Mustang Race 2012 - wypowiedz się !!!

Moderatorzy: celibad, horse, celibad, horse

Sonda MR2012

Czas głosowania minął 2011-10-25, 21:31

Opcja nr 1
32
80%
Opcja nr 2
8
20%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Silnik: V8 5.0
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Re: Mustang Race 2012 - wypowiedz się !!!

Post autor: stang232 » 2012-02-03, 11:23

alski pisze:Hej
Mam taką myśl, że szkoda że idea uczestnictwa wszystkich chętnych pada bo mamy ograniczenie przez sponsora. Wszystko zamyka się bo koszty ograniczają. Czy nie powinniśmy dążyć do zgromadzenia największej liczby uczestników a nie podporządkowywać ilość pod kasę jaką dostaniemy...? :(
W tamtym roku 30 załóg, w tym wszyscy mogli się zgłaszać ale znowu ograniczenie...
Komercyjnie się zrobiło i elitarnie...

Pewnie będę zaatakowany...zanim ktoś mnie opier...li zastanówmy się jak to ma się rozwijać?
I tylko tyle...
Jest mi po prostu przykro...Umiera to co podobno promowaliśmy w filmie... :rozpacz:

:dobani:

I nie jest to żaden personalny atak...
Alski zastanów się co piszesz, to nie jest tak że nie chcemy aby na starcie było 100 czy 150 załóg. Tylko na dzień dzisiejszy jest za mało osób które pracują przy tej imprezie. Ogarniecie już 30 aut w roku poprzednim było wielkim wysiłkiem. 50 załóg w tym roku też będzie wielkim wyzwaniem. Chcąc nie chcąc jadąc przez mniejsze miasta jesteśmy ograniczeni choćby bazą hotelową w tych mniejszych ośrodkach. Tobie się wydaje, że wszystko się samo robi. Bo ładnie wygląda, ale nie masz pojęcia o większości problemów z jakimi zmagają się organizatorzy przed i w trakcie imprezy. Jak będziemy mieli 30 osób zaangażowanych w organizację to będzie można myśleć o zwiększeniu ilości uczestników.
Dla mnie jakość nie ilość się liczy - a jeśli dla kogoś 3 miesiące na wysłanie zgłoszenia to mało, to znaczy że nie zależy ma na tej imprezie.

Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Model: GT500
Silnik: inny V8
Kontakt:

A.R. Skład S. Rybarczyk Sponsor Mustang Race

Post autor: AluStar » 2012-02-03, 11:42

Pierwszy Oficjalny Sponsor Mustang Race 2012
A.R. Skład S. Rybarczyk
ul. Wojska Polskiego 3
05-530 Góra Kalwaria

:super: :super:

Awatar użytkownika
stang232
Forumowicz
Model: stang'95
Kolor: czarny
Stajnia: Stajnia Łódzka

Post autor: stang232 » 2012-02-03, 11:48

alski pisze:No i po co ten krzyk...
Usuwam swój post
Bez sensu gadanie - strasznie agresywny jesteś :super:
Nie wygaszaj. Przecież masz prawo wyrazić swoją opinie. A dziś u mnie agresja +10 ;) bo od tygodnia nie jeździłem mustangiem :(

Obrazek

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Model: Mustang 1965 conv
Kolor: niebieski
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-02-03, 11:49

Alski nie usuwaj.

ja do wszystkiego podchodzę tak by robić wszystko na maksa, najwięcej, najlepiej, naj naj

ale w poprzednim roku podziwiałem chłopaków za to że nie mieli ambicji zrobienia imprezy meeega dużej. Chcieli zebrać doświadczania i sukcesywnie się rozrastać.
Moim zdaniem to bardzo rozsądne. Tutaj może się sporo wydarzyć. Trudno ogarnąć tak ogromną grupę ludzi i zachować przy tym klimat. Co z tego ze bedzie 100 ekip ale kazdy bedzie miał poczucie, że wszytsko jest nieogarnięte, że nikt nic nie wie, że nikt nad tym nie panuje. Efekt byłby taki, że 100 ekip byłaby niezadowolona. Chłopakom zależy by wszyscy dobrze się bawili.

proponuję wszystkim tym co mają ochotę tą decyzję chłopaków krytykować następującą rzecz

zamiast krytykować organizatorów
zadaj im pytanie:
chłopaki jak Wam pomóc...

[url=http://myrencontres.com]rencontre agricole[/url]

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2012-02-03, 11:56

stang232 pisze:Alski zastanów się co piszesz, to nie jest tak że nie chcemy aby na starcie było 100 czy 150 załóg. Tylko na dzień dzisiejszy jest za mało osób które pracują przy tej imprezie. Ogarniecie już 30 aut w roku poprzednim było wielkim wysiłkiem. 50 załóg w tym roku też będzie wielkim wyzwaniem. Chcąc nie chcąc jadąc przez mniejsze miasta jesteśmy ograniczeni choćby bazą hotelową w tych mniejszych ośrodkach. Tobie się wydaje, że wszystko się samo robi. Bo ładnie wygląda, ale nie masz pojęcia o większości problemów z jakimi zmagają się organizatorzy przed i w trakcie imprezy. Jak będziemy mieli 30 osób zaangażowanych w organizację to będzie można myśleć o zwiększeniu ilości uczestników.
Dla mnie jakość nie ilość się liczy - a jeśli dla kogoś 3 miesiące na wysłanie zgłoszenia to mało, to znaczy że nie zależy ma na tej imprezie.

A za przeproszeniem, nie można napisać "Chłopaki/dziewczyny potrzebujemy osób do organizacji MR, lista: to, to, to i to trzeba zrobić, tym, tym, tym zajmuje się ta i ta osoba, do tego potrzebujemy kogoś" itd.... Z tego co widzę plan już jakiś jest, łapki nie odpadną jak przez "10 minut" ktoś zrobi listę rzeczy co "co jest do zrobienia i kto się tym chciałby zająć". Podejrzewam, że znajdzie się parę osób chętnych do pomocy, a jak niestety widać nie wiadomo w czym można pomóc...

i Alski ma trochę racji, zamiast pompować nie wiadomo ile kasy do MTP można by było wykorzystać ją na MR....
Ostatnio zmieniony 2012-02-03, 14:18 przez sławekw, łącznie zmieniany 3 razy.

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-02-03, 11:59

Usuwam wygaszanie - każdy ma prawo do wypowiedzi ..

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-02-03, 12:00

ja nikogo nie atakuję, nie mam takiego zwyczaju. To jest tylko właśnie propozycja wyluzowania i spojrzenia na sprawę z trochę innej strony.

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-02-03, 12:16

sławekw pisze: i Alski ma trochę racji, zamiast pompować nie wiadomo ile kasy do MTP można by było wykorzystać ją na MR...
Sławek... organizujesz imprezy prawda...
jak sponsor daje pieniądze na imprezę "A" a nie jest zainteresowany, lub jeszcze nie zainteresowany imprezą "B"...

to jak przenieść kasę z imprezy "A" na imprezę "B" nie organizująć imprezy "A"... jestem przeciekawy tej porady rachunkowej

to moja pierwsza złośliwość na forum... przyznaję się.

Awatar użytkownika
Pavulon_
Stowarzyszenie MKP
Model: 1965 Convertible
Kolor: Prairie Bronze
Stajnia: Stajnia Wielkopolska

Post autor: Pavulon_ » 2012-02-03, 12:30

sławekw pisze:
i Alski ma trochę racji, zamiast pompować nie wiadomo ile kasy do MTP można by było wykorzystać ją na MR....
nie pompujemy kasy do MTP, to oni pompują do nas dając powierzchnie wartą w cenach dla wystawców około 48 tys. PLN. Po drugie partner/sponsor na Motor Show deklaruje udział finansowy (stricte pod naszą ekspozycję) TYLKO w tej imprezie.

dziękuję

Awatar użytkownika
sławekw
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: sławekw » 2012-02-03, 13:00

Pavulon_ pisze:
sławekw pisze:
nie pompujemy kasy do MTP, to oni pompują do nas dając powierzchnie wartą w cenach dla wystawców około 48 tys. PLN. Po drugie partner/sponsor na Motor Show deklaruje udział finansowy (stricte pod naszą ekspozycję) TYLKO w tej imprezie.

dziękuję
w takim razie przepraszam.

Nic na siłę, wszystko młotkiem :D i wyklepie się coś takiego:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-02-03, 13:15

,
Ostatnio zmieniony 2012-02-03, 14:00 przez Bielek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bielek
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Bielek » 2012-02-03, 13:57

Alski przyjacielu,
Twoja wypowiedz mnie akurat nie zirytowała:) Tutaj nie chodzi o kasę. Nawet gdyby ktoś się znalazł kto fundnie wszytskim całość za darmo... to na dzień dzisiejszy przy naszych doświadczeniu (dopiero zdobywanym) i głównie możliwościach organizacyjnych nie jesteśmy w stanie ogarnąć tak dużej liczby zgłoszeń.

mamy możliwość i mamy nadzieję umiejętności by stworzyć imprezę na ok 50 aut. I wtedy wszyscy tak jak poprzednio będą zadowoleni.

to chyba lepsza opcja niż 100 ekip niezadowolonych.

do swojego domu mogę zaprosić kilka osób by przenocowały. Jak zgłosi się kilkadziesiąt...

ta impreza to nie koniec świata, będą kolejne edycjei każdy chętny z czasem będzie mógł uczestniczyć.

nie chodzi też o elitarność a o bezpieczeństwo.

może ktoś napisać, że nie było mowy o tym, że jest ograniczenie co do liczby aut. To prawda, było to ryzyko, które organizatorzy podjęli. Jednak zauważcie, że ostatecznie to nie liczba zgłoszeń a termin, który zresztą był przesuwany, decyduje o liczbie uczestników.

organizatorzy biorą na siebie sporą odpowiedzialność. Jeśli mają pewne obawy to trzeba to uszanować. Pomagajmy im. Proponujmy im swoją pomoc. Sugerujcie, że może macie na coś pomysł. Niebawem też napiszemy co konkretnie potrzebujemy.

ja np. pisałem że potrzebuję ludzi do stworzenia bazy mediów lokalnych...

Mariuch
Młodszy Forumowicz
Model: mustang 66
Kontakt:

Post autor: Mariuch » 2012-02-05, 14:11

Witam Panów.
Lepiej późno niż wcale, więc mimo tego że nie pojadę z Wami , to mogę Wam pomóc we wszystkim na odcinku od Poznania do Kołobrzegu.Mieszkam koło Piły , wiec jakby trzeba było polatać po Pile i coś załatwiać , to nie ma sprawy.Również jeśli chodzi o zaplecze typu bus z lawetą w razie jakiejś awarii, to już macie ;)Jakby co tel 785-400-555

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
AluStar
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: AluStar » 2012-02-05, 20:20

potrzebujemy osoby ktora zajmie sie .

- Do zaprojektowania nadal pozostaje plakat MR 2012 !

Awatar użytkownika
zaworek1
Forumowicz
Model: GT'06 Roush
Silnik: V8 4.6
Kolor: Screaming Yellow

Post autor: zaworek1 » 2012-02-05, 20:26

Moglbym zaprojektowac plakat jesli nikt wiecej nie chce sie podjac, potrzebowalbym tylko informacji ktore chcecie zeby byly zawarte, czy tak jak z zeszlego roku? Daty, miejsca, samochody, konie mechaniczne itp itd? Czy ma to mam byc moja wyobraznia na kilka projektow i wybierzecie ktorys :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mustang Race 2012”