, sam nie wiem o co ?
Dla mmnie projekty są super i nie widzę rozbieżności pomiędzy logo a projektami Hominis-a , no ale moje oczy sa już leciwe :wstyd:

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl

Awatar użytkownika
MAX
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: MAX » 2013-07-16, 23:23

Książka drogowa ogarnia po całości Będzin i Iza , czyż nie Paweł ?
Jetsem u makaronów :rozpacz:
Wiedziałem że tak będzie , piszę już drugą godzinę a moja żonka leży i czeka :mur:, co ja tu robię ?

tel 504 266 504
As-PROFI
IMPORTUJEMY MARZENIA
www.asprofi.pl

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP

Post autor: pavlito » 2013-07-16, 23:59

MAX pisze:Jeff's wysłał umowy Rafał podpisuj !

Siara będą zmiany pomiędzy 12-15 mamy być u nich w Katowicach przepraszam za zmiany lecz papu jest ważne czyż nie ?
Po za Wieliczką i odcinkiem Wieliczka - Kudowa Zdrój nie ma zmian z mojej strony, poza tym musicie umieścić Logo typy na Starcie i Mecie MR 2013
PROSZE o uwzględnienie tych faktów Jeff's jest skrupulatny !
To jeszcze popisz troszkę i skoryguj godziny w wątku Trasa i sponsorzy tak, żeby już pasowały do tych Katowic ;)

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2013-07-17, 00:13

MAX pisze:Jeff's krzyczy, sam nie wiem o co ?
Dla mmnie projekty są super i nie widzę rozbieżności pomiędzy logo a projektami Hominis-a , no ale moje oczy sa już leciwe :wstyd:
Różnic niby nie ma - ale mając zastrzeżony logotyp w danej wersji (lub księgę znaku/wizualizacji) nie dopuszczą do modyfikacji w stylu dodanie obrysu logotypu czy umieszczania go na jakichś okręgach. Corporate identity i zima - nie ma co z nimi się o to sprzeczać. Logo to ich własność.
O ile z t-shirtami nie ma problemu o tyle ich logo zniknie na tle numeru bocznego, które jest niebieskie... Umieszczanie go na niebieskim tle naszego numeru bocznego nie ma sensu (napis "neighborhood..." po prostu zleje się z tłem). Zasadnicze pytanie - czy ze względu na niemożliwość prawidłowej reprodukcji logotypu na numerze bocznym nie zrezygnować z niego ... Jeżeli nie zgadzają się na ingerencję w logotyp to nie ma wyjścia jak nieumieszczanie go na numerze bocznym w obecnej formie :/
Wysłałem właśnie do nich maila z pytaniem czy przystaną na umieszczeni JEFF'S w białym okręgu ... w zasadzie nie jest to ingerencja w logotyp, tylko umieszczenie go na innym tle ... to by rozwiązało problem kontrastu na numerze startowym... Cc maila poszło oczywiście do odpowiednich osób :)
...zobaczymy czy w tej kwestii ustąpią...

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP

Post autor: pavlito » 2013-07-17, 01:35

Wygląda na to, że księgę wzorów identyfikacji wizualnej mają dziurawą, bo powinni przewidzieć reprodukcję na zlewającym się tle i coś zaproponować. Toż to elementarz. Tu nie ma się na co obrażać, tylko się to opisuje w księdze. To tak, jakby się obrazić na kolor zielony, że jest ;)

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2013-07-17, 07:21

ich logotyp bardziej mi podchodzi jak jest na niebieskim tle bez białej otoczki
czyli pierwszy
http://photon.vot.pl/mr2013/numery/Nume ... _final.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

to jest fajne tylko żeby nie zgineło na kamperze Mirka
http://photon.vot.pl/mr2013/numery/RESCUE_TEAM.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2013-07-17, 08:12

RAFAŁ pisze:ich logotyp bardziej mi podchodzi jak jest na niebieskim tle bez białej otoczki czyli pierwszy
http://photon.vot.pl/mr2013/numery/Nume ... _final.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
...zgodzę się :) ... problem w tym, że logotyp jest widoczny bo dodałem do niego cienki, biały obrys (inaczej napis dookoła, który jest niebieski, zniknąłby totalnie ... dzięki obrysowi jest widoczny, ale ... to jest ingerencja w logotyp na którą JEFF'S się nie zgodzi.
Rozwiązaniem jest biała kropa i na niej niezmodyfikowany logotyp JEFF'S. Czekam właśnie na odpowiedź od JEFF'S czy zgodzą się na białą kropę, inaczej czeka nas zmiana kolorystyki numeru bocznego na nie-niebieski.
Totalnie zgadzam się z Pavlito - taka korporacja powinna mieć Księgę Znaku, wizualizacji, w której tego typu kwestie są rozwiązywane (jak i wiele innych). Dodatkowo logotypy zawsze przygotowywane są w wersjach biało-czarnych (+szarości) aby można było je reprodukować np. grawerem. To rozwiązałoby problem. Zobaczymy co odpiszą.
RAFAŁ pisze: to jest fajne tylko żeby nie zgineło na kamperze Mirka
http://photon.vot.pl/mr2013/numery/RESCUE_TEAM.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeżeli coś poprawić - pisz. Kamper jest ... niebieski? :D (ten kolor nas prześladuje jakoś ostatnio :D).
Mogę też zrobić wersję np. źółto-czarną :)

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2013-07-17, 11:08

Dostałem właśnie odpowiedź od JEFF'S ws. możliwości umieszczenia logotypu JEFF'S w białym okręgu:
Szanowny Panie, nasz logotyp prawie zawsze jest wpisany w bialy okrag. Z tym nie ma wiec zadnego problemu. Wazne zeby byl wystarczajaco widoczny jak chodzi o wielkosc!!!Nie posiadamy zadnych dopuszczalnych wariantow modyfikacji naszego logo. Niech wiec zarowno na t-shirtach jak i numerach startowych pozostanie logo jeff's w bialym okregu tak jak to nam Pan wyslal
...no to mogę swobodnie teraz przygotować numery boczne. JEFF'S będzie tam w białym okręgu tak jak w projekcie #2:
http://photon.vot.pl/mr2013/numery/Nume ... _final.pdf

Na plakatach i t-shirtach czarnych chyba zostawimy logo JEFF'S bez białego okręgu (na czarnym ichniejszy niebieski będzie jednak czytelny ... problem dotyczył bardziej niebieskiego tła na numerze startowym). ... co myślicie o logo w kropie i bez kropy? ... rzućcie okiem: http://photon.vot.pl/mr2013/tshirt/MR20 ... -Rekaw.pdf ...

Kuba
Członek Honorowy MKP
Model: S281 SC
Silnik: inny V8
Kolor: Wściekle czerwony

Post autor: Kuba » 2013-07-17, 11:22

Chłopaki - smycze ostatnio ogarniał Będzin.

Jeśli chodzi natomiast o papu w Katowicach to potraktujemy to jako późne śniadanie bo do Kudowy będzie jakieś 4-5 godzin jazdy, mimo autostrady. Po drodze korki w Niemodlinie, Nysie, Kłodzku.

Awatar użytkownika
hominis
Stowarzyszenie MKP

Post autor: hominis » 2013-07-17, 14:43

Rollupy na MR2013 - trzy propozycje (210x100cm)
http://photon.vot.pl/mr2013/rollup/PDF_ ... OLLUP_.pdf

Awatar użytkownika
RAFAŁ (GROSZEK)
Stowarzyszenie MKP
Model: był SN95 jest GT2011
Kolor: SREBRNY

Post autor: RAFAŁ (GROSZEK) » 2013-07-17, 18:21

potwierdzone już te koszulki od jeffa , dajesz do drukowania

Awatar użytkownika
pavlito
Stowarzyszenie MKP

Post autor: pavlito » 2013-07-17, 19:09

Mirek wcześniej wspominał, że nie będzie kampera tylko czerwona Dacota Hemi. Była na Men's Day, jeśli ktoś pamięta. Taki Dodge pickup.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mustang Race 2013”